ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αναφορές στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το περίεργο e-mail σε σχολεία του Βόλου

Δημοσίευση: 21/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Οι εκπαιδευτικοί είναι δημόσιοι λειτουργοί, οφείλουν να εφαρμόζουν συγκεκριμένες οδηγίες, να αναφέρονται και να απαντούν μόνο στην προϊσταμένη αρχή, που είναι οι διευθύνσεις εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας".

Τα παραπάνω σχολιάζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος, με αφορμή μαζικά e-mail που έλαβαν σχολεία στον Βόλο και τη Μαγνησία, από εκπρόσωπο των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών», ο οποίος έθεσε προ… των ευθυνών τους διευθυντές για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Οπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στο ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο υπογράφει με το ονοματεπώνυμό του, ο αποστολέας αξιώνει από τους διευθυντές να μελετήσουν ηλεκτρονικά κείμενα άνω των 400 σελίδων, στα οποία παραπέμπει με ηλεκτρονικούς συνδέσμους και τα οποία περιλαμβάνουν «διαφορετική άποψη της διαχείρισης της πανδημίας».

Επικαλείται «αδιάσειστα ιατρικά στοιχεία» βάσει των οποίων ο κορονοϊός είναι «ψευτο-πανδημία», παραπέμποντας σε «ιατρικά δεδομένα 361 σελίδων». Μιλά για «εγκληματικές πράξεις εναντίον του πλήρους ενημερωμένου ασθενή» και παραθέτει «20 λόγους για τους οποίους η υποχρεωτικότηταν της χρήσης μάσκας προσώπου είναι αναποτελεσματική, ανασφαλής και ανήθικη».

Στο ίδιο e-mail παραπέμπει και σε σύνδεσμο στον οποίο υποστηρίζεται ότι «ο κορονοϊός είναι ψεύτικος» και ότι τα PCR test «ανιχνεύουν τη γρίπη τύπου Α ή Β’ ως COVID -19»!

Το πανομοιότυπο e-mail παραλήφθηκε από σχολικές μονάδες στον Βόλο, και χθες οι διευθυντές ενημέρωναν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το περίεργο μήνυμα που δέχθηκαν στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των σχολείων. «Ενημερώθηκα από διευθυντές για το συγκεκριμένο μήνυμα και το περιεχόμενό του. Δόθηκαν οδηγίες να μην το λάβουν υπόψη τους», ανέφερε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος, ανέφερε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας, τα μέτρα προστασίας, μάσκες, αντισηπτικά, διαφορετικά διαλείμματα, είσοδοι και έξοδοι από το σχολείο, έχουν αφομοιωθεί πλήρως από εκπαιδευτικούς, μαθητές και τους γονείς τους. Μάλιστα όπως σημείωσε οι εκπαιδευτικοί ως δημόσιοι λειτουργοί, λειτουργούν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί, με βάση τις εγκυκλίους και οδηγίες που λαμβάνουν από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας και σε αυτούς μόνο απαντούν όταν ερωτώνται για συγκεκριμένα θέματα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πηγή:https://www.taxydromos.gr/Topika/436418-anafores-sthn-prwtovathmia-gia-t...

Σχόλια (5)

 
Γονέας εκπ/κός
23 Ιαν 2022 16:32

Παιδιά, όλοι έχουν τα imail των σχολείων. Είναι παντού γραμμένο (internet) και σε κάθε έγγραφο. Το θέμα είναι ότι ο κύριος μίλησε επώνυμα. Εφόσον παραβίασε κάποιον νόμο, αναρωτιέμαι αν θα κάνει κάτι η εισαγγελία. Αν πάλι είναι σύννομος, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε.

 
Γκίν. Γεώργιος
23 Ιαν 2022 11:01

Καλημέρα!
Οι συνάδελφοι σχολιαστές της είδησης, μπορούν να ανοίξουν την ιστοσελίδα οποιασδήποτε ΔΔΕ ή ΔΠΕ για να διαπιστώσουν ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των σχολείων είναι αναρτημένες εις θέα κάθε ενδιαφερόμενου. Και έτσι πρέπει, καθότι αυτό ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

 
Να γίνει έρευνα από το Υπουργείο
22 Ιαν 2022 15:15

Το ΥΠΑΙΘ έχει υποχρέωση να δράσει άμεσα και να φροντίσει να αξιολογήσει τις κεντρικές του (ή και περιφερειακές) υπηρεσίες, βρίσκοντας έναν λιγότερο γραφειοκρατικό τρόπο αξιολόγησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Ήτοι να ανακαλύψει ποιος/ποιοι έδωσαν τις λίστες αλληλογραφίας όλων των σχολικών μονάδων της χώρας σ' αυτόν τον τύπο. Και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν όπως προβλέπεται.

 
Κι εδώ τα ίδια
21 Ιαν 2022 16:41

Το ίδιο φαιδρό email έλαβε και το σχολείο μου, δημοτικό της Αν. Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε πώς απόκτησε πρόσβαση ο αποστολέας στις διευθύνσεις των σχολείων και μπόρεσε να το στείλει μαζικά...

 
Διευθυντής
21 Ιαν 2022 15:11

Και στη Λάρισα ήρθε στο σχολείο μου. Το αγνόησα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.