ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπ. Παιδείας: Κανονικά λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία στις Σπέτσες

"Η δημοτική αρχή δεν έχει αρμοδιότητα να κλείνει τα σχολεία"
Δημοσίευση: 21/01/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κανονικά λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία στις Σπέτσες λειτούργησαν κανονικά σήμερα, παρά την απόφαση του Δημάρχου για αναστολή λειτουργίας, ανακοίνωσε το   υπουργείο παιδείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζει ότι "η δημοτική αρχή  δεν έχει άλλωστε αρμοδιότητα να κλείνει τα σχολεία".

Υπενθυμίζεται ότι ο ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης αποφάσισε χθες τη διακοπή μαθημάτων όλων των Σχολείων της επικράτειας του Δήμου Σπετσών σήμερα  Παρασκευή 21/01/2022 από ώρα 08:30 και μέχρι πέρας του ωραρίου λειτουργίας του , για δύο λόγους:

Α. Τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολείων πρέπει να προβούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο την Παρασκευή 21/01/2022 (self test και πολλοί/πολλές rapid test λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού – Covid-19), σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας.

Β. Να διενεργηθεί    απολύμανση στα σχολικά κτήρια.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι αρμόδιοι για την αναστολή λειτουργίας σχολείων

Στον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,δόθηκε , με νόμο που ψηφίστηκε   στη Βουλή,  η δυνατότητα επιβολής προσωρινής αναστολής  λειτουργίας  επιμέρους τμημάτων καθώς και ολόκληρων  σχολικών μονάδων  δημοσίων και ιδιωτικών, με σκοπό την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης του Κορωνοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή/και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, δύναται να επιβάλεται ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας επιμέρους τμημάτων σχολικών μονάδων, καθώς και ολόκληρων σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών. Η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών, και για τη διάρκεια αυτής, λαμβάνεται από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας κατ’ εφαρμογή του εκάστοτε ισχύοντος Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος της "Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες".

Σχόλια (2)

 
Ρεπόρτερ
23 Ιαν 2022 14:07

Έχετε πληροφορηθεί πώς τελικά λειτούργησαν; Ρωτήστε πόσοι μαθητές πήγαν σε γυμνάσιο και λύκειο.

 
Φωτης
23 Ιαν 2022 09:58

Και καλά έκαναν και λειτούργησαν κανονικά. Όχι άλλους λεονταρισμούς .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.