ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΑΔΑ: Το πρώτο Πανεπιστήμιο Ελληνικό και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανώτατης Εκπαίδευσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη COPERNICUS Αlliance

Πρύτανης ΠΑΔΑ : Η Συμμαχία COPERNICUS στοχεύει στο να δώσει τη δυνατότητα στα ευρωπαϊκά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να εντοπίζουν από κοινού τις προκλήσεις για αειφόρο ανάπτυξη
Δημοσίευση: 21/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο Ελληνικό και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη που γίνεται δεκτό ως μέλος της COPERNICUS Alliance - European Network on Higher Education for Sustainable Development (https://www.copernicus-alliance.org/).

Μέλη του Δικτύου είναι σημαντικά Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, όπως: Leuphana University Lüneburg Γερμανίας, Open Universiteit Ολλανδίας,  University of Graz Αυστρίας, Vienna University for Economics and Business Αυστρίας, Universidad Autónoma de Madrid Ισπανίας, Daugavpils University Λάτβιας, Kaunas University of Technology Λιθουανίας, Universitat de Girona Ισπανίας, University of Bern Ελβετίας, University of Zurich Ελβετίας κλπ., τα οποία ενώνουν από κοινού τις δυνάμεις τους και δεσμεύονται στην επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης (οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και θεσμικά).

Όπως αναφέρει ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, η Συμμαχία COPERNICUS στοχεύει στο να δώσει τη δυνατότητα στα ευρωπαϊκά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να εντοπίζουν από κοινού τις προκλήσεις για αειφόρο ανάπτυξη και να διαμορφώνουν κατάλληλες διαδικασίες και σύγχρονα εργαλεία γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων.

H Συμμαχία COPERNICUS έχει συστηματική διαβούλευση με θεσμικούς παράγοντες διαμόρφωσης πολιτικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Για το ΠΑΔΑ, ως ταχέως εξελισσόμενο και «πράσινο» Πανεπιστήμιο, η συγκεκριμένη Συμμαχία αναμένεται να προσφέρει σημαντική δικτύωση, νέους πόρους και συν-διαμόρφωση καινοτόμου εκπαίδευσης και έρευνας για πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης και δυναμικής εξωστρέφειας του Ιδρύματος.

Σχόλια (1)

 
Σοσιαλλήθωρος
23 Ιαν 2022 15:34

Μπράβο στο ΠΑΔΑ.
Εξελίσσεται σε ένα από τα κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.