ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Μεταξύ τραγικού και γελοίου το Υπουργείο Παιδείας

Δημοσίευση: 24/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανακοίνωση του  ΕΠΕΚΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Είναι τέτοια η "επένδυση" της Cisco στην κυβέρνηση της ΝΔ που ούτε τη μία ή τις δύο μέρες κλειστών σχολείων λόγω χιονιά, δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη τα δύο "συνεταιράκια". Έτσι, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η πλήρης συμμόρφωση του υπουργείου Παιδείας στις καταδικαστικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η υπουργός δίνει εντολή στους εκπαιδευτικούς να κάνουν χρήση του Webex και να παράσχουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους. Δηλαδή, να παρανομήσουν! Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και στα υπό κατάληψη σχολεία και εισέπραξε την ομόθυμη αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, αυτή τη φορά η εντολή δόθηκε από τις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης το βράδυ της Κυριακής για το πρωί της Δευτέρας, αποκαλύπτοντας την ανύπαρκτη σχέση των ιθυνόντων του υπουργείου με την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Που την κατανοούν σαν ένα on-off, σαν μια στιγμιαία εναλλαγή ζωντανής και εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Αδυνατώντας να καταλάβουν πόση προετοιμασία χρειάζεται ο εκπαιδευτικός για να οργανώσει το μάθημα και το "υλικό" του για να σταθεί όπως πρέπει μπροστά στους μαθητές του, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Είναι τέτοια η πολιτική πίεση και τόσο το επικοινωνιακό άγχος αυτής της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι ικανοί να εναλλάσουν καθημερινά το τραγικό με το γελοίο.

Το τραγικό των εκατοντάδων χιλιάδων κρόυσματων στα σχολεία από το Σεπτέμβριο και μετά, για τα οποία "πανηγυρίζουν" ότι χάρη στην παγκόσμια πρωτοτυπία του "50%+1", δεν κλείνουν τμήματα, ακόμη κι αν εμφανίζονται 10 ή παραπάνω κρούσματα!

Και το γελοίο, να θέλουν ακόμη και τις μέρες της κακοκαιρίας να δείξουν δήθεν έργο και να δουλέψουν πάση θυσία οι "μηχανές" της Cisco, που βάζουν σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση ασυγκράτητων νεοφιλελεύθερων, κυβέρνηση εντολοδόχος συμφερόντων, κυβέρνηση Μητσοτάκη με υπουργό Παιδείας Κεραμέως.

Ετικέτες: 
ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχόλια (17)

 
ph
26 Ιαν 2022 21:11

Οι μεν μαύρο χάλι, οι δε και οι δε μία από τα ίδια, νομίζω ότι δεν έχουμε καμία ελπίδα.

 
25 Ιαν 2022 01:20

Δηλαδή να γίνει ο Ανδρουλάκης υπουργός παιδείας?

 
@Λευτέρης 24 Ιαν 2022 12:58
24 Ιαν 2022 22:09

"ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ μία καθαρά Ευρωπαϊκή αριστερά", άρα έτσι θα ξανάχουμε ωραία Ευρωπαικά Μνημόνια καλά να πάθουμε αφού έχουμε μνήμη ψαριού και δεν θυμόμαστε ποιος μας έριξε από το καράβι και ποιος γύρισε το καράβι πίσω για να μας μαζέψει.
Μπράβο σου Λευτέρη.

 
Τοτός
24 Ιαν 2022 21:57

@Λία
Μα αγαπητή μου.... εάν δεν τρόλαρα, αυτό το ψευδώνυμο θα επέλεγα?

 
Μ
24 Ιαν 2022 16:09

Μια αλήθεια σε ένα άρθρο σας; Στον δικό σας πλανήτη. Ευτυχώς σας έχουμε όλοι καταλάβει. Επιστροφή στο 3% ή και εκτός Βουλής. Λαικιστές . Καμία πρόταση, καμία λύση, μόνο τσαμπουκάς ανέξοδος. Υπάρχουν όμως πια φωνές σοβαρές: Ανδρουλάκης. Δεν τον φτάνει κανείς! Στις γνώσεις, στον λόγο, στο ήθος! Τέτοιοι πολιτικοί πρέπει να αναδειχθούν. Πρέπει σοβαροί άνθρωποι να ασχοληθούν με την πολιτική. Σοβαροί και ρεαλιστές και με προτάσεις και με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Ειδικά σε θέματα παιδείας απαιτούνται οι καλύτεροι!

 
Λία
24 Ιαν 2022 15:53

@Τοτός.
Πού να δείτε πόσο κατανοούμε εμείς τον πανικό σας. Παντού τον Σύριζα βλέπετε. Τόσο που "ξεχνάτε" πως κυβερνά η ΝΔ. Σας έχει γίνει εφιάλτης ένα "τριτοτέταρτο κόμμα";

 
Τοτός
24 Ιαν 2022 15:14

Κατανοούμε πλήρως την ανησυχία κάποιων για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το πολιτικό μέλλον του.... αφού με τέτοια διακυβέρνηση.... δεν έχει καμία ελπίδα....

 
Λία
24 Ιαν 2022 14:47

Το να γελοιοποιείται ξανά και ξανά το συγκεκριμένο υπουργείο δεν αποτελεί πια έκπληξη. Έκπληξη θα ήταν να γνώριζε τι σημαίνει "κάνω μάθημα" και ιδίως τηλεμάθημα. Είναι προφανής η ναρκισσιστική αυταρέσκεια της ηγεμώνος . Το να εγκαλούν όμως κάποιοι σχολιαστές την αντιπολίτευση για τις αυθαιρεσίες και τις αστοχίες της κυβέρνησης, προκαλεί θυμηδία.

 
ΠΕ84
24 Ιαν 2022 14:24

Αδυνατώντας να καταλάβουν πόση προετοιμασία χρειάζεται ο εκπαιδευτικός για να οργανώσει το μάθημα και το "υλικό" του για να σταθεί όπως πρέπει μπροστά στους μαθητές του, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.... Το υλικά είναι οργανωμένο από την περσυνή χρονιά για ευσυνείδητους λειτουργούς κάτι που αγνοούν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ

 
Λευτεράκης
24 Ιαν 2022 14:12

Ευτυχώς ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ που με το Ενιαίο Μισθολόγιο μας έκοψε μόνο 40% του μισθού. Και ευτυχώς που ήρθε και η ΝΔ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ γκρέμισε όσα είχαν φτιαχτεί πριν από αυτόν, κυρίως επί εκσυγχρονιστή Σημίτη και ακούραστου Καραμανλή.

ΣΩΘΗΚΑΜΕ!

 
Ert
24 Ιαν 2022 13:37

Δεν υπάρχουν οι τύποι. Τους απαντάς και ξανά τα ίδια και τα ίδια κασσέτα. Η προσωποποίηση της γελοιότητας, που θέλει (χαχα) να ξανακυβερνήσει (χαχα). Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που τους ψηφίζουν...

 
Λευτεράκης
24 Ιαν 2022 13:37

@ Λευτέρης24 Ιαν 2022 12:58
Ευτυχώς αρχίζει να μιλάει ο Μένιος...Θα δεις εσύ που θα είσαι σε λίγο καιρό!!!!

 
Πιτσιφλής
24 Ιαν 2022 13:17

@ Λευτέρης
ΠΑΣΟΚ το λένε, άσε τα καλλιτεχνικά προσωνύμια...
Και η ΔΗ.ΣΥ είναι η ΠΑΣΠ, άντε, γιατί με όλα αυτά τα καλλιτεχνικά, θα ξεχάσουμε τη μαγική εποχή όπου ήμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα, ήμασταν...

 
Ας τα πουμε ολα
24 Ιαν 2022 12:59

Εσείς που είστε;

 
Λευτέρης
24 Ιαν 2022 12:58

Πλησιάζει ο καιρός που θα είστε τρίτο και μετέπειτα τέταρτο κόμμα !!! Ευτυχώς που ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ μία καθαρά Ευρωπαϊκή αριστερά, μακριά από τη δική σας τριτοκοσμική αντίληψη!!!

 
ασεπίτης
24 Ιαν 2022 12:54

άρα τι θέλουν τα παιδιά;; ξαπλα και αραλίκι; και το "μπακουί" να πέφτει ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!!
ΟΥΣΤ

 
Όπως παλιά
24 Ιαν 2022 11:52

Να παμε πίσω σε αυτά που είχαμε καλύτερα πριν. Που κυλούσαν όλα ρολοι .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ