ΜΑΘΗΤΕΣ

Δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση σήμερα Τρίτη στα κλειστά σχολεία

Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δημοσίευση: 25/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν θα πραγματοποιηθεί  σήμερα  Τρίτη 25 Ιανουαρίου, τηλεκπαίδευση στις περιοχές  στις  οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξαιτίας  της κακοκαιρίας, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Η απόφαση αυτή  σύμφωνα με το υπουργείο, λήφθηκε επειδή δεν θα υπάρχει διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της  τηλεκπαίδευσης,  λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας.

Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σελφ τεστ δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία.

Θα δοθούν νέες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει: -

Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. - Σελφ τεστ δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού  Πολιτικής Προστασίας, Χρ.Στυλιανίδης

Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.
(Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της).

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Υπ. Εσωτερικών: Αναστέλλεται την Τρίτη 25 Ιανουαρίου η λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών στις περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχές της Επικράτειας που πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, στις Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Άνδρου, Μήλου, Θήρας, Κέας-Κύθνου, Μυκόνου, Νάξου, Σύρου, Τήνου και Πάρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν. 

Εξαιρούνται της συγκεκριμένης απόφασης:

(α) οι υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, 

(β) οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, 

(γ) οι δημόσιες δομές υγείας, 

(δ) τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και 

(ε) υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ετικέτες: 
undefined

Σχόλια (28)

 
Δασκάλα ΕΑ
25 Ιαν 2022 23:40

Διοικητικό προσωπικό;;;;;;; Τεχνική υποστήριξη;;;;; Αχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα

 
Υπ/ντρια
25 Ιαν 2022 18:55

Φάε την ήττα σου Κεραμεως. Όσο και να το φυσας δε θα κρυώσει. Δε μας τη χάρισες μετά τις γιορτές, να ανοίγαμε λίγο αργοτερα...!!!!!! Ήρθε τώρα από μόνο του. Το έφερε η ζωή... Γιατί μας έχεις αδικήσει πολύ. Μας πας... φέτος. Ούτε εκδρομές ούτε γιορτές ουτε λίγο χιονιά... Όλο μάθημα, μάθημα, μάθημα. Ε, φτάνει. ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΉ!!!!!! ΝΤΡΟΠΉ ΣΟΥ!!!!!!

 
Στο καφέ το είδα
25 Ιαν 2022 11:31

Εάν δεν γίνει δια ζώσης, θα γίνει webex, εκτός αν γίνει κατάληψη, αλλά αν χιονίσει, πάλι δεν θα γίνει webex (ακόμα κι αν γίνει κατάληψη), μετά που δεν θα χιονίζει, μπορεί να γίνει πάλι webex.... αλλά μπορεί και όχι.

 
χωρις τηλεκπαίδευση;;;;;;
25 Ιαν 2022 10:59

θα πηδηχτεί απο το παράθυρο - και χαιρόταν το χιόνι με φωτό- η υπουργάρα ! περικοπή μισθού ! και στον κόπτση που αποφασίζει αυτά τα ανήκουστα. ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΛΟΙ , θέλω τηλεκπάιδευση ! μη μας στερείτε την τηλεκπαίδευση ! τη θέλουμε κολασμένα ! θα τρελαθούμε χωρίς τηλεκπάιδευση, φέρτε τηλεκπάιδευση . Νίκη, τι γίνεται στο υπουργείο σου ;;;;; πάρε θέση !

 
Κατάληψη????
25 Ιαν 2022 07:28

Εμείς τώρα που χιόνι δεν έχουμε αλλά έχουμε κατάληψη webex κάνουμε ή δεν υπάρχει τεχνική υποστήριξη?

 
Φράου Νίκη
25 Ιαν 2022 00:25

Δε θα γίνει τηλεκπαίδευση αλλά μη χαίρεστε... Θα κοπούν περίπατοι, αργίες και ο,τιδήποτε μπορεί να δώσει χαρά στα παιδιά. Αρκεί να μη χαθεί ούτε μία ώρα διδασκαλίας!!!

Θα αυξήσουμε το ωράριο, την ύλη, τις δραστηριότητες. Όλη μέρα ΘΑ ΔΙΑΒΆΖΕΤΕ!!!

Μη χαίρεστε! Είναι διαταγή.

 
Κ. Π.
25 Ιαν 2022 00:18

Ας ανακοινώσουν ότι και τις επόμενες 3 μέρες θα είναι κλειστά , λες και θα ανεβεί η θερμοκρασία χειρότερα θα είναι . Μακεδονία έχουμε -2 χωρίς χιόνια τουλάχιστον να μην έχουμε κάθε μέρα την αγωνία .

 
Γονεας.
25 Ιαν 2022 00:12

Δηλαδή τόση αδιαφορία ; Στις άλλες περιοχές έχει -3 και ας μην έχει χιόνι . Δεν μπορεί κάποιος να βγει να πει όλη την εβδομάδα όλα τα σχολεία κλειστά ; Λες και τις επόμενες 3 μέρες θα σκάμε στη ζέστη .

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
24 Ιαν 2022 23:24

Δηλαδή η λέξη ΑΡΓΙΑ έχει άλλη σημασία για το "διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης" και άλλη για τους εκπαιδευτικούς; Για συνέλθετε εκεί στο υπουργείο, γιατί μας έχετε φτάσει στα όριά μας.

 
Γονέας εκπ/κός
24 Ιαν 2022 23:20

Παιδιά είναι πράγματι αλαλούμ. Στις 20.39 παίρνουμε μήνυμα για τηλεκπ/ση. Στις 21.09, παίρνουμε το δεύτερο που λέει οχι τηλεκπ/ση όπου οι Δήμοι κήρυξαν κακοκαιρία. Ηρεμήστε, ως τα μεσάνυχτα μπορεί να αλλάξουν γνώμη. Τίποτε δεν είναι σίγουρο....

 
Ελληνικά Κόπτση
24 Ιαν 2022 22:27

Μπορεί ολόκληρος Γ.Γ. να μας πει με απλά ελληνικά, θα κάνουμε μάθημα στα σχολεία της ΑΜΘ, που δεν έχουμε κακοκαιρία, αλλά κλείσαμε λόγω ψύχους; Άντε να μην πω....

 
ποιος υποστηρίζει την τηλεκπαίδευση;;;;;;;
24 Ιαν 2022 22:16

και δεν το ξέραμε τόσον καιρό;;;

 
Εκπαιδευτικός
24 Ιαν 2022 22:13

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε και αναρωτιεστε; Όπου γίνεται τηλεκπαίδευση ΔΕΝ θα γίνει αύριο, γιατί οι τεχνικοί υπεύθυνοι στην Αθήνα (για όλη την Ελλάδα) δε θα πάνε και αν πέσει το σύστημα θα μείνει η υπόθεση ξεκρεμαστη.
Μεγάλη ανάλυση θέλει για το αυτονόητο;

 
Γονιός
24 Ιαν 2022 21:55

Ήταν η τελευταία τους "ΕΛΠΙΔΑ" να κάνουν κάτι σωστά.
Δυστυχώς μας απογοητεύσανε ξανά, φεύγω και δεν ξαναγυρνάω.

 
Έμεινα παγωτό
24 Ιαν 2022 21:50

"Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά".
Ας ενημερώσει κάποιος το ΓΓ, ότι στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί (πχ Ανατ. Μακ. Θράκη).... έχει -2 ως τις 12 το μεσημέρι και πάλι - από τις 6 το απόγευμα. Πρόβλημα δεν είναι μόνο το 1/2 μέτρο χιόνι αλλά και ο παγετός (ειδικά για τους δρόμους-μετακινήσεις).
Η αργία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αφορά μόνο στην Αττική?

 
Αναστασία
24 Ιαν 2022 21:49

Ποιο διοικητικό προσωπικό εννοείτε; των σχολείων, κάποιου άλλου; Πάντως εμείς στο σχολείο έχουμε Διευθυντή και Υποδιευθυντή. Αυτά. Μόνο μεταξύ μας βοηθιόμαστε στην τηλεκπαίδευση. Αλλά έχετε τόσα προβλήματα δικά σας, άλυτα, που δεν μπορείτε να παραδεχθείτε ότι δεν κάνουμε τηλεκπαίδευση γιατί θα υπάρχουν πάααρα πολλά σπίτια χωρίς ρεύμα, γιατί δεν έχουν όλες οι πολυκατοικίες θέρμανση και τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους αύριο αφού θα τουρτουρίζουν έξω από τα σκεπάσματα και γιατί τελικά εμείς αύριο, όχι, δεν θα κάναμε μάθημα.

 
webex
24 Ιαν 2022 21:37

Όχι ρε γαμωτο και τα είχα όλα ετοιμα για τηλεκπαίδευση αύριο και τους μαθητές απικο

 
Νυχτερινός Επισκέπτης
24 Ιαν 2022 21:30

@ΠΣΚ
"Πώς ακριβώς, το διοικητικό προσωπικό, προσφέρει τεχνική υποστήριξη στη τηλεκπαίδευση ;;;"
Έχω ακριβώς την ίδια απορία.
Αν εννοεί το διοικητικό προσωπικό σε επίπεδο Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘ, τότε αύριο (25-1-2022) δεν θα μπορούν να λυθούν πιθανά τεχνικά προβλήματα που ενδεχομένως εμφανιστούν σε περιοχές όπου θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση.

 
Κ.Α.
24 Ιαν 2022 21:26

Τα περί προσωπικού υποστήριξης είναι δικαιολογίες για να καλύψουν την ήττα που φάγανε,ήθελαν ανοιχτά σχολεία ή τηλεκπαίδευση,ειδικά η εμμονική υπουργός.

 
Επιτέλους
24 Ιαν 2022 21:23

Κάποιος έβαλε τα πράγματα στην θέση τους.

 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ???
24 Ιαν 2022 21:21

Ρωτήστε πάλι αν θέλετε.. ισχύει και για τα εσπερινα??

 
Νίκος
24 Ιαν 2022 21:13

Αυτό το Υπουργείο (καθόλου) Παιδείας είναι ικανό να πέφτει μετεωρίτης στη Γη και να μιλάει για self-test και τηλεκπαίδευση

 
ΠΣΚ
24 Ιαν 2022 21:12

πως ακριβώς, το διοικητικό προσωπικό, προσφέρει τεχνική υποστήριξη στη τηλεκπαίδευση ;;;

 
Παναγιώτης
24 Ιαν 2022 21:08

Στις περιοχές που δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα δια ζώσης, λόγω παγετού, και χιονοπτώσεων που ενδέχεται να σημειωθούν τις επόμενες ώρες η τηλεκπαίδευση θα γίνει ή όχι?

 
Να μας το εξηγήσουν
24 Ιαν 2022 20:50

λίγο καλύτερα. Δηλαδή, ενώ είναι αργία, οι εκπαιδευτικοί δεν εργάζονται λόγω έλλειψης υποστήριξης και όχι επειδή είναι αργία; Θα παραποιήσουμε και την έννοια της αργίας; Περιμένουμε εξηγήσεις

 
Φ. Κώστας
24 Ιαν 2022 20:49

ΕΛΕΟΣ στον κύβο πια...
Η υπέρτατη ξεφτίλα των εκπαιδευτικών

 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
24 Ιαν 2022 20:48

Ο λόγος που αποφασίστηκε να μη γίνει τηλεκπαίδευση είναι ότι αποφασίστηκε ΓΕΝΙΚΗ αργία, το επίθετο ΓΕΝΙΚΗ ερμηνεύεται σε όλα τα ετυμολογικά λεξικά το ίδιο....

 
Πιτσιφλής
24 Ιαν 2022 20:44

Τελικά επιτεύχθηκε η πολυπόθητη διακρατική σύμφωνα!...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.