ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προτάσεις της ΕΛΜΕ Βαυαρίας

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ και ενώ οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί εδώ και πολύ καιρό προτείνουν άμεσες λύσεις το ΥΠΑΙΘ/ΔΙΠΟΔΕ δεν προχωρά σκοπίμως στην εφαρμογή τους;
Δημοσίευση: 26/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών ακόμα και σε ειδικότητες βασικών μαθημάτων, τα Ελληνικά σχολεία της Βαυαρίας εν μέσω της σχολικής χρονιάς λειτουργούν με αρκετά κενά ελλείψει του αναγκαίου αριθμού των αποσπασμένων εκπαιδευτικών. Ως ΕΛΜΕ Βαυαρίας, στηρίζουμε την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων της Βαυαρίας προτείνοντας άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις από τη ΔΙΠΟΔΕ:

Έγκαιρες αποσπάσεις ως το τέλος Μαΐου.

  • Κατάργηση της  ΚΥΑ 2/12870/ΔΕΠ/29-3-2016 (ΦΕΚ1740/Β/ 15-6-2016) και επαναφορά της απόφασης Κουκοδήμου σχετικά με τα κριτήρια τοποθετήσεων.
  • Χρόνος απόσπασης: 5ετής απόσπαση με επιμίσθιο και δυνατότητα για 2 επιπλέον έτη παράτασης άνευ επιμισθίου για όλους τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Καταβολή επιμισθίου για όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν λάβει 5 έτη επιμίσθιο κατά το παρελθόν, με ταυτόχρονη αλλαγή της υπουργικής απόφασης των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών ανεξάρτητα από το έτος της πρώτης απόσπασής τους.
  • Αποκατάσταση της αδικίας για τους ήδη υπηρετούντες σε οποιοδήποτε έτος απόσπασης εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν έχουν λάβει 4ο έτος επιμίσθιο, και καταβολή του επιμισθίου σε αυτούς αναδρομικά για όλο το διάστημα που το έλαβαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους. Μόνο έτσι θα υπάρξει δικαιοσύνη και ισότητα μεταξύ των εκπαιδευτικών, όπως ορίζει και το Σύνταγμα.
  • Παράταση της απόσπασης των εκπαιδευτικών που τη ζητούν για οικογενειακούς λόγους και κατάργηση της διάταξης που χωρίζει τους γάμους  σε κατηγορίες ανάλογα με το πότε έγιναν.

Επειδή γνωρίζουμε ότι το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας είναι ευαισθητοποιημένο όσον αφορά τα σχολεία της Ομογένειας και δη της Γερμανίας όπου χτυπά πολύ δυνατά η καρδιά του Ελληνισμού, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ΔΙΠΟΔΕ θα αποδεχθεί άμεσα τις προτάσεις/λύσεις στο ήδη υπάρχον πρόβλημα το οποίο με την πανδημία έχει γίνει πιο έντονο, καθώς δεν επιβαρύνεται με επιπλέον κόστος ο προϋπολογισμός σε βάθος χρόνου αφού μειώνονται τα έξοδα κόστους μετακίνησης για το ΥΠΑΙΘ με τους ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικούς και στελεχώνονται τα σχολεία με προκηρύξεις οι οποίες θα βασίζονται στον έγκαιρο και έγκυρο προγραμματισμό, μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή ένταξη των εργαζομένων εκπαιδευτικών στις συνθήκες διαβίωσης της Γερμανίας.

Με τιμή,

Το ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας

Σχόλια (8)

 
Ελληνική κοινότητα
27 Ιαν 2022 00:21

6000000 ομογενείς σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν τα πάντα για την πατρίδα τους και ο τιποτας ο μηδέν προτείνει να κλείσουμε τα σχολεία ....

 
Δήμος
26 Ιαν 2022 23:27

Αγαπητή ΕΛΜΕ Βαυαρίας, δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι καθόλου ευαισθητοποιημένο όσον αφορά τα σχολεία της Ομογένειας γιατί αν ήταν θα είχε φροντίσει να στελεχώνονται, να χρηματοδοτούνται και να λειτουργούν ως εστίες ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και πολιτισμού όπως κάνουν άλλες χώρες (βλ. Γαλλικό Ινστιτούτο, Ινστιτούτο Γκαίτε κλπ).
Είναι φανερό ότι μεθοδεύεται το κλείσιμο των σχολείων του εξωτερικού ειδικά αυτών που εποπτεύει το Υπουργείο Παιδείας.
Γιατί δεν υπάρχουν ανάλογα προβλήματα στην Αυστραλία όπου τα περισσότερα σχολεία ανήκουν στις κοινότητες και τις ενορίες και δεν περιμένουν πότε και εάν τους θυμηθεί το Ελληνικό Κράτος;
Δυστυχώς οι Έλληνες του εξωτερικού δεν έχουν καταλάβει ότι είναι ξεχασμένοι εδώ και χρόνια από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις (που θέλουν και την ψήφο των ομογενών) και δεν ενδιαφέρεται κανείς αν θα διατηρήσουν τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους. Τους θυμούνται μόνο όταν διαπρέψουν (βλ. Αντετοκούνμπο, Τσιτσιπάς κλπ) και έρχονται τότε οι κυβερνώντες για τις απαραίτητες φωτογραφίες.
Ας ξεσηκωθούν όλοι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί και ας διεκδικήσουν αυτό που οφείλει να κάνει το Ελληνικό Κράτος. Χωρίς αγώνα δεν αλλάζει τίποτα.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
26 Ιαν 2022 23:16

Με αυτές τις προτάσεις της ΕΛΜΕ καλύπτονται τα κενά; Ή μήπως όσοι είναι ήδη εκεί ζητάνε περισσότερα χρήματα και να μένουν περισσότερο στο εξωτερικό; Εγώ το δεύτερο καταλαβαίνω…

 
Εκπαιδευτικός
26 Ιαν 2022 18:50

Να συμπληρώσω ότι έχει κυρωθεί ήδη στις 18 Νοεμβρίου ο τελικός αξιολογικός πίνακας των εκπαιδευτικών που αιτήθηκαν απόσπαση. Το ΔΙΠΟΔΕ , επίσης, έχει εγκρίνει τα έξοδα μετακίνησής τους.

 
Εκπαιδευτικός
26 Ιαν 2022 18:49

Να συμπληρώσω ότι έχει κυρωθεί ήδη στις 18 Νοεμβρίου ο τελικός αξιολογικός πίνακας των εκπαιδευτικών που αιτήθηκαν απόσπαση. Το ΔΙΠΟΔΕ , επίσης, έχει εγκρίνει τα έξοδα μετακίνησής τους.

 
Εκπαιδευτικός
26 Ιαν 2022 12:46

Γνώριζαν τις προϋποθέσεις όταν αποσπάστηκαν; Γιατί ζητούμε όλο παρατάσεις; Έγινε κάποια αξιολόγηση μέχρι τώρα για το παραγόμενο έργο;

 
Σώστης
26 Ιαν 2022 10:22

Αν χάνουν την οργανική τους, όπως ίσχυε, δεν θα παρακινηθούν. Αν το επιμίσθιο δεν είναι γενναίο, μόνο χασούρα έχει κανείς.

 
dimitris
26 Ιαν 2022 10:16

Η καλύτερη πρόταση ειναι ειναι η πλήρης κατάργηση των σχολείων του εξωτερικού όπως εφαρμόστηκε με τα εκκλησιαστικά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.