ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Μοριοδοτούμενο Εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα «Θρησκευτική Αγωγή: Σύγχρονες Προσεγγίσεις Διδασκαλίας και Μάθησης» από το E-Learning του ΕΚΠΑ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: • εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, • σε στελέχη της εκπαίδευσης, • σε κατηχητές που ασχολούνται ευρύτερα με το θέμα της Θρησκευτικής Αγωγής
Δημοσίευση: 26/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, με τίτλο «Θρησκευτική Αγωγή: Σύγχρονες Προσεγγίσεις Διδασκαλίας και Μάθησης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως.

Σκοπός του 9μηνου προγράμματος «Θρησκευτική Αγωγή: Σύγχρονες Προσεγγίσεις Διδασκαλίας και Μάθησης» είναι να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι συστηματικές γνώσεις για τις σύγχρονες κατευθύνσεις και τις παιδευτικές δυνατότητες της Θρησκευτικής Αγωγής.

Παρουσιάζονται σύγχρονες πτυχές της Θρησκευτικής Αγωγής σε ό, τι αφορά τη διδασκαλία και μάθηση, όπως αυτές απαντούν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι εκπαιδευόμενοι, ταυτόχρονα, θα διδαχθούν συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες διδακτικές στρατηγικές και μέσα διδασκαλίας της Θρησκευτικής Αγωγής, με σκοπό την εφαρμογή τους σε διαφορετικά μαθησιακά περιβάλλοντα.

Εκτός από τις διδακτικές δραστηριότητες που είναι δυνατόν να εφαρμοστούν από όποιους ασχολούνται ευρύτερα με το θέμα της Θρησκευτικής Αγωγής, παρουσιάζονται και διδακτικές παρεμβάσεις κατάλληλες για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης και για τους κατηχητές.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί στις 14/02/2022.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

•    εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

•    σε στελέχη της εκπαίδευσης,

•    σε κατηχητές που ασχολούνται ευρύτερα με το θέμα της Θρησκευτικής Αγωγής.

Απαιτείται Πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Η επιτυχής παρακολούθηση και ολοκλήρωση του προγράμματος εξασφαλίζει:

Δύο (2) μόρια σε υποψήφιους για διορισμό ως μόνιμοι  εκπαιδευτικοί στην γενική εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και το  ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Δύο (2) μόρια σε υποψήφιουςγια διορισμό ως αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, με το  σύστημα του ΑΣΕΠ, Κεφάλαιο Ε’ του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13, Α’,  29.01.2019)

Δέκα (10) μόρια για προσλήψεις εκπαιδευτικών των  κατηγοριών TE και ΔΕ της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής  Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) σύμφωνα με την υπ’αριθμ  Υπουργική Απόφαση 48190/E1 (ΦΕΚ 1088, Β’, 2.04.2019).

Ένα (1) και έως δύο (2) μόρια στην επιλογή Περιφερειακών  Διευθυντών Εκπαίδευσης, Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και   Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προϊσταμένων των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και  Υποστήριξης, Συμβούλων Εκπαίδευσης, και Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων και  Προϊσταμένων των Τμημάτων  Εκπαιδευτικών Θεμάτων  σύμφωνα  με τον Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ 136, Α’, 3.08.2021).

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ.

Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι του Προγράμματος είναι οι: Κομνηνού Ιωάννα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ στο γνωστικό αντικείμενο των Παιδαγωγικών-Διδακτικής του Μαθήματος των Θρησκευτικών και ο Καραγεωργούδης Εμμανουήλ, Καθηγητής Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα:  https://elearningekpa.gr/courses/thriskeutiki-agogi-sugxrones-proseggiseis-didaskalias-kai-mathisis

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ