ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπ. Παιδείας: Τηλεκπαίδευση αύριο σε όλα τα κλειστά σχολεία

Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο
Δημοσίευση: 26/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά .

Β.  Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν  σήμερα  από τον  Γενικό  Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρο  Κόπτση.

  • • Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Γιατί δεν ανοίγουν τα  σχολεία  Δήμων που δεν έχουν χιόνια

Σε ερώτηση του esos σε παράγοντες της τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί δεν ανοίγουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία σε Δήμους όπου πλέον δεν έχουν πρόβλημα με τα χιόνια, όπως στα νότια προάστια, η απάντηση που λάβαμε ήταν:

"Ο λόγος είναι ότι σε πολλά σχολεία υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και μαθητές που   μετακινούνται από περιοχές όπου εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα"

Κλειστά τα σχολεία και αύριο Πέμπτη στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο  Πέμπτη 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της Αττικής με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κλειστά θα είναι επίσης τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Σχόλια (19)

 
@Αληθεια;
27 Ιαν 2022 14:26

Ναι με φορητό Dell i3 κανονικοτατα..στο δημόσιο είμαι...και τον επιστρέφω όταν γυριζω...αλλά και στον ιδιωτικό το ίδιο...

 
@Αλήθεια
27 Ιαν 2022 10:58

Η απάντηση είναι ναι, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης , αλλά και στο Υπ. Παιδείας, γίνεται με laptop της υπηρεσίας.

 
@ αλήθεια
27 Ιαν 2022 09:51

αλήθεια, τα σχολεία είναι ΚΛΕΙΣΤΑ , όπως και άλλες φορές και ΤΕΛΟΣ . μη σφυράς , είναι σπαστικό .

 
Αλήθεια;
27 Ιαν 2022 07:04

Η τηλεργασια στο δημόσιο με μέσα της δημόσιας υπηρεσίας γίνεται; Είναι μια βδομάδα τα παιδιά χωρίς σχολείο, έχουμε δωρεάν πλατφόρμα, πιστοποίηση στις τεχνολογίες και σφυρίζουμε αδιάφορα ;

 
@Ερωτημα
26 Ιαν 2022 20:50

Εγώ δεν έκανα και πληρώθηκα κανονικά. Θα πάρω μια μπύρα να πιω στην υγειά σου.

 
Πιτσιφλής
26 Ιαν 2022 19:06

Μια μέρα θα διηγηθώ στον εγγονό μου:
Ξημερώνοντας του Αγίου Γρηγορίου, λάβαμε τη διαταγή να κινήσουμε πάλι μπροστά, για τα μέρη όπου δεν έχει καθημερινές και σκόλες. Έπρεπε, λέει, να πιάσουμε τις γραμμές που οδηγούν στα αδειανά σχολεία.
Νύχτα εκινήσαμε και βαδίζαμε ασταμάτητα, ένας πίσω απ' τον άλλο, ίδια τυφλοί. Με κόπο ξεκολλώντας το ποδάρι από τη λάσπη, όπου, φορές, εκαταβούλιαζε ίσαμε το γόνατο. Επειδή το πιο συχνά ψιχάλιζε στους δρόμους έξω, καθώς μες στην ψυχή μας. Και τις λίγες φορές όπου κάναμε στάση να ξεκουραστούμε, μήτε που αλλάζαμε κουβέντα, μονάχα σοβαροί και αμίλητοι, φέγγοντας μ' ένα μικρό δαδί, μία-μία εμοιραζόμασταν τη σταφίδα...

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
26 Ιαν 2022 18:15

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ!

 
Αριστεία, όχι αστεία
26 Ιαν 2022 17:42

Εγώ δεν ξέρω τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση, ξέρω όμως χωρίς τζιπ με αλυσίδες δεν μπαίνεις στο Ψαλίδι. Οπότε αύριο όχι το Audi αλλά το BMW x5.

 
@Τηλεκπαίδευση
26 Ιαν 2022 17:27

Δεν κάνω τηλεκπαίδευση από το σπίτι. Ο Δήμος μου δίνει βεβαίωση ότι η μετακίνηση δεν είναι ασφαλής και το Σχολείο θα είναι κλειστό. Αύριο κατά τις 10:00 που θα ξυπνήσω θα μαγειρέψω φασολάδα. Θα φυλάξω δύο πιάτα, ένα για εσένα και ένα για τον Κόπτση, φαντάζεστε τον λόγο.
Άντε γειά.

 
Tasos
26 Ιαν 2022 16:08

@ Τηλεκπαίδευση έχω 2 παιδιά και η σύζυγος εκπαιδευτικός . Το ένα ταμπλετ και το laptop θα το πάρουν τα παιδιά εγώ και η σύζυγος ? Μήπως πρέπει να έχω 4 laptop και δεν το ξέρω ? Συγγνώμη εεεε ! Δεν θα το ξανακάνω τώρα με τα 200 ευρώ θα πάρω 3-4 laptop να έχω και ένα στην άκρη μην χαλάσει κάποιο .
ΥΓ.
Ελπίζω να έρθει και το ρεύμα μέχρι αύριο γιατί δεν έχω πάρει γεννήτρια συγγνώμη και πάλι δεν το σκέφτηκα

 
ph
26 Ιαν 2022 15:58

Η τηλεκπαίδευση τους μάρανε, δεν βλέπουν τα χάλια μας. Ακόμη και τη θέρμανση φοβόμαστε ν ανοίξουμε (στα σπίτια μας), όταν έχουμε ρεύμα.

 
είναι ανοιχτά τα σχολεία;
26 Ιαν 2022 15:25

είναι ανοιχτά για τους εκπαιδευτικούς;

 
Αννα
26 Ιαν 2022 15:10

Όχι άλλη παράταση από το υπουργείο των παρατάσεων.οποιος κατέθεσε κατέθεσε.οι υπόλοιποι να υποστούν αυτά που προβλέπει ο νόμος κύριε γενικέ.η μηπως δεν μπορεις;αν δεν μπορεις να επιβληθείς υπαρχει και η παραίτηση.Αντεχεις;αν όχι δωσε συνέχεια παρατάσεις.Για τους δε συμβουλους και επόπτες εκπαίδευσης δήλωσε απλα ότι δεν θα γινουν

 
Τηλεκπαίδευση
26 Ιαν 2022 15:00

Οποίοι αντιδρούν στην τηλεκπαίδευση από το σπίτι ας πάνε στα σχολεία για τηλεκπαίδευση. Έχει λιώσει το χιόνι σε πολλές περιοχές και έπρεπε να γίνει δια ζώσης διδασκαλία.

 
Υποδιευθυντής
26 Ιαν 2022 14:50

1. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι ακόμα σύννομη. Σωστά;
2. Η τηλεκπαίδευση πλέον παρέχεται μόνο στον χώρο του σχολείου, με εξοπλισμό του σχολείου. Σωστά;
3. Τα σχολεία θα είναι κλειστά. Για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σωστά;
4. Οι αργίες και των εκπαιδευτικών παραμένουν οι ίδιες, συνεπώς ηλ.μηνύματα με εντολές τα μεσάνυχτα της Κυριακής είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σωστά;

Αν τα παραπάνω είναι σωστά, μαντέυουμε ποιοι/ες είναι ΛΑΘΟΣ

 
Μ
26 Ιαν 2022 14:41

@Γιώργος, ποια η σχέση του ενός με το άλλο; Σαν κακομαθημένα κάνετε! Εργαζόμαστε για την κοινωνία όχι για τον Κόμπτση την Κεραμέως ή όποιον άλλον. Θα προσφέρουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Στα δημόσια σχολεία εργάζονται οι καλύτεροι καθηγητές της «πιάτσας». Μην υποτιμάτε τους εαυτούς σας μπαίνοντας σε έναν αντιπολιτευτικό «αγώνα» που άνοιξαν οι συνδικαλιστές για τους γνωστούς λόγους. Η ηγεσία αυτή έχει προβλήματα, αλλά συνεχίζετε να αναδεικνύετε λάθος πράγματα. Η ένδεια των υποδομών οι ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έπρεπε να είναι στο στόχαστρο! Αλίμονο αν κάθε χειμώνα ερημώνουν τα μισά σχολεία της χώρας! Πότε θα σοβαρευτούμε στη χώρα αυτή…

 
Ερωτημα
26 Ιαν 2022 14:39

Όσοι δεν έκαναν τηλεκπαίδευση Δευτέρα και αύριο θα πληρωθούν; Οσοι δεν κάνουν τηλεργασια ενώ έτσι έχει καθοριστεί από την εργασία τους και κάθονται σπίτι τους πληρώνονται;

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
26 Ιαν 2022 14:10

Τι θα πει πλην των εσπερινών σχολείων

 
Γιώργος
26 Ιαν 2022 14:08

Λήγει σήμερα η τρίτη παράταση για την αξιολόγηση και θέλει τηλεκπαίδευση. Ο τζάμπας πέθανε. Θα κοιμηθεί όπως έστρωσε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.