Τηλεκπαίδευση

Πέμπτη και Παρασκευή κλειστά τα σχολεία σε Αττική και Κρήτη

Θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση
Δημοσίευση: 26/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κλειστά  θα είναι όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε Αττική και Κρήτη, τα οποία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα την Περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

2. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας.

3. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

4. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

5. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

6. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

7. Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Σχόλια (14)

 
Απλά
27 Ιαν 2022 00:38

Στην τηλεργασια δίνει η υπηρεσία λαπτοπ τον εργαζόμενο και δουλεύει στο σπίτι; Τόσα ταμπλετ αχρησιμοποίητα στα σχολεία ας τα μοιράσουν στους εκπαιδευτικούς. Απλά πράγματα.

 
Γιατί ;
27 Ιαν 2022 00:29

Γιατί δε μας δίνετε voucher για ιδιωτικά ; Γιατί να κανονίζουν οι καταληψίες και η ΟΛΜΕ αν θα κάνει μάθημα το παιδί μου;

 
Εδώ καράβια.... χάθηκαν
27 Ιαν 2022 00:20

@Γονιός
Κάποιοι άλλοι γονείς, έχουν τα παιδιά τους στο σπίτι να κρυώνουν.... κι εκείνοι κάνουν έρανο για να μπορέσουν να πληρώσουν πετρέλαιο και ΔΕΗ. Από έλλειψη webex, κανείς δεν κρύωσε ή πείνασε ως σήμερα.....

 
Σώστης
26 Ιαν 2022 22:34

Υπομονή! Έκτακτες συνθήκες. Θα γίνει τηλεκπαίδευση. Δεν επαρκεί, αλλά από το τίποτα. Υπέρχει πια ένα εργαλείο. Ας σταθούμε στο ύψος μας κοντά στους μαθητές μας!

 
Αριστεία, όχι αστεία
26 Ιαν 2022 21:32

@ Τίνα 26 Ιαν 2022 18:58

Ευκολάκι. Εαν το σχολείο δεν έχει χιόνι και υπάρχει πρόσβαση μέσω δημόσιας συγκοινωνίας από την κατοικία μου και ο διευθυντής με έχει ενημερώσει για τις συνθήκες, πάω σχολείο και κάνω τηλεκπαίδευση.
Σε ενημερώνω βέβαια πως σήμερα Τετάρτη σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια μόνο σε 155 γραμμές στην Αθήνα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Για πες μου τώρα τι να κάνω, όμως, που στο σχολείο μου έχει 40 πόντους χιόνι η αυλή και ακ΄όμα δεν έχει καθαρίσει ο δήμος τους δρόμους; Να φωνάξω για super puma;

 
@ΤΙΝΑ
26 Ιαν 2022 21:29

Εγω αύριο κατά παράβαση της εντολή πολιτικής προστασίας θα μεταβώ στο σχολείο μου μαζί με άλλους συναδέλφους. Για ότι μας συμβεί στο δρόμο παρακαλώ όπως έχω το ονοματεπώνυμο σου διότι της κα υπουργού το ξέρω για να ζητήσω ευθύνες.
Bye

 
@Γονιός26
26 Ιαν 2022 20:53

Άνοιξε και το youtube να βλέπεις κανά βιντεάκι μέχρι να φορτώσει.

 
@Τίνα
26 Ιαν 2022 20:52

Τίποτα απολύτως δεν γίνεται. Τα παράπονά σου στον Κόπτση.

 
Πληρωτικά Rapid θέλατε ε;
26 Ιαν 2022 19:42

Με β΄΄άλατε να δίνω 80 ευρώ ανά μήνα χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Θέλατε και τζάμπα τηλεκπαίδευση με δικό μου εξοπλισμό; (τα σχολεία δεν έχουν επαρκή εξοπλισμό παρά μόνο για το θεαθήναι).
Ξεχάσατε εντελώς μέχρι προχτές την περσινή χρονιά που έβαλα πλάτη και βοήθησα.
Ε λοιπόν η τηλεκπαίδευση ΔΕΝ θα λειτουργήσει.
Τώρα βρείτε τα με τους δυσαρεστημένους γονείς.

Ενας Δάσκαλος

 
pakis
26 Ιαν 2022 19:28

Η διαταγή τους για την τηλεκπαίδευση, μπορεί να εκτελεστεί μόνο όταν παρέχει η υπηρεσία εξοπλισμό και διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων αλλιώς ευχαρίστος από το σχολείο.
Υ.Γ.: προφανώς έχουν ικανοποιηθεί οι παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και γιαυτό διατάζουν.

 
Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ
26 Ιαν 2022 19:26

@Τίνα
Το σχολείο δεν ανοίγει αυτόματα , θέλει τον/την διευθυντή/ρια και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι/ες δεν διαμένουν απαραίτητα δίπλα σε αυτό...(τα παλιά χρόνια στην επαρχία ο δάσκαλος έμενε στο καμαράκι δίπλα στο δημοτικό σχολείο του χωριού).. ποιος θα κάνει έρευνα ώστε να αποφασίσει ποιο σχολείο έχει το απαραίτητο δυναμικό για να ανοίξει και ποιο όχι;...οι δρόμοι μπορεί να είναι ανοικτοί σε μερικούς δήμους αλλά στα σχολεία δεν είναι σίγουρο ότι έχει λιώσει το χιόνι...είναι ασφαλή τα παιδιά σε τέτοιες συνθήκες; Ο εκάστοτε δήμαρχος έχει τη δυνατότητα να στείλει εργάτες να καθαρίσουν όλα τα σχολεία; Τι θα γίνει στην περίπτωση που ένα παιδί έχει ατύχημα λόγω ολισθηρότητας του προαυλίου;;θα γράψεις ότι έχει ευθύνη ο δήμος, ο διευθυντής ή ο εφημερεύων εκπαιδευτικός;

 
Γονιός
26 Ιαν 2022 19:19

Έχουμε τρεις μερες τα παιδιά στο σπίτι χωρίς τηλεκπαίδευση. Αυριο και μεθαύριο θα γίνει τελικά τηλεκπαίδευση ; Αν δεν εργαστούν και δε κάνουν τηλεκπαίδευση εμείς θα περιμένουμε με ανοιχτό Webex;

 
Τίνα
26 Ιαν 2022 18:58

Πολλές περιοχές δεν έχουν χιόνι από χτες. Πολλοί εκπαιδευτικοί αρνούνται την τηλεκπαίδευση. Τι γίνεται σε αυτες τις περιπτώσεις ;

 
Αριστεία, όχι αστεία
26 Ιαν 2022 18:32

Η αυλή του σχολείου έχει 40 πόντους χιόνι, λεωφορείο δεν κινείται για την περιοχή, τηλεκπαίδευση από το σπίτι δεν παίζει. Για πες, τι κάνουμε άρχοντα;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.