ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντής Εκπαίδευσης: Παράκληση προς εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό τους χώρο, τον ατομικό εξοπλισμό τους και την ιδιωτική τους σύνδεση διαδικτύου

"Ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα η τηλεκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών μας για όσο χρόνο απαιτηθεί"
Δημοσίευση: 27/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Θεωρώντας ότι όλοι συμφωνούμε ότι και το τρέχον διδακτικό έτος έχουν περισσέψει οι εντάσεις στα σχολεία μας, απευθύνω προσωπική έκκληση- παράκληση σε καθένα και καθεμία συνάδελφο, να διαθέσει, όπου και όταν απαιτείται, τον προσωπικό του/της χώρο, τον ατομικό του/της ηλεκτρονικό εξοπλισμό και την ιδιωτική του/της σύνδεση διαδικτύου, προκειμένου να καλυφθούν τα όποια προβλήματα υποδομών, ή η αδυναμία πρόσβασης στα σχολεία, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα η τηλεκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών μας για όσο χρόνο απαιτηθεί".

Το παραπάνω ηλεκτρονικό μήνυμα  (Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο του μηνύματος) το οποίο έστειλε ο ο Δ.Δ.Ε.Α ́ Αθήνας Λ. Μάντζος  στους εκπαιδευτικούς της οικείας Διεύθυνσης, προκάλεσε την αντίδραση της Ε' ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ, η οποία:

  • Θεωρεί  ότι"η επιστολή αυτή, παρά το «ευγενικό ύφος», δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προ- σπάθεια πίεσης προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να καλύψουν για μια ακόμα φορά τις ελλείψεις, αδυναμίες και ευθύνες της κυβέρνησης στο πρόβλημα της διδασκαλίας και των ανοι- χτών σχολείων".
  • Παράλληλα σημειώνει ότι η «ήπια διατύπωση» της «καθημερινής ενημέρωσης για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει το σχολείο ..» δεν είναι τίποτε άλλο από προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών, καθώς υποκρύπτει ότι η Δ.Δ.Ε. θα γνωρίζει την θέση και στάση μας.
  • Δηλώνει  ότι "δεν δεχόμαστε καμία πίεση και κανένα εκφοβισμό, όσο «ευγενικά» και αν εκφράζεται".

Η ΕΛΜΕ υπενθυμίζει  τα εξής:

  • Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούμαστε να παρέχουμε υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης από το σπίτι μας, ό- πως επισημαίνουν και οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Αλλά και η ΟΛΜΕ: «... με αφορμή πλήθος καταγγελιών από συναδέλφους, που δέχονται προφορικές –πάντα– πιέσεις, εκβιασμούς α- κόμα και απειλές από ορισμένους δ/ντες σχολείων και Διευθυντές Εκπαίδευσης .., τονίζει για μια ακόμα φορά ότι σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρη- σιμοποιούν το δικό τους εξοπλισμό ή χώρο για την παροχή τηλεκπαίδευσης. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου υπηρέτησής τους. Τονίζουμε ακόμα ότι οι εκπαιδευτικοί δεν οφείλουν να υπακούν σε προφορικές «εντολές», πολύ περισσότερο όταν αυτές είναι πέρα και έξω από κάθε θεσμικό και νομικό πλαίσιο.
  • Συν τοις άλλοις, υπάρχει και σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ (16/10/21) «Η ΓΣ των Προέδρων αποφάσισε η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλει- στικά από τον χώρο των σχολείων, με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία. Καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς κάθε φορά που απαιτείται από αυτούς/ές να παράσχουν υ- πηρεσίες τηλεκπαίδευσης να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραί- τητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία».
  • Τα σχολεία είναι κλειστά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας «με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας εκπαιδευτικών και μαθητών». Ε- πειδή τα ατυχήματα δεν κάνουν διακρίσεις, τα σχολεία έκλεισαν για όλους, προφανώς και για τους εκπαιδευτικούς, αλλιώς οφείλει το Υπουργείο Παιδείας ρητά και εγγράφως να μας εξαι- ρέσει, να αναφέρεται στην υποχρέωσή μας να μεταβούμε στα σχολεία μας ή ότι κατάσχεται το σπίτι κάθε εκπαιδευτικού για αύριο και μεθαύριο από το "επιτελικό κράτος"...
  • Επιπλέον, ενημερώνουμε πως το υπουργείο εσωτερικών γνωρίζοντας το παράνομο της υπο- χρεωτικότητας για τηλεργασία στο δημόσιο, με ιδία μέσα και πόρους, και δεδομένων των έ- κτακτων καιρικών συνθηκών, διευκρινίζει ότι "σε περίπτωση που η προσέλευση των υπαλλή- λων στην έδρα της Υπηρεσίας τους είναι αντικειμενικά αδύνατη λόγω των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η απουσία των εν λόγω υπαλλήλων θα είναι δικαιολογη- μένη για λόγους ανωτέρας βίας".
  • Οι εντάσεις που «έχουν περισσέψει και κατά το τρέχον σχολικό έτος» στα σχολεία οφείλονται σε πράξεις και παραλείψεις της ΔΔΕ και του ΥΠΑΙΘ, που καλούν σε τηλεκπαίδευση αντί να φροντίσουν να καλύψουν τα κενά στα σχολεία τα οποία πυροδοτούν την δίκαιη αγανάκτηση και τις καταλήψεις, που αντί να παράσχουν συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας ζητάνε το αμοι- βαίο ρουφιάνεμα για το ποιοι δεν κάνουν webex και ποιοι κάνουν κατάληψη. Εκτός, βέβαια, αν ο ΔΔΕ με την φράση «έχουν περισσέψει οι εντάσεις» εννοεί «κάντε το με το καλό για να μην σας το ζητήσω με ένταση μετά»...Ας μας το διευκρινίσει!

Σχόλια (22)

 
Telemarketing
29 Ιαν 2022 05:18

Το κράτος να κάνει κάτι για την ποιότητα του dsl που αυτές τις μέρες πέφτει συνέχεια και μετά να έχει απαιτήσεις.

 
Mιχαλης
28 Ιαν 2022 19:19

Παντως εγω προτιμω μια εκκληση απλη απο ενα διευθυντη δευτεροβαθμιας, που αναγνωριζει ξεκαθαρα οτι δεν μπορει να υποχρεωσει κανενα να κανει μαθημα, παρα αλλους τυπους που απειλουν κλπ. Νομιζω (για το συγκεκριμενο θεμα) δεν εκανε κατι μεμτο. Δεν το γνωριζω, δεν εχω εργαστει στην Α Αθηνας για να εχω γενικοτερη εικονα.

 
Lockdown στην Τροία μόνο
28 Ιαν 2022 11:24

@Ελενη
Τέτοια ημέρα όπως την περιγράφετε, δεν υπάρχει (ούτε και μπορεί να υπάρξει) πουθενά στον κόσμο. Ούτε φυσικά και στην Ελλάδα.
Γιατί? Γιατί τα επαγγέλματα-υπηρεσίες-Αρχές, που είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια του κράτους και του πολίτη, ΔΕΝ γίνονται (ούτε και μπορούν να γίνουν) με τηλεργασία από το σπίτι. Ούτε τηλεαστυνομία, ούτε τηλενοσοκομείο, ούτε τηλεστρατός μπορεί να υπάρξει (ακόμη κι αν θα το ήθελαν οι εργαζόμενοί τους). Και συνεπώς, ΔΕΝ τίθενται ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο σε lockdown ή σε περιορισμό μετακινήσεων.
Φανταστείτε πχ τη Δευτέρα, να είχε lockdown και τηλεργασία ο στρατός, η αστυνομία και οι υπουργοί τους.... Ακόμη στην Αττική Οδό θα είμασταν.

 
@Ελενη
28 Ιαν 2022 10:02

Αστεία επιχειρήματα κομματικού non paper, ανάξια σχολιασμού και αντιπαράθεσης.

 
Ελενη
28 Ιαν 2022 08:17

Σκεφτείτε αν τη μέρα που δίνεται εντολή για τηλεργασθα παντού για αποφυγή μετακινήσεων, ή στα λοκνταουν για αποφυγή συναναστροφών, οι εργαζόμενοι να αρνούνταν να εργαστούν από το σπίτι και να κατέρρεαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Πέρσι μια χαρά δουλεύαμε από το σπίτι που φοβόμασταν στα σχολεία γιατί δεν είχαμε εμβολιαστεί. Φέτος ξαφνικά θυμηθήκαμε ότι είναι προσωπικός μας χώρος; Φέτος αποκτήσαμε πρόβλημα εξοπλισμού που δεν είχαμε πέρσι για τόσους μήνες;

Οι εκπαιδευικοι ταλαιπωρηθήκαμε πολύ στην τηλεκπαίδευση και καλό είναι να μην εκτιθέμεθα μόνοι μας με κραυγές επιπέδου 15μελους.

 
@ KALLIS KONSTANTINOS
28 Ιαν 2022 06:11

"οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων εργάζονται κανονικά!" και οι σκλάβοι στη γαλέρα κανονικότερα και μάλιστα πιο οικονομικά. Ας σκεφτόμαστε λίγο πριν προβληματίσουν προπαγανδίσουμε, δεν απευθύνεστε σε ανεγκέφαλους

 
Απάντηση σε KALLIOS KONSTANTINOS
28 Ιαν 2022 01:46

ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΣΑΣ!!

 
@KALLIS KONSTANTINOS
28 Ιαν 2022 01:45

Πόσο κρίμα. Λυπούμαστε γι αυτό.

 
@KALLIS KONSTANTINOS
28 Ιαν 2022 01:45

Αντί να θέλετε να έχουμε τα χάλια του ιδιωτικού, να εύχεστε να έχετε εσείς τα καλά του δημοσίου...

 
@KALLIS KONSTANTINOS
28 Ιαν 2022 01:43

Γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Εμείς του δημοσίου ευτυχώς που μπορούμε ακόμη να είμαστε πιο άνθρωποι και οχι ρομπότ /μηχανές. Το ίδιο εύχομαι και σε εσάς του ιδιωτικού κάποια στιγμή.

 
ΝΙΚΟΣ
27 Ιαν 2022 23:10

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΤΕΛΟΣ!

 
Εκπαιδευτικός
27 Ιαν 2022 22:45

Οι εκπαιδευτικοί να δείξουν φιλότιμο η κυρία Κεραμεως τι δείχνει απέναντι στους εκπαιδευτικούς και γενικά στην εκπαίδευση στη χώρα μας?? Μόνο τα δόντια της....

 
Εύλογη απορία
27 Ιαν 2022 20:50

Είναι δυνατόν η εκτίμηση και οι ευχαριστίες του Υπουργείου προς τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς αναφορικά με τον αγώνα της τηλεκπαίδευσης που κατέβαλαν την περσινή σχολική χρονιά να αποτυπώνεται σε ένα voucher των 200 ευρώ; Όταν, μάλιστα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες έλαβαν το ποσό των 2000 ευρώ ; Και το πιο απογοητευτικό: Διευθυντές σχολείων να απαιτούν τον λόγο για τον οποίο συνάδελφοι δε φρόντισαν να "εξοπλιστούν" με προσωπικά τους έξοδα και τους φέρνουν σε δύσκολη θέση περιμένοντας να δανειστούν τον Η/Υ του κατειλημμένου σχολείου τους.

 
παράκληση για μοιρασιά
27 Ιαν 2022 18:06

επιδόματος με τα στελε΄χη που παρακαλούν κι εκείνα που διατάσσουν έχουμε;

 
χμμ...
27 Ιαν 2022 16:55

To καλοκαιρι του 2021, δοθηκε στους ελευθερους επαγγελματιες δικηγορους το ποσο των 2.000€ για αγορα τεχνολογικου εξοπλισμου...!!!
2.000€ .... !!!!
Οποτε , αλλου τα παρακαλια και οι απειλες απο καποιους αλλους!!!

 
Περίεργος
27 Ιαν 2022 16:48

ΑΝΘΡΏΠΙΝΑ ....ΘΑ ΠΩ ΕΝΤΑΞΕΙ ....!!!
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑΘΛΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .....!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ......ΒΑΛΤΕ ΡΕΦΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ;
ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ......ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ.......!!!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ......!!!
ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ.
ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ......ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ......ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.....
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.....ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ......ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ Δ.Υ . ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 30% ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ;
ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.....ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ..........
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ........!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ......!!! ΘΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ.....!!!

 
εκπαιδευτικός δημοσίου
27 Ιαν 2022 16:30

Να χρηματοδοτήσει τις υποδομές μας το υπουργείο για να παρέχουμε τηλεκπαίδευση.
Δεν αρκεί το voucher των 200 ευρω.
Να δώσει άμεσα χρήματα για αγορά Η/Υ και άλλου εξοπλισμού.
Είμαστε 12 χρόνια τώρα σε κατάσταση προλεταριοποίησης.
Όχι μόνον δεν έχουμε τον 13ο μισθό (που μας αφαίρεσε η κυβέρνηση το 2010), όχι μόνον πληρώνουμε "εισφορά αλληλεγγύης", όχι μόνον φορολογούμαστε για κάθε επιπλέον εργατοώρα που θα δουλέψουμε στο πλαίσιο επιμόρφωσης ή άλλων προγραμμάτων, αλλά έχουμε μείνει στάσιμοι μισθοδοτικά, χωρίς την παραμικρή αύξηση εδώ και 12 χρόνια!
Φτάνει ο εμπαιγμός!

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
27 Ιαν 2022 16:23

Η Ε' ΕΛΜΕ (νομίζω ότι την πλειοψηφία την κατέχουν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ο βραχίονας του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση), αποφεύγει να επισημάνει ότι η επιστολή είναι άκυρη, αφού ούτε λογότυπο έχει, ούτε αριθμό πρωτοκόλλου (εντάξει, ψηφιακή υπογραφή είχε). Συνεπώς, έπρεπε να αγνοηθεί από τους συναδέλφους :(

 
D
27 Ιαν 2022 16:08

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

 
Πιτσιφλής
27 Ιαν 2022 15:41

Τα λόγια δεν είναι για να πικραίνουν, είναι μόνο την καρδούλα να γλυκαίνουν!!!
Από σήμερα λοιπόν αλλάζουμε και βάζουμε γλυκά λογάκια στη ζωή μας:
Σε αγαπάω...
Θέλεις να είμαστε φίλοι;...
Θα μπορούσα να...
Ευχαριστώ πολύ...
Εργασία για το σπίτι
Να μου γράψετε μία παράγραφο με γλυκές προτασούλες, ΄΄ωστε αυτός που θα τη διαβάσει να συγκινηθεί πολύ, να λιώσει...

 
άριστα δέκα
27 Ιαν 2022 15:40

στην αξιολόγηση και στο έλεγχο

αλλά τις εντάσεις ποιος τις προκαλεί; (και ο εν λόγω είναι αρκετά δίκαιος άνθρωπος σε άλλα κείμενά του. λόγω θέσης τώρα πρέπει να πει κάποια πράγματα)

 
KALLIS KONSTANTINOS
27 Ιαν 2022 15:31

οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων εργάζονται κανονικά!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.