ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Υπ. Παιδείας: Την Άνοιξη οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Σχολές Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και όχι μετά τις 25 Αυγούστου , όπως συνέβαινε μέχρι και πέρσι
Δημοσίευση: 01/02/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Σχολές Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος θα πραγματοποιηθούν τη Άνοιξη.

Την απάντηση αυτή έδωσε το υπουργείο Παιδείας, σε ερώτηση του esos, εάν η αναστολή εφαρμογή  του Β' Μηχανογραφικού θα αλλάξει και την ημερομηνία διεξαγωγής των Προκαταρκτικών Εξετάσεων των σχολών  άλλων υπουργείων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και όχι  μετά τις 25 Αυγούστου , όπως συνέβαινε μέχρι και πέρσι.

Συνεπώς, για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο το σχολικό έτος 2021-2022, προκειμένου να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας οι ΠΚΕ καθώς και οι υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου του 2022.

Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων υπουργείων.

Μέχρι πέρσι οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις γίνονταν το καλοκαίρι

Ωστόσο με τα άρθρα 3 και 54 παρ. 2 του Ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής,λόγω του δεύτερου Μηχανογραφικού,  ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά τα συναρμόδια υπουργεία αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις θα γίνονταν τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο   “λόγω του διπλού Μηχανογραφικού, ένα τον Ιούνιο κι ένα δεύτερο τον Αύγουστο  για την εισαγωγή στα ΑΕΙ,   που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος  2021-22”, απόφαση η οποία ανακλήθηκε.

Σχόλια (11)

 
Γιώργος
02 Φεβ 2022 22:27

Το πρωί σχολείο μετά διάβασμα στην συνέχεια το απόγευμα φροντιστήριο και το βράδυ διάβασμα φροντιστηρίου.
Στίβο στο γήπεδο πότε;
Με βροχή και κρύο.

 
Μιχάλης
02 Φεβ 2022 22:24

Πρέπει να πάρουν θέση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος.

 
ΗΛΙΑΣ
02 Φεβ 2022 16:38

ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΜΕΤΆ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΔΗΛΑΔΉ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΊΟΥ. ΕΆΝ ΕΠΙΜΈΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΝΟΙΞΗ ΤΌΤΕ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΆΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΎΝΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ ΛΌΓΩ ΤΟΥ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΎ ΕΤΟΥΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΏΝ ΤΟΥ ΠΆΣΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΈΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΎΝΗ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΘΈΣΗ ΚΑΙ Η ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΖΗΤΗΜΑ

 
Αναστασία
02 Φεβ 2022 15:53

Υπάρχουν παιδιά που φεύγουν από το σχολείο 2 και 3 φορές την εβδομάδα λόγω κρούσματος, εφαρμόζοντας την πολύ έξυπνη οδηγία που μας στείλατε, που γράφει ότι τα rapid και τα self test των στενών επαφών πρέπει να γίνονται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση. Λείπουν μαθητές και εκπαιδευτικοί λόγω covid και γενικά μετά τις γιορτές είμαστε υπό διάλυση. Και πάνω που λογικά θα βελτιωθούν τα πράγματα την Άνοιξη, και θα μπο΄ρεσουμε να κάνουμε ένα μάθημα της προκοπής, εσείς θα πάρετε κάτι χιλιάδες παιδιά να τα μετακινήσετε από όλη την Ελλάδα σε συγκεκριμένα κέντρα, για να χάσουν μία ακόμη εβδομάδα μάθημα και για να αυξηθεί η διασπορά χωρίς να υπάρχει ανάγκη, αφού το β' μηχανογραφικό δεν θα ισχύσει για φέτος.
Ε! Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε αυτούς που τα σκέφτονται.
Πάντως νομίζω ότι ένα θεματάκι με εμμονές το έχετε.

 
Καθηγητής
02 Φεβ 2022 11:41

Με την κατάργηση του 2ου μηχανογραφικού έχει γίνει άνευ ουσίας η αλλαγή αυτή.
Δυστυχώς ένα ακόμη δείγμα ανοργανοσιας από το υπουργείο....

 
Ανδρεας
02 Φεβ 2022 08:50

Απαράδεκτη ρύθμιση, θα πάει πίσω τα παιδιά στο διάβασμα τους, η προσπάθειά τους θα είναι εκ των πραγμάτων προβληματική, και η πιθανή αποτυχία τους θα τα επιβαρύνει συναισθηματικα και για τις πανελλήνιες. Πέρα από στόχους που βάζουν κάποιοι άσχετοι στο Παιδείας υπάρχει και η ενσυναισθηση... Τα δικα σας παιδιά μεσα στο κρυο και στον covid θα τα στέλνατε στο γηπεδο;

 
Σοφια
01 Φεβ 2022 22:23

Να μπούμε δηλ στην διαδικασία να ταξιδέψουμε μέσα στο χειμώνα με τόσα έξοδα ,μετακίνηση ,ξενοδοχεία,κτλ πριν γράψουν εξετάσεις τα παιδιά και να ξέρουν τις βαθμολογίες τους??? Έλεος!!! Απαράδεκτο!!!

 
Μητερα
01 Φεβ 2022 15:50

Απαράδεκτες ρυθμίσεις που δεν αποσκοπούν πουθενά. Καλά ήταν οι προκαταρκτικές μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις, τον Ιούλιο. Χωρίς άγχος. Τώρα εν μεσω covid και διακόπτοντας το διάβασμα, ας τρέξουν τα παιδιά να δίνουν και αγωνίσματα. Άλλο Μάρτιος ε κρύο άλλο Ιούλιος ίδια όμως τα όρια. Ακούει κάνεις εκεί στο ΥΠΑΙΘ;

 
Κώστας
01 Φεβ 2022 15:37

Κάντε τις εξετάσεις το καλοκαίρι που δεν βρέχει και τα παιδιά δεν θα χάσουν μαθήματα τα οποία θα είναι σε εξέλιξη και θα αποδειχτούν εις βάρος τους.
Επίσης κάποια θα στεναχωρηθουν αν αποτύχουν πρίν δώσουν καν πανελλαδικές.

 
Κώστας
01 Φεβ 2022 15:14

Τώρα που είναι χειμώνας και βρέχει πως θα πηγαίνουν οι υποψήφιοι για αθλήματα στα στάδια;
2 ημέρες ψυχοτεχνικα 2 ημέρες υγειονομικά και 1 ημέρα αθλήματα σύνολο 5 ημέρες αποχής από τα σχολεία που θα είναι σε εξέλιξη( εκτός αν στις πέντε ημέρες μεσολαβούν και Παρασκευή σαν 4 ημέρα και χρειάζεται και η Δευτέρα για να γίνουν 5 ημέρες) δηλαδή μπορεί να έχουμε αποχή από τα μαθήματα 7 ημέρες σε συνάρτηση με την οικονομική μετακίνηση τόσο εξόδων μεταφορικών, διοδίων, και ξενοδοχείων συν την μετακίνηση και γονέα που θα απουσιάζει από την εργασία του αν θα μπορέσει και δεν του δημιουργησει πρόβλημα ο εργοδότης του πως θα ανταπεξέλθει μια οικογένεια όταν η ακρίβεια των αγαθών πρώτης ανάγκης, ρεύματος, πετρελαίου είναι στα ύψη;
Το καλοκαίρι νομίζω είναι όλα πιο χαλαρά και πιο ήπια.
Γιατί τώρα όλα αυτά;
Σκέφτηκε κανείς το ψυχολογικό σοκ που θα υποβληθούν αυτά τα παιδιά όταν αποτύχουν από τις προκαταρκτικές εξετάσεις πρίν καν πάνε να δώσουν πανελλαδικές;

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
01 Φεβ 2022 10:13

Άλλη μία καινοτόμος ανοησία του υπουργείου παιδείας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ