ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Voucher 200 ευρώ : Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί

Αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα ορίζει όλες τις λεπτομέρειες
Δημοσίευση: 03/02/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα ορίζει όλες τις λεπτομέρειες, για τη χορήγηση voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, σε 160.000 εκπαιδευτικούς  που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, μόνιμους  και αναπληρωτές.

Τα voucher θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια.

Δικαιούχοι:

  •     160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 (μόνιμοι και αναπληρωτές).
  •     Στους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» εντάσσονται και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου-Αυγούστου 2021.

Αποκλείονται τα στελέχη εκπαίδευσης

Δικαιούχοι του  voucher των 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού , είναι   οι  160.000 εκπαιδευτικοί με την προϋπόθεση ότι  ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ  σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 (μόνιμοι και αναπληρωτές).

Τα στελέχη εκπαίδευση αποκλείονται από αυτή την παροχή, εκτός και αν παράλληλα ασκούν και διδακτικό έργο.

Τη διευκρίνιση αυτή κάνει το esos μετά  από σχετική ερώτηση την οποία έθεσε  στο υπουργείο Παιδείας.

Αποκλείονται οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί

Η χορήγηση από το υπουργείο Παιδείας  voucher των 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού , αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς , οι οποίοι ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ  σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, μόνιμους και αναπληρωτές.

Οι   εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες, Βουλευτές, υπουργούς κλπ αποκλείονται από αυτή την παροχή.

Αποκλείονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από το Voucher 200 ευρώ

Η χορήγηση από το υπουργείο Παιδείας  voucher των 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού , αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς , οι οποίοι διδάσκουν σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, μόνιμους και αναπληρωτές.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αποκλείονται από αυτή την παροχή.

Ζευγάρι εκπαιδευτικών θα μπορεί να διαθέσει τα 400 ευρώ για αγορά μιας συσκευής

Ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών δεν υποχρεούται να διαθέσει τα δύο κουπόνια των 200 ευρώ που δικαιούνται, για την αγορά δύο συσκευών  tablet, laptop ή desktop.

Θα μπορούν να διαθέσουν το σύνολο του ποσού  των 400 ευρώ, και τα δύο κουπόνια δηλαδή, για την αγορά μιας συσκευής.

Αυτό  σύμφωνα με πληροφορίες του esos  θα προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Τι είδους εξοπλισμό θα μπορούν να προμηθευτούν οι εκπαιδευτικοί με το voucher; Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αποκτήσουν tablet, laptop ή desktop από τον προμηθευτή της επιλογής τους.  

Πώς θα αποκτήσουν και θα χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί το voucher; Οι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα. Κατόπιν, θα λαμβάνουν την επιταγή που δικαιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο, και θα μπορούν άμεσα να την χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

Εκπαιδευτικοί που έχουν τηλέφωνα προηγούμενης τεχνολογίας

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απαραίτητο να έχουν "έξυπνες" τηλεφωνικές συσκευές για να λάβουν το   Voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνικού εξοπλισμού.

Αυτό διευκρινίσει το esos, ύστερα από σχετικό ερώτημα προς το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας σε ερώτηση του esos διευκρίνισε: "Το barcode είναι ένας αριθμός που θα εμφανίζεται και μέσα στην πλατφόρμα μόλις εκδοθεί το voucher, δεν είναι απαραίτητο να τους έρχεται σε smartphone. Αυτό γίνεται προς διευκόλυνση".

Ποια είναι τα επόμενα βήματα; Μετά την ψήφιση της διάταξης που έχει κατατεθεί στη Βουλή, θα ακολουθήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες θεσμικού χαρακτήρα, καθώς και η θέση σε λειτουργία της πλατφόρμας.

Γιατί επεκτείνεται το voucher και στους εκπαιδευτικούς;

Στο ερώτημα αυτό το υπουργείο Παιδείας απαντά:

Α. Επειδή η εξασφάλιση πρόσβασης κάθε εκπαιδευτικού στον δικό του τεχνολογικό εξοπλισμό είναι ένα επιπλέον βήμα που θα συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, τον οποίο προωθούμε συστηματικά από το 2019, με ένα ολοκληρωμένο πλέγμα επενδύσεων. Με την ολοκλήρωση του συνόλου των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι εκπαιδευτικοί πλέον θα έχουν περαιτέρω δυνατότητα να χρησιμοποιούν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, να αξιοποιούν και να συνδημιουργούν επιπλέον ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό συμβατό με τα νέα προγράμματα σπουδών, καθώς και να επικοινωνούν με μαθητές και γονείς μέσω νέων και ανανεωμένων ψηφιακών υπηρεσιών. Η πρόσβαση σε ατομικό τεχνολογικό εξοπλισμό θα διευκολύνει το κομβικής σημασίας έργο των εκπαιδευτικών και θα ενισχύσει το θετικό αποτέλεσμα αυτών των μεγάλων επενδύσεων για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Β. Επειδή αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους υποστήριξης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην επιτυχή αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην εκπαίδευση και αποτελούν το κλειδί για την εφαρμογή κάθε μεγάλης μεταρρύθμισης στην εκπαίδευση.

Σχόλια (42)

 
Γιώργος
16 Φεβ 2022 12:02

@Τάκης αν δεν θες το voucher ενδιαφέρομαι εγώ

 
Μ.
13 Φεβ 2022 13:20

Ερώτηση: Μόνο το ζευγάρι εκπαιδευτικών μπορεί να ενώσει τα κουπόνια του; Αν κάποιος π.χ..θελει να το χαρίσει σε έναν συνάδελφο επειδή δεν το χρειάζεται ή αν θέλουν κάποιοι εκπαιδευτικοί να το προσφέρουν στο σχολείο τους για να αγοραστεί εξοπλισμος, δεν γίνεται; Και κάτι άλλο: Δεν είναι ότι γκρινιάζουμε . Αλλά είναι γεγονός ότι αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε το κουπόνι θα πρέπει να δώσουμε αλλά διακόσια ευρώ τουλάχιστον , και δεν τα εχουμε....

 
Δεξιός νεοφιλελεύθερος "Τσοβόλας"
08 Φεβ 2022 16:14

Αποκλείονται :
1. τα στελέχη εκπαίδευσης,
2. οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί,
3. όσοι δεν "ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ" σε δημόσιο σχολείο το σχολικό έτος 2021-2022*,
(*δηλαδή εάν δίδασκαν τα προηγούμενα 15 χρόνια.... και εάν και πάλι θα διδάσκουν και τα επόμενα 15.... αλλά ΔΕΝ δίδασκαν το σχολικό έτος 2021-2022.... τότε αποκλείονται....),
4. οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Νομίζω ότι το μόνο που παρέλειψε η κυρία υπουργός, είναι μια 5η κατηγορία: Αποκλείονται, όσοι δεν αποκλείονται στις παραπάνω 4 περιπτώσεις.
ΥΓ. Εάν δεν αποκλείονταν οι 4 κατηγορίες εκπαιδευτικών, θα έπρεπε να "ενισχύσει με τεχνολογικό εξοπλισμό" το διπλάσιο προσωπικό..... και συνεπώς το voucher να γίνει 100 ευρώ.

 
ΦΟΥΛ ούτε στο βενζινάδικο
08 Φεβ 2022 00:01

@Επιμονή στο ΦΟΥΛ ΨΈΜΑ 07 Φεβ 2022 15:58
Οκ καταλάβαμε.... Θα ρωτήσουμε τους δικηγόρους, να μας πουν πόσα δηλώνουν στην εφορία....! Μήπως έχετε να μας προτείνετε και κανέναν συγκεκριμένο, για να μας απαντήσει?
Όσοι δήλωσαν ετήσιο εισόδημα ως 20.000€, δικαιούταν επιδότηση 2.000€ (δηλ. 10 φορές την επιδότηση των εκπαιδευτικών).
Ακόμη και κάποιος που δήλωσε ετήσιο εισόδημα άνω των 60.000€ (πχ 1...μύριο), δικαιούταν επιδότηση 500€ (δηλ. 2,5 φορές την επιδότηση των εκπαιδευτικών).
Τί δεν καταλαβαίνετε και τί ακριβώς θέλετε να μας πείτε, καλέ μου άνθρωπε?

 
Ερώτηση
07 Φεβ 2022 22:08

Δηλαδή μπορούμε να διαθέσουμε τα 400 ευρώ (των 2 εκπαιδευτικών) για αγορα μιας συσκευής που κοστίζει 700 ευρώ και να προσθέσουμε από την τσέπη μας τα υπόλοιπα 300; Η πρέπει σώνει και καλά η συσκευή να μην ξεπερνάει τα 400; (Στην τελευταία περίπτωση, δώρο άδωρο.. Δεν υπάρχει τοσο φθηνός υπολογιστής για επαγγελματική χρήση )

 
Καριπιδ
07 Φεβ 2022 22:03

Δηλαδη οσοι εχουν ετησια αποσπαση δεν θα ειναι τον Σεπτεμβρη ξανα σε τάξη;;;

 
Επιμονή στο ΦΟΥΛ ΨΈΜΑ
07 Φεβ 2022 15:58

@Με λένε Ρίζο, συνεχίζεται αυθαίρετα να επιμένετε ότι ψευδώς οτι όλοι οι δικηγόροι," οι δικηγόροι πήραν 2000€", επιδοτήθηκαν 2000€ ενώ δεν ισχύει αφού μόνο τα ετήσια έξοδα λειτουργείας ενός δικηγορικού γραφείου υπερβαίνουν τα 2000€ και μαζί με τα έξοδα παράστασης κατά ' ελάχιστον που δηλώνονται αυτόματα , υπερβαίνουν κατά πολύ αυτό το όριο. Άρα ΦΟΥΛ ΨΕΜΑ ότι όλοι οι δικηγόροι , έστω και οι περισσότεροι, πήραν 2000€. Σας είπα να ρωτήσετε , γιατί εγώ έχω ιδία άποψη, αλλά δε το κάνατε γιατί δε σας βολεύει.
Φυσικά το κράτος πρέπει διαχρονικά να ενισχύει τη Δημόσια εκπαίδευση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να ενισχύει άλλους κλάδους (ελεύθερους επαγγελματίες) για άλλους λόγους.
Μακάρι η προηγούμενη φημολογούμενη αριστερή κυβέρνηση να είχε ενισχύσει άμεσα ή έμμεσα τη Δημόσια εκπαίδευση, αλλά δεν έκανε τίποτα ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

 
Τάκης
07 Φεβ 2022 15:26

Ένας εκπαιδευτικός,που είναι μόνο για φέτος αποσπασμένος σε Διεύθυνση Β/θμιαςκαι το Σεπτέμβριο θα είναι ξανά στο σχολείο του, γιατί δε δικαιούται τα 200 ευρώ ? Παρακαλώ να επανεξεταστεί το θέμα.

 
Με λένε Ρίζο
07 Φεβ 2022 11:02

@ΔΜ 06 Φεβ 2022 23:54
https://www.esos.gr/arthra/76721/voucher-200-eyro-zeygari-ekpaideytikon-...
ΔΜ 02 Φεβ 2022 20:51
"Η επιδότηση των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων ήταν από 500€ έως 2000€ αναλόγως τον τζίρο που είχαν δηλώσει το 2019, και επειδή οι περισσότεροι δεν δηλώνουν τζίρο ήταν πολύ λίγοι αυτοί που πήραν τα 2000€".
Αφού οι περισσότεροι ΔΕΝ δηλώνουν τζίρο (όπως μας λέγατε) άρα οι περισσότεροι πήραν ή όχι τις 2.000€;;;;
Τώρα τα γυρνάτε ανάποδα(sic) και μας λέτε "αν νομίζετε ότι οι περισσότεροι δικηγόροι δηλώνουν λιγότερα από 20000€ μάλλον δεν ξέρετε τίποτα για τον κλάδο τους".
Όταν κάνουμε λάθος, καλό είναι να το παραδεχόμαστε... λέω εγώ.
Όσο για τη σύγκριση (σχετικά με τη συγκεκριμένη επιδότηση) μεταξύ εκπαιδευτικών(δηλ. κρατικών λειτουργών) και ιδιωτών δικηγόρων(δηλ. ελευθέρων επαγγελματιών) και ποιούς οφείλει να στηρίξει περισσότερο και κατά προτεραιότητα ένα κράτος, ο καθένας μπορεί να κρίνει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

 
ΑΝΕΣΤΗΣ
07 Φεβ 2022 10:37

Ψίχουλα τα 200 ευρώ και δεν φτάνουν για τίποτα σοβαρό (να μην αναφέρω καν ότι ήρθαν κατόπιν εορτής).

Σοβαρά δεν φτάνουν για τίποτα, θα έπρεπε να ήταν 400 με 500 ευρώ έτσι ώστε να μπορεί να αγοραστεί ένα καλό refurbished tower, μια οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, γραφίδα, κάμερα, μικρόφωνο, πολύμπριζο ασφαλείας, windows, office, security suite και λοιπά περιφερειακά και καλώδια.
Αλλιώς 600 ευρώ για laptop και γραφίδα, ποντίκι, windows, office, security suite και λοιπά περιφερειακά και καλώδια.

Και τα παραπάνω νούμερα είναι για καλά μεν αλλα "απλά" μηχανήματα, έτσι ώστε να μπορεί όπως όπως να γίνει δουλειά.

 
ΔΜ
06 Φεβ 2022 23:54

@ΦΟΥΛ ΨΕΜΑ, αν νομίζετε ότι οι περισσότεροι δικηγόροι δηλώνουν λιγότερα από 20000€ μάλλον δεν ξέρετε τίποτα για τον κλάδο τους. Ρωτήστε να σας πουν. Το συμπέρασμα σας είναι ΦΟΥΛ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ , ατεκμηρίωτη και παραπλανητικό.
Από την αλλά τι σχέση έχει ο Δημόσιος υπάλληλος , και μάλιστα ΥΠΕΠΘ δηλαδή μια ζωή το χαμηλότερο μισθολόγιο από όλα τα Υπουργεία, με τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Άσχετη σύγκριση χωρίς κανένα νόημα. Τουλάχιστον να υπήρχε σύγκριση με υπαλλήλους κάποιου άλλου Υπουργείου να το δεχτώ αλλά συγκρίνετε δημόσιο με ιδιωτικό!

 
Τάκης
06 Φεβ 2022 23:49

Αν στον τεχνολογικό εξοπλισμό δεν συμπεριλαμβανετε κινητό τότε δεν θα πάρω. Να μου πει όποιος θέλει να του το δώσω.

 
ΦΟΥΛ ΨΕΜΑ
06 Φεβ 2022 21:48

@ΔΜ 06 Φεβ 2022 17:02
Το είπατε, το ξαναείπατε (για τους Δικηγόρους) και σας απαντήθηκε ήδη. Μεταφέρω λοιπόν λέξη προς λέξη, από την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ.

Προγράμματα - Προσκλήσεις
Επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων
Σε κάθε ωφελούμενο (διακριτό ΑΦΜ) θα αποδίδεται άπαξ μέγιστη συνολική επιχορήγηση για την ψηφιακή αναβάθμιση των γραφείων τους ως εξής:
Επιχορήγηση 2.000 ευρώ με Έσοδα 0 =< 1/1/2019 – 31/12/2019 =< 20.000 ευρώ
Επιχορήγηση 1.500 ευρώ με Έσοδα 20.000 < 1/1/2019 – 31/12/2019 =< 40.000 ευρώ
Επιχορήγηση 1.000 ευρώ με Έσοδα 40.000 < 1/1/2019 – 31/12/2019 =< 60.000 ευρώ
Επιχορήγηση 500 ευρώ με Έσοδα 60.000 < 1/1/2019 – 31/12/2019

Συνεπώς, τα 2.000 ευρώ έλαβαν όσοι δήλωσαν ετήσια έσοδα από 0 έως 20.000 ευρώ. Δηλαδή οι περισσότεροι(αν όχι όλοι). Ως και κάποιος που δήλωσε 60.000 ευρώ.... έλαβε επιδότηση 500!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
06 Φεβ 2022 20:27

.....και στα ΙΕΚ? όπου χρειάζεται συνεχώς να έχουμε ? στη Γραμματεία?

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
06 Φεβ 2022 20:24

Αίσχος!!!! εμείς που είμαστε αποσπασμένοι σε φορείς και πολλές φορές χρειάζεται να εργαστούμε από το σπίτι ? δεν χρειαζόμαστε το voucher ? άπειρες φορές την ημέρα χρησιμοποιούμε το λάπτοπ μας για την εργασία μας.
Απαράδεκτο ,έλεος πια!!!! Παρακαλώ να επανεξεταστεί το θέμα.

 
Πα΄υλος
06 Φεβ 2022 20:14

Παρακαλώ το esos να αναρτήσει τα ΦΕΚ που προβλέπουν την αγορά εξοπλισμού για βουλευτές και ευρωβουλευτές. Να δούμε τι γίνεται.

 
Χάρης
06 Φεβ 2022 20:10

Έτσι και οι βουλευτές και ευρωβουλευτές ..περιμένουν ένα voucher να πα΄ρουν εξοπλισμό...
μπα για αυτούς υπάρχει άφθονος και ακριβός και τελευταίου τύπου...

 
@ Φηγ
06 Φεβ 2022 18:00

Άλλο πάλι και τούτο! Ότι θα μαντεύει το webex, τα windows, το Office πως αυτός που βρίσκεται πίσω από το πληκτρολόγιο είναι άσχετος και θα πάει σφαίρα πρώτη φορά το ακούω. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει μαζί και το λογισμικό που πλέον είναι βαρύ για τα μηχανήματα των 200€. Βάλτο στο μυαλό σου και μη θαμπώνεσαι από την προσφορά ψίχουλων της υπουργού σου. Αν θες εσύ πάρε το tablet που λες για να αγανακτείς καθημερινά. Για να κάνεις δουλειά αξιοπρεπή τα 500€ είναι η βάση. Ερώτηση: έχεις όντως σχέση με την τεχνολογία των Η/Υ;

 
ΔΜ
06 Φεβ 2022 17:02

@Τασος, έχει απαντηθεί για τους δικηγόρους (δεν πήραν οι περισσότεροι 2000 και είναι σαφώς πολύ λιγότεροι από όσο οι εκπαιδευτικοί κ τ λ.). Δυστυχώς οι ευτυχώς ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι ο μεγαλύτερος όλων των Υπουργείων και τα νούμερα πολύ μεγάλα. Το μεγάλο λάθος είναι ότι δεν επιτρέπεται να αγοραστεί οποιοσδήποτε εξοπλισμός ,αναλογα με τις ανάγκες του καθενός. Έτσι όπως νομοθετήθηκε ένα τάμπλετ είναι η λύση για τους περισσότερους. Μακάρι την επόμενη φορά αυτοί ή οι άλλοι να δώσουν περισσότερα!

 
@ Φηγ
06 Φεβ 2022 16:50

Επειδή όπως λες είσαι σχετικός με την τεχνολογία ένα tablet της πλάκας που θα σου βγάλει 1 χρόνο άντε βαριά 2 για απλή περιήγηση στο internet με αρκετά κολλήματα το αγοράζεις με 200 ευρώ … Τώρα για word ,excel , camera , γραφίδα ούτε λόγος . Εάν το tablet αυτό της πλάκας το λες εσυ τεχνολογική αναβάθμιση μάλλον δεν έχεις ιδέα από τεχνολογία και πολύ περισσότερο από της ανάγκες τεχνολογικού εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση . Τα 200 Ευρώ οποίος τα πάρει απλά θα συμπράξει σε σπατάλη δημοσίου χρήματος καθώς το μόνο που θα αγοράσει θα ειναι ένα άχρηστο ως προς την τηλεκπαίδευση tablet . Κανείς δεν ζήτησε gaming laptop αλλά μια σοβαρή επιδότηση για τεχνολογική αναβάθμιση όπως την αποκαλείτε θα ήταν ένα ποσό 400 με 500 ευρώ .

 
Refurbished?
06 Φεβ 2022 15:07

Μόνο refurbished (μεταχειρισμένα) μπορεί να πάρει κάποιος με 200ε και μάλλον δεν θα επιτρέπεται.
Τα καινούργια λαπτοπ ξεκινάν από 500ε+ (μιλάω για μηχανήματα που θα "αντέξουν" πανω από 2-3 χρόνια).

 
αα
06 Φεβ 2022 11:18

Πω, πω γκρίνια, μιζέρια και στενοκεφαλιά στην εκπαιδευτική κοινότητα!

 
Εκει στο υπουργείο να κάτσουν να σκεφτούν
06 Φεβ 2022 00:30

τι χρειαζομαστε, να διαβασουν τι προτεινουμε και να πραξουν αναλογα.
Εκτος απο ελάχιστους συναδέλφους οι υπολοιποι απλα χρειαζομαστε συμπληρωμα το οποιο θα επιλεξουμε εμεις και οχι καποιος στο υπουργειο.
Δεν ξαναχρειαζομαστε, οι περισσοτεροι ενα προχειρο φτηνιαρικο μηχανημα της κακομοιριάς, αλλα να συμπληρωσουμε δισκους,καμερες,μικροφωνα,ram και τελοσπαντων καθενας κατι διαφορετικο. Αν το υπουργειο θελει να βοηθησει καλώς, αλλιως ας το παρει πισω το voucher.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
05 Φεβ 2022 21:55

@Mε απλά λόγια
Γιατί να το ρωτήσει αυτό; Περιττό δεν είναι; Οι διευθυντές κάνουν και μάθημα στην τάξη, ως γνωστόν! Το υπουργείο ούτε καν από αυτή την υποχρέωση δεν ευαισθητοποιήθηκε να απαλλάξει τους άμοιρους αυτούς ανθρώπους που έχουν φορτωθεί ασήκωτα βάρη όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας!

 
Φηγ
05 Φεβ 2022 21:15

Άραγε αυτοί που βρίζουν και σνομπάρουν τα 200€ , δεν θα πάνε να αγορασουν συσκευή με το voucher ? Ως άτομο σχετικό με την τεχνολογία έχω να δηλώσω ότι όλη η γκρίνια (ειδικά η περσινή) από εκπαιδευτικούς ότι χρειάζονταν τρομερός εξοπλισμός για τηλεκπαίδευση ηταν απλώς δικαιολογίες .Για τώρα δε, έχω να πω ότι ένα ταμλπετ των 200 € ( που παρεμπιπτόντως είναι μεσαίας κατηγορίας ταμπλετ αρα από τα καλά ) μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά της τηλεκπαίδευσης Ειδικά αν είσαι άσχετος Αυτοί που ασχολούνται με την τεχνολογία έτσι κι αλλιώς διαθέτουν εξοπλισμό δεν περιμέναν να πάρουνε δωρεάν tablet ή λαπτοπ. Επιπλέον, υπάρχουν και λαπτοπ με 250 ευρώ Ειναι φυσικα χαμηλών προδιαγραφών αλλά για μη σχετικούς με τεχνολογία ειναι μια χαρά για ξεκίνημα Δεν χρειάζεται gaming laptop για τηλεκπαιδευση

 
Rania
05 Φεβ 2022 19:53

Δικαιούνται,το γράφει παραπάνω,εάν παράλληλα ασκούν κ διδακτικό έργο

 
Γιαννης Παπαδόπουλος
05 Φεβ 2022 18:39

Για να μπορώ να τελειώνω το τηλεμάθημα όταν κόβεται το ρεύμα έχω αγοράσει UPS (Cyberpower 1300VA) 205€. Γραφίδα wacom 90€, και άλλο συμπληρωματικό εξοπλισμό (ακουστικά, μικρόφωνο-camera, κ.α.) Μου λείπουν αυτά τα χρήματα και όχι Laptop για το οποίο πρέπει να δώσω και άλλα 500€ για να είναι της προκοπής. Μήπως είμαι αχάρηστος;

 
giannis
05 Φεβ 2022 16:54

Από πού να ξεκινήσεις; Από το ανεπαρκές ποσό ενώ αλλού τα σπαταλάνε; Από τον αποκλεισμό των αποσπασμένων οι οποίοι το Σεπτέμβρη θα διδάσκουν; Από την έλλειψη συζήτησης με ολμε-δοε;

 
ΕκπαιδευτικόςΧ
05 Φεβ 2022 09:17

H κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι χωρίς να επενδύσει στον απαραίτητο και κατάλληλο εξοπλισμό, δεν θα γίνει ποτε΄ σωστά η τηλεκπαίδευση. Αντί να δίνουν διαρκώς στα πετσωμένα, καλό είναι να χρηματοδοτήσουν αξιοπρεπή εξοπλισμό με καλής ποιότητας λάπτοπ και τα απαραίτητα περιφερειακά. Όλα τα άλλα είναι το άλλοθι για να παίζουν τα συστημικά ΜΜΕ το βιολί της κυβέρνησης.

 
Τασος
04 Φεβ 2022 21:55

Η ντροπή του Υπουργείου για αυτή την άθλια πολιτική είναι δεδομένη.
Εσείς που μπορείτε και ρωτάτε το Υπουργείο , γιατί δεν ρωτάτε γιατί δεν προσφαίρει τα χρήματα αυτά για να εξοπλίσει τα σχολεία που έμειναν πια μόνο οι τοίχοι και σε λίγο θα πέσουν κι αυτοί.
Γιατί δεν ρωτάτε με ποιο κριτήριο αποφάσισαν να δώσουν 200€; Ποια σαβούρα ποιου θέλουν να ξεστοκάρουν;
Γιατί δεν ρωτάτε γιατί οι δικηγόροι 2.000€ και οι χαζοί 200€;
Ρωτήστε και κάτι που να αξίζει, δεν βλάπτει και λίγη δημοσιογραφία...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ