ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Οι αμοιβές των Συντονιστών, Υπευθύνων και εκπαιδευτικών Μαθητείας

Δημοσίευση: 09/02/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καθορίστηκαν,  με Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι αμοιβές:  

α) Των  Συντονιστών Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Υπευθύνων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την παρακολούθηση του έργου του «Μεταλυκειακού έτους - Τάξη Μα- θητείας» στο ποσό των διακοσίων ευρώ (200,00 €) ανά μήνα.

Οι αρμοδιότητες των Συντονιστών Π.Δ.Ε. και τα παραδοτέα που απαιτούνται για την αμοιβή τους περιγράφονται στην παρ. 6 του άρθρου 15 της υπ’ αρ. 1197302 (Β ́ 4531/2021) υπουργικής απόφασης «Κανονισμός Λειτουργίας Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μα- θητείας» .

και

β)Των Υπευθύνων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την παρακολούθηση του έργου του «Μεταλυκειακού έτους - Τάξη Μαθητείας»(υποστήριξη εποπτείας της Μαθητείας)στο ποσό των εκατό ευρώ (100,00 €) ανά μήνα.

Οι αρμοδιότητες των Υπευθύνων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα παραδοτέα που απαιτούνται για την αμοιβή τους περιγράφονται στην παρ. 5 του άρθρου 15 της υπ’ αρ. 1197302 (Β ́ 4531/2021) υπουργικής απόφασης «Κανονισμός Λειτουργίας Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας».

Η ίδια απόφαση ορίζει τον   καθορισμό αμοιβής για την παρακολούθηση της μάθησης στον χώρο εργασίας του «Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας» (υποστήριξη εποπτείας της Μαθητείας) , από τους εκπαιδευτικούς στους οποίους ανατίθεται η εποπτεία της μαθητείας στον εργασιακό χώρο ή από τους Διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. ή από τους Διευθυντές των Ε.Κ. , στο ποσό των δέκα ευρώ (10,00 €) ανά μαθητευόμενο του «Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας» και ανά επίσκεψη στον εργασιακό χώρο.

Οι αρμοδιότητες των εποπτών εκπαιδευτικών περιγράφονται στην παρ. 4 του άρθρου 15 της υπ’ αρ. 1197302 (Β ́ 4531/2021) υπουργικής απόφασης «Κανονισμός Λειτουργίας Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και για την αμοιβή τους απαιτείται η σύ- νταξη εκθέσεων παρακολούθησης για κάθε εποπτεία της μαθητείας στον εργασιακό χώρο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Σχόλια (1)

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
10 Φεβ 2022 19:53

Για τα ΔΙΕΚ καμία πρόβλεψη για την αμοιβή της δια ζώσης εποπτείας της εξάμηνης Πρακτικής άσκησης-Μαθητείας για την διοίκηση των δομών αυτών και για τους εκπαιδευτές αποσπασμένους στα ΔΙΕΚ προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος και συντονισμός της πρακτικής-μαθητείας ΔΙΕΚ σε σχέση και σύγκριση με την μαθητεία των ΕΠΑΛ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ