Voucher 200 ευρώ

Voucher 200 ευρώ: Ετοιμάζεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Μέσα στον Μάρτιο η έναρξη υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση του voucher για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού
Δημοσίευση: 10/02/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις  προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τους  δικαιούχους, τη διαδικασία, τους όρους, και την χρονική περίοδο χορήγησης των voucher των  200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας καθ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού,ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα υπουργεία  Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής
Διακυβέρνησης.

Εκτιμάται ότι η υ απόφαση θα εκδοθεί  μέχρι τέλους του μήνα και θα ακολουθήσει η υπογραφή της σχετικής εγκυκλίου.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η υποβολή   αιτήσεων  σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, για τη χορήγηση των voucher, να ξεκινήσει μέσα στον Μάρτιο.

Το υπουργείο Παιδείας , παρά το γεγονός ότι το σχετικό πρόγραμμα αναφέρεται ότι δικαιούχοι  είναι οι εκπαιδευτικοί , μόνιμοι και αναπληρωτές, που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, εξετάζει:

  • Να δοθεί η δυνατότητα σε όσα  στελέχη εκπαίδευσης που σήμερα δεν έχουν εκπαιδευτικό έργο καθώς και στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που από το Σεπτέμβριο θα επιστρέψουν στις τάξεις  να κάνουν σχετική αίτηση.

Όσον αφορά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, το υπουργείο Οικονομικών το οποίο χειρίζεται το πρόγραμμα, απέκλεισε την χορήγηση της συγκεκριμένης παροχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos  η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα δίνει τη δυνατότητα σε  ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών δεν   να διαθέσουν  τα δύο κουπόνια των 200 ευρώ   το σύνολο του ποσού  των 400 ευρώ δηλαδή,   για την αγορά μιας συσκευής.

Δικαιούχοι:

  •         160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 (μόνιμοι και αναπληρωτές).
  •         Στους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» εντάσσονται και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου-Αυγούστου 2021.

Τι είδους εξοπλισμό θα μπορούν να προμηθευτούν οι εκπαιδευτικοί με το voucher; Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αποκτήσουν tablet, laptop ή desktop από τον προμηθευτή της επιλογής τους.  

Πώς θα αποκτήσουν και θα χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί το voucher; Οι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα. Κατόπιν, θα λαμβάνουν την επιταγή που δικαιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο, και θα μπορούν άμεσα να την χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

Εκπαιδευτικοί που έχουν τηλέφωνα προηγούμενης τεχνολογίας

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απαραίτητο να έχουν "έξυπνες" τηλεφωνικές συσκευές για να λάβουν το   Voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνικού εξοπλισμού.

Αυτό διευκρινίσει το esos, ύστερα από σχετικό ερώτημα προς το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας σε ερώτηση του esos διευκρίνισε: "Το barcode είναι ένας αριθμός που θα εμφανίζεται και μέσα στην πλατφόρμα μόλις εκδοθεί το voucher, δεν είναι απαραίτητο να τους έρχεται σε smartphone. Αυτό γίνεται προς διευκόλυνση".

Σχόλια (15)

 
Ως εδώ!
16 Φεβ 2022 15:07

Απαράδεκτοι οι όποιοι αποκλεισμοί που πλήττουν τους νεώτερους εργαζόμενους κυρίως.
Στην α/θμια όσοι εργαζόμαστε σε απομακρυσμένα μέρη στα δημοτικά, κάνουμε πολλές ώρα μάθημα και δεν είμαστε ούτε πληροφορικοί, ούτε τεχνικοί αλλά μας ζητάνε από την υπηρεσία να κάνουμε αμέτρητες δουλειές που απαιτούν τεχνολογικό εξοπλισμό. Αν δε βάλουμε το χέρι στην τσέπη, τίποτα δε γίνεται. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είναι ντροπή να βάζει συνεχώς το χέρι στην τσέπη.
Οι συνεργάτες της κυρίας Υπουργού που συνέταξαν αυτό το Μέριμνα ΙΙ έχουν δοκιμάσει να αγοράσουν με 200 ευρώ κάποιο σχετικό εξοπλισμό που θα τους επιτρέψει να εργαστούν αποκλειστικά με αυτό;
Δε ξέρουμε τι μισθούς δίνουν στο Υπουργείο αλλά εγώ προσωπικά και με το χαρτζιλίκι του "διευθυντή" σκέφτομαι πως φέτος θα είναι η τελευταία φορά που μένω εδώ που μου ζητάνε νοίκι 500 ευρώ και που ο μισθός δε φτάνει για τίποτα.
Η οργή των συναδέλφων έχει φτάσει στο αμήν.

 
Παύλος
16 Φεβ 2022 12:29

Τα στελέχη εκπαίδευσης δε θα δικαιούνται. Υπάρχουν Διευθυντές 5/θ και 4/θ που κάνουν μάθημα 18 ώρες και πάνω. Μ αυτούς τι θα γίνει;

 
Γιώργος
16 Φεβ 2022 08:58

Δεν έχει νόημα να γίνονται αντιπαραθέσεις περί "αποκλεισμού", "άδικης μεταχείρισης" κ.τ.λ. Το ποσό είναι κοροϊδία, με 200 ευρώ δε μπορείς να πάρεις τίποτα και αν δε δίνει και τη δυνατότητα να αγοραστούν περιφερειακά της επιλογής του εκπαιδευτικού παρά σε δεσμεύει με συγκεκριμένο hardware κατασκευαστών τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Παρωδία και εμπαιγμός από το Υπουργείο λοιπόν.

 
@Γιώργος
13 Φεβ 2022 21:44

Το κράτος εδώ δρα ως εργοδότης των δημόσιων εκπαιδευτικών. Και τους διευκολύνει να κάνουν τη δουλειά τους (λέμε τώρα) δίνοντας 200 ευρώ voucher. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν άλλον έργοδότη - το ιδιωτικό σχολείο. Οπότε δεν είναι δίκαιο να επωμισθεί ο φορολογούμενος το κόστος του voucher για τα δημόσια σχολεία.

Το κράτος κάνει πολλές αδικίες σε σχέση με το διαχωρισμό ιδιωτικών/δημοσίων σχολείων - κυρίως προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους (π.χ. τους αναγκάζει να αγοράζουν βιβλία που θα τους έδινε δωρεάν αν διάλεγαν άλλο σχολείο, δημόσιο, δεν τους δίνει έστω μια μικρή φοροαπαλλαγή για το γεγονός ότι πληρώνουν μεν τους φόρους τους που συντηρούν το δημόσιο σχολείο αλλά ταυτόχρονα "απαλλάσουν" το Δημόσιο από το κόστος συμμετοχής τους στο δημόσιο σχολείο, κλπ). Αλλά το ότι δεν δίνει voucher στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς δεν είναι μια από τις αδικίες αυτές.

 
Γιώργος
13 Φεβ 2022 21:15

Εφόσον δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση - διάκριση ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς της ιδιωτικης και της δημόσιας εκπαίδευσης (μισθολογικό, δώρο Χρισττουγέννων και Πάσχα, παροχή τηλεκπαίδευσης κ.λπ.), δεν έχει κάποια βάση ο αποκλεισμός των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από το voucher. Μήπως το υπουργείο να το σκεφτεί ξανά στη βάση της ισότιμης μεταχείρησης όλων των εκαπιδευτικών της χώρας;

 
pakis
11 Φεβ 2022 22:01

Ολόκληρη φασαρία για το τίποτα

 
Μαιρη
11 Φεβ 2022 14:44

Να δωσουν και σε ολα τα παιδια,ανεξαρτητως ηλικιας και εισοδηματος,Που φοιτουν σε σχολεια ειδικης αγωγης.Αρκετα τα εχουν πεταξει εξω απο ολα οσα δικαιουνται.Σημερα το ΕΠΑΛ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στο ΙΛΙΟΝ δεν ειχαν πετρελαιο και τα παιδια παγωσαν.

 
Εκπαιδευτικός
11 Φεβ 2022 00:07

Ίσως δεν έγινε κατανοητό αυτό που έγραψα, ότι με δική μου επιβάρυνση αγόρασα εξοπλισμό για την τηλεργασία. Δεν το έγραψα για να πάρω το "μπράβο σου και εις ανώτερα" αλλά για να δείξω ότι και όσοι υπηρετούμε στα γραφεία θα πρέπει να δικαιούμαστε το voucher, διότι για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές εργαζόμαστε.

 
@Εκπαιδευτικος
10 Φεβ 2022 19:32

Μπράβο σου. Και εις ανώτερα.

 
Μ.
10 Φεβ 2022 19:03

Περιφερειακά δεν περιλαμβάνονται;

 
Εκπτώσεις
10 Φεβ 2022 16:18

Μέσα στο Μάρτιο, όταν θα ξεκινήσει η χορήγηση των voucher (= κουπονιών), θα έχουν λήξει οι χειμερινές εκπτώσεις, άρα ό,τι αγοράσουμε θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αρκετά πιο ακριβό.

 
Εκπαιδευτικός
10 Φεβ 2022 15:42

Αποσπασμένη σε γραφείο Εκπαίδευσης είμαι για διοικητικό έργο και έχω πληρώσει με δική μου επιβάρυνση εξοπλισμό, για να αντεπεξέρχομαι στις ανάγκες της υποχρεωτικής τηλεργασίας... Μπορεί να μην είμαστε στην τάξη, για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές εργαζόμαστε!

 
ersi
10 Φεβ 2022 14:03

Εστω και την τελευταία στιγμή να ανακαλέσουν τους αποκλεισμούς.

 
ας είμαστε ρεαλιστές
10 Φεβ 2022 13:05

Τα στελέχη δεν έχουν μονιμότητα ούτε πρέπει να αποκλείονται απο διαδικασίες. Αρκετά με τους αποκλεισμούς και το περιθώριο.

 
Νίκος
10 Φεβ 2022 13:01

Εκπαιδευτικό έργο έχουν τα στελέχη. Κάνετε λάθος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.