ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ενημέρωση του υφ. Παιδείας για το πρόγραμμα ανέγερσης Φοιτητικής Εστίας του ΠΑ.Δ.Α.

Δημοσίευση: 11/02/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για το μεγάλο πρόγραμμα ανέγερσης Φοιτητικής Εστίας του ΠΑ.Δ.Α. (σε συνδυασμό με το Μητροπολιτικό Διοικητικό Κέντρο του Δήμου), σε περιοχή κοντά στο Πάρκο Πόλης των Άνω Λιοσίων, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος από τον Δήμαρχο Φ  Χρήστο Παππού και τον Πρύτανη   Παναγιώτη Καλδή  κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Φυλής.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε επίσης για τη δημιουργία αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος logistics, το οποίο ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν στα Άνω Λιόσια ο Δήμος και το ΠΑ.Δ.Α.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Α. Συρίγος  περιηγήθηκε στην περιοχή του Πάρκου Πόλης, όπου σχεδιάζεται η ανέγερση της Φοιτητικής Εστίας   και στους προτεινόμενους χώρους για τη λειτουργία του προπτυχιακού προγράμματος logistics.

Ο υφυπουργός εξέφρασε -και με την ιδιότητά του ως πανεπιστημιακός- ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες του Δήμου και του ΠΑ.Δ.Α στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επίσης ενδιαφέρθηκε για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Δήμου Φυλής με το ΠΑ.Δ.Α, στο γνωστικό αντικείμενο «Επιχειρησιακές Λειτουργίες Πολιτισμού».

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε και για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Φυλής, οι οποίες συνδέονται με το Πανεπιστήμιο, όπως η δημιουργία νέου Κέντρου Μεταφορών (logistics) και η ανάδειξη της Πάρνηθας ως τουριστικού προορισμού. Ενημερώθηκε, επίσης, για τους στρατηγικούς στόχους του Δήμου Φυλής, όπως η δεντροφύτευση της Χωματερής, η ενεργειακή αυτάρκεια, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της Πάρνηθας.

Ο Α. Συρίγος  ευχήθηκε στο Δήμαρχο και στον Πρύτανη καλή επιτυχία στους στόχους που έχουν θέσει και δήλωσε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι έτοιμος να συμβάλει στην επιτυχία των στόχων αυτών.

«Εύχομαι δύναμη για να ολοκληρώσετε το όραμα να μετατρέψετε το Δήμο σε σύγχρονη πόλη, σημείο αναφοράς για τη φοιτητική κοινότητα», έγραψε, χαρακτηριστικά, στο βιβλίο υψηλών επισκεπτών του Δήμου ο υφυπουργός.

«Συγχαίρω το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για το όραμα που υλοποιούν, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό και μετατρέποντας το Δήμο Φυλής σε μια αξιοσημείωτη πόλη», έγραψε ο Πρύτανης του ΠΑ.Δ.Α. Παναγιώτης Καλδής.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.