ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ακαδημαϊκό Φοίνικα απένειμε η Γαλλική Δημοκρατία στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Γεώργιο Κόσυβα

Δημοσίευση: 11/02/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Γεώργιος Κόσυβας, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, παρασημοφορήθηκε ως Ιππότης του Τάγματος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων (Palmes Académiques) της Γαλλικής Δημοκρατίας για την προσφορά του στην επιστήμη των μαθηματικών και την παιδεία, και ειδικότερα για τη συμβολή του στην υλοποίηση κοινών ελληνογαλλικών δράσεων στη σχολική εκπαίδευση. Σημειώνεται, ότι  με τη συγκεκριμένη διάκριση, τιμώνται με διάταγμα του Γάλλου Πρωθυπουργού, προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και σε όλα τα επιστημονικά πεδία, που συνεισφέρουν ενεργά στη διάδοση του Γαλλικού Πολιτισμού και των Γραμμάτων μέσω των εργασιών τους και της κοινωνικής τους δράσης.

Το παράσημο απένειμε, εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Nicolas Eybalin, ο οποίος, από το βήμα του αμφιθεάτρου, εξήρε το επιστημονικό και παιδαγωγικό έργο του Γεωργίου Κόσυβα με ιδιαίτερες αναφορές στην εκπαιδευτική διαδρομή του, στο επιστημονικό του έργο και τη συμβολή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, που προάγουν τις αξίες της γνώσης, της πολυγλωσσίας, του πολιτισμού, της αλληλεγγύης και της φιλίας μεταξύ των λαών.  

Αμέσως μετά την απονομή, ο  Γεώργιος Κόσυβας, αφού ευχαρίστησε θερμά για την ιδιαίτερα τιμητική διάκριση, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Μορφωτικού Τμήματος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και σχολικής μάθησης.

Αναφέρθηκε ενδεικτικά στη συμφωνία συνεργασίας με την Ακαδημία των Παρισίων (Académie de Paris) για την προώθηση της γλώσσας και του πολιτισμού των δύο χωρών, η οποία ανανεώθηκε το 2019. Στα επτά (7) ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ που συμμετέχει ενεργά η ΠΔΕ Αττικής και στη συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο CONNECT, στο οποίο η ΠΔΕ Αττικής έχει ρόλο συντονιστή. Επιπρόσθετα, τόνισε τις ποικίλες δράσεις στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας και της διδασκαλίας ξένων γλωσσών και πολιτισμών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και την ιδιαίτερη σημασία και συμβολή των εκπαιδευτικών ανταλλαγών στη συνεχή βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη πολλαπλών εγγραμματισμών και δεξιοτήτων. Τέλος, υπογράμμισε ότι ευελπιστεί να ανταποκριθεί στην τιμή που του έγινε και ότι η εν λόγω διάκριση δεν είναι απλώς μια αναγνώριση του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου του, αλλά κίνητρο για την εντατικοποίηση των προσπαθειών του προς την ίδια κατεύθυνση.

Στην εκδήλωση, εκτός από τα μέλη της οικογενείας του τιμωμένου, παρέστησαν μεταξύ άλλων και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της AMOPA, Νικόλαος Χριστοδούλου, o Ακόλουθος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας, Pierre-Yves Turellier, η Ακόλουθος Συνεργασίας για τη γαλλική γλώσσα Véronique Bruez, προσωπικότητες από τον εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό χώρο, καθώς και στελέχη και υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Σχόλια (10)

 
Ελένη
19 Φεβ 2022 23:29

Συμφωνώ και επαυξάνω. Η δράση του είναι όντως πολύπλευρη. Είναι ένας δημιουργικός και καινοτόμος ΠΔΕ με παιδαγωγικές και κοινωνικές ευαισθησίες για ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες μαθητών. Οι πρωτοβουλίες οργάνωσης διαδικτυακών επιμορφώσεων σε πολλά σύγχρονα θέματα είναι αξιοθαύμαστες. Μπράβο στον ακαδημαϊκό ιππότη των γραμμάτων και επιστημών συνάδελφο Γιώργο Κόσυβα που αναγνώρισε και σωστά ανέδειξε το γαλλικό κράτος. Θερμά συγχαρητήρια κι από μένα.

 
Μαρία
19 Φεβ 2022 21:18

Εξαιρετικός δάσκαλος και στέλεχος Εκπαιδευσης. Προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες ως Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών και ως Συντονιστής Εκπαιδευσης στο Λονδίνο. Από όπου πέρασε άφησε αξιόλογο έργο. Την τελευταία τριετία είναι επιτυχημένος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδευσης Αττικής. Η τιμητική απονομή είναι επιβράβευση του ήθους του και της προσφοράς του στην εκπαίδευση. Συγχαρητήρια για τη άξια διεθνή διάκριση!

 
Εμμανουήλ Σοφός
13 Φεβ 2022 09:31

Συγχαρητήρια Γιώργο. Πάντα άξιος και δημιουργικός

 
Εύγε!
13 Φεβ 2022 02:23

Εξαιρετικός επιστήμων που υπηρετεί με παιδαγωγικό ήθος και προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στην εκπαίδευση. Συγχαρητήρια για την επάξια ευρωπαϊκή αναγνώριση! (Μ.Π.)

 
Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ ΠΕ 83
12 Φεβ 2022 21:52

Η επιστημοσύνη,η προσφορά και το ήθος των Ελλήνων επιστημόνων και παιδαγωγών όταν επιβραβεύονται από το εξωτερικό έχουν διπλή αξία.

 
Μπράβο του!
12 Φεβ 2022 20:40

Σπουδαίος άνθρωπος κ επιστήμονας. Άξιος σε όλα όσα κάνει!!!

 
Αθανάσιος Γιαννίκας
11 Φεβ 2022 21:19

Συγχαρητήρια στον εξαίρετο επιστήμονα, συνάδελφο και φίλο Γιώργο Κόσυβα, για την πανάξια διάκριση και βράβευσή του!

 
Σκρέτας Δ. ΣΕΕ-ΠΕ70
11 Φεβ 2022 14:48

Συγχαρητήρια !!

 
Πιτσιφλής
11 Φεβ 2022 14:31

Ένας σπουδαίος, ανήσυχος δάσκαλος των Μαθηματικών, που τάραξε δυστυχώς για λίγο τα διαρκώς ήσυχα νερά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με το βιβλίο «Ανοιχτά Προβλήματα...» , πριν από δύο περίπου δεκαετίες. Το έκανα φύλλο και φτερό, ξενυχτούσα για να το προσαρμόσω στις δυνατότητες των μαθητών που είχα κάθε φορά, αλλά το όφελος για τα παιδιά ήταν μεγάλο. Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσω μερικά επιφωνήματα χαράς, την περηφάνια ορισμένων και την εναέρια κωλοτούμπα του Νίκου, όταν ανακάλυπταν ότι η λύση που βρήκαν ικανοποιούσε όλες τις συνθήκες που είχαν τεθεί...Από τότε τίποτε άλλο αξιόλογο δεν είδα να ευδοκιμεί στη διδακτική των Μαθηματικών στην Πρωτοβάθμια, αφού δεν αρκεί ένας, ούτε δύο, ούτε είκοσι δύο, χρειάζεται τουλάχιστον ισχυρή πολιτική βούληση για να σχεδιαστεί ορθά ένα αποτελεσματικό σύστημα επιμόρφωσης των δασκάλων.
Κι αυτό δεν το έχουμε δει ακόμη!

 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
11 Φεβ 2022 13:36

Συγχαρητήρια!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ