ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Στρατιωτικές Σχολές: Το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των Προκαταρκτικών Εξετάσεων

Έναρξη ΠΚΕ: Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022.
Δημοσίευση: 15/02/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 , σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, έχει ως ακολούθως:

  • Έκδοση της τελικής κατάστασης των υποψηφίων που γίνονται δεκτοί για συμμετοχή στις ΠΚΕ καθώς και του προγράμματος διεξαγωγής τους (τόπος–χρόνος): Τρίτη 8 Μαρτίου 2022.
  • Έναρξη ΠΚΕ: Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022.
  • Πέρας ΠΚΕ: Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 (συμπεριλαμβάνεται στον κύκλο των εξετάσεων ως «ημέρα εξέτασης», με μέριμνα των Εξεταστικών Κέντρων).

Σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ», παρ.7 της ΕΔΥΕΘΑ 3/22(ΟΕ) υπάρχει πρόβλεψη για τους υποψήφιους που θα νοσήσουν με COVID-19 κατά την διάρκεια της περιόδου των ΠΚΕ και μόνο για τις περιπτώσεις αυτές (μη συμμετοχή τους λόγω ανωτέρας βίας), με επέκταση των ΠΚΕ για χρονικό διάστημα δύο (2) εβδομάδων πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της Παρασκευής 15 Απριλίου 2022. Λαμβανομένης υπόψη της περιόδου Πάσχα που ακολουθεί, οι ανωτέρω συμπληρωματικές εξετάσεις θα λάβουν χώρα από Δευτέρα 02 Μαΐου έως Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Τις συμπληρωματικές ΠΚΕ διενεργούν τα Εξεταστικά Κέντρα στα οποία οι υποψήφιοι έχουν καταθέσει ενδιαφέρον συμμετοχής και έχουν εγγραφεί στις συναφείς καταστάσεις, και μόνο σε περίπτωση που υφίσταται ανάγκη διενέργειάς τους.

Εάν δεν προκύψει περίπτωση υποψηφίου που διέκοψε ή δεν εκτέλεσε τις ΠΚΕ λόγω νόσησης ως περιγράφεται ανωτέρω, οι Εξεταστικές Επιτροπές είναι στη διάθεση των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων για να αποδεσμευθούν νωρίτερα.

• Υποβολή Αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ): Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.

Για τις ΠΚΕ των Ελλήνων του Εξωτερικού ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Έναρξη ΠΚΕ: Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022.
  • Πέρας ΠΚΕ: Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022.
  • Tυχόν περιστατικά νόσησης COVID-19 (λόγοι ανωτέρας βίας) θα αντιμετωπίζονται με άλλη ανακοίνωση.

Για τη συμμετοχή στις ΠΚΕ, οι προσερχόμενοι την πρώτη ημέρα στο Εξεταστικό Κέντρο επιθυμίας τους απαιτείται να προσκομίσουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο. Δεν απαιτείται η επίδειξη του δελτίου ταυτότητας υποψήφιου του ΥΠΑΙΘ, που αφορά στη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα καθορισθέντα στην παρ. 10δ «Προσόντα Υποψηφίων» της ΕΔΥΕΘΑ 3/22 (ΟΕ), οι επιτυχόντες/ούσες απαιτείται όπως κατά την κατάταξή τους καταθέσουν επικυρωμένα και μεταφρασμένα από αρμόδιους φορείς τα πτυχία αγγλικής γλώσσας που κατέχουν. Παρόλα αυτά και κατά την αποστολή – κατάθεση των δικαιολογητικών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Αίτησης-Υπεύθυνης δήλωσης των υποψήφιων των Παραγωγικών Σχολών των ΕΔ), αρκεί η φόρτωση των πτυχίων αγγλικής Γλώσσας ως ακριβούς αντιγράφου επικυρωμένου από δικηγόρο.

Επισημαίνεται ότι λόγω της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης, οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις ΠΚΕ απαιτείται να ενημερώνονται τακτικά για τις επικαιροποιημένες οδηγίες αντιμετώπισης της μετάδοσης του COVID-19, οι οποίες θα εκδοθούν πριν την διενέργεια των εξετάσεων.

Σχόλια (8)

 
ΣΟΦΊΑ
18 Μαρ 2022 01:52

Έχω κάνει την αίτηση για ΣΣΑΣ αλλα δεν βρίσκω καπου τον κωδικό μου να ξερω που βρίσκομαι..

 
ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
01 Μαρ 2022 08:15

Καλημέρα σας. Διαβάζοντας κάποια σχόλια για αποστάσεις , έξοδα, κορονοϊό, προτείνω: Οι αθλητικές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν όπου υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες. Η Επιτροπή μπορεί να αποτελείται από Αξιωματικούς της μονάδας και Γυμναστές Σχολικών μονάδων για τα αθλήματα. Για ψυχολογικά κ.λ.π. η Επιτροπή μπορεί να αποτελείται από ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και φυσικά με τη συμμετοχή αξιωματικών των ανωτέρω ειδικοτήτων ή και όχι για την αξιοολόγηση. Ευχαριστώ.

 
Πατέρας Ακρίτας
20 Φεβ 2022 14:07

Συγνώμη αλλά είστε επιεικής απαράδεκτοι εν μέσω πανδημίας θέλετε να κουβαλήσουμε ένα σωρό στον για μια εβδομάδα σε συγκεκριμένα μέρη όπου εσάς βολεύει ...πέστε για ποιον λόγο δεν έχετε ορίσει περισσότερα κέντρα διεξαγωγής των εξετάσεων πρέπει εγώ να κάνω 720 χιλιόμετρα πάνε ελα και ένα σωρό έξοδα γιατί έτσι αποφασίσατε; Εν μέσω οικονομικής κρίσης ; Εσείς παιδιά δεν έχετε; Τέλος οι δοκιμασίες θα πρέπει να γίνουν όσο γίνεται πιο αργά για ευνόητους λόγους αν δεν τους καταλαβαίνετε είστε άξιοι της μοίρας σας.....

 
Πιτσιφλής
16 Φεβ 2022 06:49

Στρατιωτικές σχολές θέλουμε, Belharra τελικά θέλουμε αλλά όχι όλοι, Rafale δεν θέλουμε, είμαστε κάθετοι, τορπίλες θέλουμε αλλά δεν το λέμε. Μένει να διευκρινιστεί εάν οι Belharra θα έχουν κανόνια, δεν κατάλαβα εάν συμφωνούν όλοι... Το πιο σπουδαίο απ' όλα: οι στρατιωτικές σχολές θα μείνουν όπως είναι, αυτά που έλεγαν κάποιοι για μαθήματα χορού, μαγειρικής, ραπτικής, κομμωτικής αλλά και για ένα στούντιο περιποίησης νυχιών, δεν επαληθεύτηκαν...
Πάντως, δεν ξέρω αν το προσέξατε, χθες ήμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα, ήμασταν!...

 
ΠΕ19
16 Φεβ 2022 01:21

Λάθος λάθος λάθος λάθος
Από Νησί πως να πάει το παίδί μου μες την Πανδημία να δώσει 1 εβδομάδα εξετάσεις στην Αθήνα ???
Είσαι καλά χρηστιανή μου !!!

 
Ευτυχώς που καίνε κηροζίνη
16 Φεβ 2022 00:39

@Πιτσιφλής
Αγαπητέ μου, μάλλον σας έβαλα σε πειρασμό την τελευταία φορά με τα καυσαέρια και το χρώμα τους.... και τώρα τα θέλετε σαν το ουράνιο τόξο!
Δεν διαφωνώ σχετικά με τη χρησιμότητα των rafale (αφού λεφτά υπάρχουν προφανώς).... αλλά για να σας πω την αμαρτία μου, μεγαλύτερο κίνδυνο νοιώθω τελευταία, όταν ανοίγω λογαριασμό της ΔΕΗ. Από τους "εσωτερικούς εχθρούς", ποιός θα μας σώσει?

 
Πατέρας.
15 Φεβ 2022 16:46

Καλά και εκείνη την βδομάδα δεν θα πάνε εκ των πραγμάτων καθόλου σχολείο τα παιδια; ήθελα να ξέρω αν αυτοί που τα σκέφτονται αυτά τα προγράμματα στο Παιδείας έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Κρίμα γιατί πέρα από κάποιους στόχους κατ εμέ χωρίς ουσία όπως το να ανακοινωθούν γρήγορα τα ονόματα το καλοκαίρι, παίζουν με τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους. Σκεφτείτε μόνο πόσοι πρέπει να μετακινηθούν, απ όλη την Ελλάδα, εν μεσω αυτού του ανασφαλούς κλίματος. Κρίμα... απαράδεκτα πράγματα

 
Πιτσιφλής
15 Φεβ 2022 13:22

Καλέ μου Υπουργέ της Εθνικής μας Άμυνας,
Κανόνισε μερικά Rafale να βγάζουν κόκκινα καυσαέρια, μπας και συγκινηθούν οι διαφωνούντες και συμφωνήσουν για τα θεμελιώδη της Πατρίδας, ώστε να ακουστεί επιτέλους μία εθνική φωνή!...
Άμα γίνει μια καλή αρχή για την Άμυνα, μπορεί μετά να γίνει και καμιά άλλη.... όπου στο υπουργείο Παιδείας θα είναι ο....
Άσε, δεν το λέω!...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.