Υπ. Παιδείας: Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν ως συνοδοί στις εκδρομές

Τι θα ισχύσει για ανεμβολίαστους μαθητές -Στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ΔΕΝ  θα  επιτρέπεται η είσοδος στο εστιατόριο / ταβέρνα που θα φάνε οι μαθητές, στο κέντρο διασκέδασης στις βραδινές εξόδους, στις εκπαιδευτικές / ψυχαγωγικές επισκέψεις

17/02/2022

Ενημερώθηκε: 17/02/2022, 10:45

Άκουσε το άρθρο

Στις μαθητικές εκδρομές θα μπορούν να συμμετέχουν ως συνοδοί και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σε ισχύ, απάντησε το υπουργείο Παιδείας σε σχετική ερώτηση του esos.

Ωστόσο , σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα για τους εμβολιασμένους  εκπαιδευτικούς, όπως για παράδειγμα δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα, καθώς και τα επιμέρους εξειδικευμένα μέτρα που ισχύουν σε άλλους χώρους  για μη εμβολιασμένους.

Δηλαδή στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ΔΕΝ  θα  επιτρέπεται η είσοδος στο εστιατόριο / ταβέρνα που θα φάνε οι μαθητές, στο κέντρο διασκέδασης στις βραδινές εξόδους, στις εκπαιδευτικές / ψυχαγωγικές επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα και σινεμά.

Για παράδειγμα (σ.σ. όπως ισχύουν σήμερα)

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους παρακάτω χώρους , ενώ οι  ανεμβολίαστοι  μαθητές   έως και δεκαεπτά (17) ετών , για την είσοδό τους, δύνανται να προσκομίζουν,  δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self- test):  

  • Στα Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων μουσικών σκηνών και μπουάτ που είναι σε κλειστούς χώρους.
  • Στους  κλειστούς χώρους  Εστίασης (π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, χώροι δεξιώσεων)
  • Στα εστιατόρια , τα αναψυκτήρια  καφέ  των εσωτερικών  χώρων  ξενοδοχείων και αεροδρομίων, τα οποία εξυπηρετούν   τους διαμένοντες/ταξιδιώτες,.

Πολυήμερες εκδρομές

Από την 1η Μαρτίου θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση. Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν ράπιντ τεστ 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί .

Σχόλια (27)

@annenka
|

Χαχαχα. Φαγωθειτε αγαπες. Και ποιος σας ειπε οτι οι ανεμβολιαστοι εκπαιδευτικοι θελουν να συνοδευδουν. Ουτε μισος δεν θα παει. Δεν υπαρχει περιπτωση. Οποτε ησυχαστε.

Κατακουζίνας
|

@Θοδωρής Εκεί έκανε τις "αταξίες" της, κατά τα μαθητικά της χρόνια....

Στύγιος
|

Δε θα πλήξουμε ποτέ με το Υπουργείο χάριν Παιδιάς.
Να μαζευτούμε....να πάτε.

Θοδωρής
|

Που τις θυμήθηκε τις μπουάτ η Πουλχερία;

sPiRUS
|

1. Οι περισσότεροι εκπ/κοι θα ηταν καλό να εχουν εμβολιασθεί. Κοινωνικο καθήκον αλλα και παράδειγμα για τους μαθητές. Έπρεπε όμως να αποκλεισθούν οι ανεμβολίαστοι απο τις εκδρομές. Ενα rapid test νομιζω δεν είναι αρκετό.
2. Γιατι να απαγορευθούν οι εκδρομές αν σχολεία εχουν τους περισσότερους εκπ/κους εμβολιασμένους? Δεν το κατάλαβα αυτο.
3. Σε τοσο σύνθετο παζλ δεν υπάρχει τέλεια λύση. Αυτό είναι στο μυαλό των εγκλωβισμένων. Όπως πχ πότε γεννήθηκαν τα παιδιά της Γ ΓΕΛ.
Μήπως να φτιάχναμε νόμους και για κάθε Έλληνα ξεχωριστά?
Πουθενα στο κόσμο τόσο στείρα σκέψη!

Νίκος
|

Ευτυχώς υπήρχε προβληματισμός στο Υπουργείο!

Πιτσιφλής
|

- Έλα μέσα Γιάννη!
- Όι, δεν έρχομαι...
- Έλα, σήκω, μόνος σου μωρέ θα τρως;
- Όι, μωρέ παιδιά, αφήστε με... δέννεε....
- Βρε, τι πάθαμε, μ' αυτή τη συλλογοχωρίστρα!...

Μαύρη νύχτα
|

Ουρές θα κάνουν οι καθηγητές, ποιός θα πρωτοσυνοδεύσει και θα αναλάβει την ευθύνη....

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Διαβάζω ότι μεταξύ άλλων προβλέπεται: "...Στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος στο εστιατόριο / ταβέρνα που θα φάνε οι μαθητές, στο κέντρο διασκέδασης στις βραδινές εξόδους, στις εκπαιδευτικές / ψυχαγωγικές επισκέψεις...".
Τι ωραία σκέψη! Φανταστείτε να συνοδεύουν ένα μικρό γκρουπ μαθητών δυο (ή τρεις) εκπαιδευτικοί και να είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Οι μαθητές θα μπαίνουν στα μαγαζιά εντελώς ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΙ!!!
Φανταστείτε επίσης 48 ώρες πριν ξεκινήσει η εκδρομή να προκύψουν θετικά κρούσματα μαθητών ή εκπαιδευτικών. Οι θετικοί μαθητές φυσικά θα αποκλειστούν από την εκδρομή, η οποία έτσι μπορεί να μην καλύπτει το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής, ενώ ταυτόχρονα οι υπολοιποι μαθητές θα επωμιστούν το πρόσθετο τίμημα από τη μειωμένη συμμετοχή. Οι θετικοί εκπαιδευτικοί επίσης θα αποκλειστούν από συνοδοί και θα κληθούν οι αντικαταστάτες τους!
Το χειρότερο απ' όλα φυσικά είναι το πιθανότατο ενδεχόμενο να προκύψουν θετικά κρούσματα στη διάρκεια της εκδρομής! Εκεί το πρόβλημα είναι ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ! Τι θα γίνει με την υποχρεωτική τους καραντίνα σε τόπους μακρινούς; Ποιος θα μείνει μαζί με τους θετικούς μαθητές; Τι θα απογίνει αν βγουν θετικοί οι συνοδοί; Οι μαθητές θα επιστρέψουν ασυνόδευτοι;
Συμπέρασμα 1: Άλλη μια λαϊκιστική ανοησία του υπουργείου που δε δείχνει ούτε να καταλαβαίνει το πρόβλημα, ούτε να νοιάζεται για τις συνέπειες όλων αυτών των πολύ πιθανών επιπλοκών.
Συμπέρασμα 2: Φυσικά υπάρχει λύση: Να μη συνοδεύσει κανείς τέτοιες εκδρομές. Αλλά προφανώς κάτι τέτοιο έχει κατά νου το υπουργείο που ρίχνει το βάρος στα σχολεία, ενώ το ίδιο παριστάνει το γενναιόδωρο εκ του ασφαλούς. Αυτό που λέμε: Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.
Συμπέρασμα 3: Σοβαρότης μηδέν!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ
|

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική ηγεσία(΄;) του ΥΠΑΙΘ διακατέχεται από περίσσευμα ηλιθιότητας

@ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
|

Χαχαχα! Καλό! Οι καλύτεροι "πελάτες" του youtube έχουν γίνει!

Είναι εντελώς ηλίθιο
|

Είναι ανάγκη φέτος να γίνουν πολυήμερες εκδρομές??? Υπάρχει λογική σ αυτό? Και ποιος γονιός θα στείλει το παιδί του σ αυτό το πλαίσιο? Έλεος!

kathigitis
|

Δηλαδή αυτό που κατάλαβε το Υπουργείο από όσα συνέβησαν ιδίως από τον Δεκέμβριο και μετά είναι ότι οι ανεμβολίαστοι νοσούν και μεταδίδουν περισσότερο;;;;; Με τις χιλιάδες των τριπλοεμβολιασμένων να νοσούν και να νοσηλεύονται;;;;;;
Πόσο τραγικά ανεπαρκείς....

Σενέκας
|

Το αυτονόητο είναι να σταματήσει αυτή η ιστορία με τους ανεμβολίαστους πολίτες που ελέγχονται με rapid, που πληρώνουν από την τσέπη τους, ενώ εδώ και μήνες οι εμβολιασμένοι πολίτες εισέρχονται παντού χωρίς rapid και κολλάνε όλο τον κόσμο.

Πατούχας
|

Είναι το αυτονόητο αυτό που λέει το υπουργείο. Εάν ο σύλλογος αποφασίσει κάποιος ανεμβολιαστος να συνοδεύσει σε μια εκδρομή τότε δεν παίρνει ελευθέρας να μπαίνει εκεί που δεν μπορεί να μπει ως ανεμβολιαστος πολίτης.
Ας φροντίσουν οι σύλλογοι να βάζουν συνοδούς εμβολιασμένους.

Ιωαννα
|

Πόση ανοησία και εκδικητικό τητα;Έλεος, πια. Υποτίθεται θα συνοδεύουν και θα επιτηρούν τα παιδιά, αλλά όταν αυτά θα τρώνε οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται εκτός της ταβερνας.Να τους βάλετε και τιμωρία να είναι όρθιοι, διότι δεν έκαναν το εμβόλιο που πλέον δεν καλύπτει καμία μετάλλαξη.Ευγε...

Ιωαννα
|

Πόση ανοησία και εκδικητικό τητα;Έλεος, πια.

Ν. Σ.
|

Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι!!! Απιστευτοι!!!
Μάλλον τραγικοί και σίγουρα επικίνδυνοι

Αναστασία
|

1. Τα παιδιά της Γ' Λυκείου έχουν γεννηθεί το 2004. Θεωρούνται ανήλικα; Θα μπαίνουν στα κέντρα διασκέδασης αν είναι ανεμβολίαστα;
2. Τα εμβολιασμένα της Γ' Λυκείου που έχει περάσει το επτάμηνο από το εμβόλιο θεωρούνται εμβολιασμένα;
3. Αν υπάρξει κρούσμα σε μαθητή τι θα συμβεί; Που θα μπει καραντίνα;
4. Αν υπάρξει κρούσμα σε καθηγητή που θα μπει καραντίνα και ποιος θα πάρει τη θέση του;
5. Οι ανεμβολίαστοι που αποτελούν στενές επαφές του κρούσματος και κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο ή αποτελούν ζευγάρι του, θα μπαίνουν καραντίνα;
6. Θα στέκεται στην ουρά η μισή εκδρομή για rapid 2 φορές την εβδομάδα σε πολυήμερη της Γ' Λυκείου;
7. Αν κάποιος νοσήσει θα πάει ο γονιός του να τον προσέχει; Κι αν δεν πάει; Αν δηλώσει αδυναμία;

Λευτέρης
|

το υπουργείο παιδείας και τουρισμού κάνει ότι μπορεί να διευκολύνει τη διεξαγωγή εκδρομών και την απομάκρυνση των παιδιών από το φυσικό τους χώρο ...το σχολείο....

Μάλιστα στο φόβο να μην υπάρχουν συνοδοί διευρύνει την ομάδα και στους ανεμβολίαστους...σύντομα και οι εργαζόμενοι στις καντίνες και οι καθαρίστριες θα μπορούν να συνοδέψουν τα παιδιά..αρκεί αυτά να πάνε εκδρομή!

Φ. Κώστας
|

δε θα επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο διασκέδασης για τους ανεμβολίαστους;;;
Πάω να ξεκάνω το εμβόλιο τώρα.

και γιατί βρε
|

και δεν λέτε κατευθείαν ότι αποκλείονται από τις εκδρομές οι ανεμβολίαστοι; και τι είναι αυτοί; γάτα να την αφήνουμε απέξω από την ταβέρνα; χαχαχαχα

Πέτρος
|

Τι είναι αυτά; πρωτάκουστα πράγματα!
Ο ανεμβολίαστος να συνοδεύει; και αν ένας μαθητής νοσήσει κατά την εκδρομή και τον κολλήσει; και οι μαθητές θα μπαίνουν σε μαγαζιά για εμβολιασμένους και αυτός θα κάθεται απ έξω; τι εποπτεία θα έχει;

Ντροπή ντροπή ντροπή

Γιώτα Π.
|

Οι ανεμβολιαστοι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους με τους μαθητές που θα συνοδεύουν, μπορούν ομως να διδάσκουν καθημερινά στους ίδιους μαθητές στις σχολικές αίθουσες. Δεν είναι πολύ λογικό;;; Η ΟΛΜΕ που είναι;;;

ΚΩΣΤΑΣ
|

Αγαπητό υπουργείο πες το ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί να συνοδεύσουν τις πολυήμερες εκδρομές και όχι αυτό το γελοίο κείμενο που διάβασα πιο πάνω.

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Κωμικοτραγικές καταστάσεις...

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
|

Ζαραλίκο, για σένα δουλεύουν όλοι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ