ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Με εντολή Ν. Κεραμέως στάλθηκαν "ραβασάκια" με κυρώσεις στους Διευθυντές Σχολείων που δεν κατέθεσαν την αξιολόγηση

Συνολικά 114 (από τους συνολικά 14.000 περίπου ) Διευθυντές Σχολείων δεν ανάρτησαν τον φάκελο με την αξιολόγηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ
Δημοσίευση: 17/02/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξεκίνησε πριν λίγο από το υπουργείο Παιδεία, με εντολή της υπουργού Ν. Κεραμέως, η αποστολή   αποφάσεων με τις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις στους Διευθυντές Σχολείων οι οποίοι  δεν ανάρτησαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ:

  • Την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021 ως είχαν  υποχρέωση  σύμφωνα με το νόμο για την αξιολόγηση.

Με τα έγγραφα  αποφάσεων επιβάλλονται    ονομαστικά σε 114 Διευθυντές Σχολείων  (σ.σ. στην λίστα δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία που έστειλαν "φασόν" κείμενα), οι εξής  κυρώσεις:

  • αναστέλλεται οιαδήποτε διαδικασία εξέλιξης,
  • συμπεριλαμβανομένηςτης αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης.

Σημειώνεται ότι η παρούσα αναστολή δεν επιδρά στην προσμέτρηση του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος στον χρόνο δημόσιας υπηρεσίας.

Οι 114 Διευθυντές Σχολείων παραλήπτες των αποφάσεων με τις κυρώσεις μπορούν να καταθέσουν ένσταση  στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας εντός αποκλειστικής προθεσμίας 12 ημερών από την επόμενη της γνωστοποίησης της απόφασης.

Το υπουργείο Παιδείας με προσωπικές επιστολές είχε προειδοποιήσει για τις κυρώσεις του Διευθυντές που δεν ανάρτησαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης (Διαβάστε εδώ).

Το esos  δημοσιεύει κατ αποκλειστικότητα μία από τις  114 αποφάσεις οι οποίες στέλνονται σήμερα σε ισάριθμους Διευθυντές Σχολείων:

Σχόλια (38)

 
Ένας διευθυντής...
18 Φεβ 2022 22:22

Δεν μπήκαμε στην αξιολόγηση. Οι περισσότεροι πήγαν με τη ΔΟΕ.

 
Chaos
18 Φεβ 2022 19:48

κ. Ert
Φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα τί εστί σχολείο-σχολική τάξη....
Τα τελευταία 2 χρόνια για τους εκπαιδευτικούς εχουν έρθει τα πάνω κάτω...από το διδακτικό ωράριο μέχρι το εργασιακό που κατάντησε 24/7 για κάποιον που θέλει να κάνει την δουλειά του...κ ολα αυτά περνούν στα ψιλά γράμματα κ φυσικά οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να φταίνε για τα δεινά όλης της χώρας....!
Θεωρείς ότι αν αυτοί οι 114 είχαν στείλει αξιολόγηση τώρα θα είχαμε καλύτερα σχολεία? Καποια στιγμή ας αφήσουμε στην άκρη τα τυπικά κ ας ασχοληθούμε με ουσιαστικά θέματα. Ότι δεν υπάρχει διδακτικό προσωπικό ας πούμε, ότι οι υποδομές στα σχολεία είναι ανύπαρκτες, ότι το προβλημα των σχολείων δεν είναι ο διαδραστικός πίνακας κ χίλια αλλά...!!
Βέβαια αν κοιτάζαμε την ουσία δεν θα είχαμε φτάσει σ αυτό το σημείο... Αντ'αυτού το προβλημα της Ελλάδας εστιάζεται στην τιμωρία αυτών που σήκωσαν κεφάλι κ είχαν το θάρρος της γνώμης, αντί να ακολουθήσουν την εύκολη οδό κ να στείλουν απλά ένα κείμενο αξιολόγησης χωρίς αντίκρυσμα κ να είναι καλυμμένοι.
Όσο θα υπάρχουν μυαλά σαν τα δικά σου... καληνύχτα Ελλάδα.
Φυσικά κ η νομοθεσία πρέπει να τηρείται κ να μην παρεκκλίνει κανείς, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει καμία ουσία κ δεν προσφέρει τπτ ΑΠΟΛΎΤΩΣ. Καθαρή επίδειξη ισχύος εκ μέρους των ανώτερων προς τους σκεπτόμενους αποστατουντες υφιστάμενους...!! Κ μην κάνεις συγκρίσεις με άλλες χώρες χωρίς να έχεις προσωπική εμπειρία για το τι γίνεται εκεί ή παραπέρα γιατί μπορεί να εκπλαγείς αν δεις τί γίνεται σε άλλες χώρες στην πραγματικότητα.

 
GIANNIS G.
18 Φεβ 2022 16:09

Η κοινωνία είναι υπερ της αξιολόγησης μας..Το έχουμε καταλάβει? Αυτό που ακούγεται από παντού είναι ότι φοβόμαστε να κρύψουμε τις ανεπάρκειες μας γιαυτό δεν θέλουμε να αξιολογηθούμε..Μας αρέσει?

 
Σώστης
18 Φεβ 2022 14:17

Ένα φεκ όπως όλα τα άλλα και αυτό. Μην υπεβάλλουμε. Δεν φταίει η αξιολόγηση για όλα τα δεινά ούτε θα φέρει βέβαια κάποιο αποτέλεσμα. Είναι τυπικό στοιχείο και μόνο. Δυστυχώς όσα και αν σχεδιάζουμε δεν βγαίνουν αυτή την τριετία. Ζούμε υπό πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Δύσκολες. Κωφεύουν οι κυβερνώντες; Τυφλοί και κωφοί κυβερνούν. Η ολμε έχει επίσης μεγάλες ευθύνες. Εξέθεσε τον κλάδο μας. Η κοινωνία πρέπει να μένει ενωμένη. Η συνοχή της κοινωνίας είναι η προυπόθεση της ευημερίας του καθενός. Και όλα μα όλα ζήτημα παιδείας!!

 
Θοδωρής
18 Φεβ 2022 13:16

ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟΝ: ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ...
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΠΡΕΦA;

 
Ert
18 Φεβ 2022 12:37

κ.CHAOS, ποια εργατικά σου και δημοκρατικά σου (!!) δικαιώματα παραβιάζονται; Το να μην υπακούς.στους νόμους; Νομίζεις ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης αλλά και της Αφρικής, αυτοί οι 114 θα εξακολουθούσαν να εισπράττουν μισθό, ή θα ήταν ήδη εκεί : Γραφεία ευρέσεως εργασίας του ΟΑΕΔ;

 
Νικόλαος
18 Φεβ 2022 12:08

Πολλοί γράφουν για σοβαρό κράτος. Μα αν το κράτος ήταν σοβαρό θα είχαν αυτά τα χάλια τα σχολεία μας; Κτίρια, υποδομές, προσωπικό , εξοπλισμοί , επιμόρφωση καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Απλά πρέπει να παρθούν κάποια "πακέτα". Άλλωστε αν παρακολουθήσει κάποιος τη διαδικασία για τους διευθυντές εκπαίδευσης καταλαβαίνει για ποια αξιολόγηση μιλάμε.

 
CHAOS
18 Φεβ 2022 11:35

Μου αρεσει που κάποιοι μιλουν για τηρηση των νόμων όπως γίνεται στα σοβαρα κρατη....!!!
Σχήμα οξύμωρον....η λέξη "Ελλάδα" και"σοβαρό κράτος"....αρα για ποια τηρηση νόμων μιλάμε....

Πραγματικά τα σχολεία βαρανε διάλυση και κάποιοι θεωρείται ότι με την αξιολογηση θα σωθούν....! Να αξιολογησεις τί ακριβως...από ένα σχολείο χωρίς προσωπικό, υλικοτεχνικές υποδομες και τεραστια προβλήματα σε όλες τις εκφάνσεις του!!!
Οσοι τάσσεστε υπερ, περαστικά σας όταν θα σας αγγίξει κ εσας όλο αυτό το πανηγυρι και θα κλαίτε. Επίσης όσοι το βλέπετε κομματικα, περαστικά σας επισης....!! Εμεις οι υπολοιποι τι φταίμε!!!
Καταντησαμε τραγελαφος σαν χωρα και κοινωνία με την χαιρεκακια, τις κομματικες αντιπαραθεσεις, ενώ στις πλάτες μας καταλύεται κάθε δημοκρατική έννοια και όλα τα εργατικά μας δικαιώματα με τις ευλογίες σας!!
Καλήνυχτα εκπαίδευση....

 
@Ο εργοδότης μας είναι το κράτος
18 Φεβ 2022 10:23

Το κράτος είναι εργοδότης αλλά τους νόμους τους εισηγείται και τους ψηφίζουν συγκεκριμένες κυβερνήσεις και βουλευτές. Οι εκλογές είναι κοντά και θα υποστούν και αυτοί τις συνέπειες, ο καιρός γαρ εγγύς.

 
δσ
18 Φεβ 2022 09:34

ας μου πει ένας γιατί να θέλει κάποιος να βγει διευθυντής ... θεωρείται προαγωγή και εξέλιξη για έναν εκπαιδευτικό; για να μην μιλήσω για τους υποδιευθυντές

 
Ο εργοδότης μας είναι το κράτος
18 Φεβ 2022 09:20

όχι η ΟΛΜΕ. Όταν το κράτος ψηφίζει νόμους όποιος δεν τους τηρεί θα υποστεί συνέπειες. Γιατί αλλιώς αυτοί που υπακούν είναι οι μ@..ες και οι άλλοι επαναστάτες και ωραίοι!

 
Εκπαιδευτικός
18 Φεβ 2022 08:54

Προφανώς όσοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν, έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια την εξέλιξή τους. Μισθολογικά, είναι αστείο να το συζητάμε με τους μισθούς πείνας που μας πληρώνουν. Η φιλοδοξία τους να υπηρετήσουν αυτό το υπό διάλυση σχολείο, μάλλον δεν είναι πολύ μεγάλη. Αρα, η υπουργός δεν τους έκανε και κανένα κακό. Αντίθετα, θα ηρωοποιηθούν, όπως γίνεται συνήθως.
Περιμένοντας "αλλαγή" και δικαίωση, θα παραμείνουν πιο ήρεμοι.

 
εκπαιδευτικός
18 Φεβ 2022 07:03

το πλήθος των Διευθυντών είναι 1-1-4....συμβολικό!!!!

 
Παναγιώτης
18 Φεβ 2022 00:48

Σημαδιακό νούμερο 114. Ας το σκεφτούμε λίγο! Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

 
??
18 Φεβ 2022 00:36

Μα είπαν ότι δεν θα είναι τιμωρητικη η αξιολόγηση...Η μήπως θα είναι??

 
Σιγά τα ωά
18 Φεβ 2022 00:21

Αν νομίζει η Κεραμέως ότι "τιμωρώντας" τους συνταξιούχους πλέον εκπαιδευτικούς με στέρηση μισθολογικής εξέλιξης, θα κάμψει το φρόνιμα των χιλιάδων άλλων διευθυντών που την αγνόησαν είναι γελασμένη. ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΟΕ κι όχι τις ηλιθιότητες που ζητούσε. Κι ας έρθει να μας κάνει "ντα". Στη δημοκρατία νικάει η ελευθερία κι όχι η χούντα που θέλει να επιβάλει. Αυτή την αξιολόγηση ήθελε, αυτή θα λάβει. Αν θέλει αξιολόγηση αληθινή, να καθίσει και να δει τα χάλια της..., τα μισογκρεμισμένα και πλημμυρισμένα σχολεία, τα αστελέχωτα τμήματα ένταξης, την έλλειψη πόρων και ψηφιακού εξοπλισμού και άλλα τόσα... Εισπράττει την απαξίωση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. Κι όσο και να θέλουν να την αβαντάρουν κάποια παπαγαλάκια της, όλοι γνωρίζουν πόσο ανίκανη κι αποτυχημένη είναι. Αυτά!

 
Τα φασόν και τα πατρόν
17 Φεβ 2022 23:28

@Φασόν?
Κοιτάξτε να δείτε.... μάλλον ψάχνουν ακόμα να βρουν πόσα είναι και πού.... Το Σαββατοκύριακο, να δουν και το πρετ α πορτέ στο Παρίσι, μήπως και διέρρευσαν εκεί.... μαζί με τα "πατρόν"....

 
1-1-4.
17 Φεβ 2022 23:27

Τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο.
Θα ξαναθυμηθούν οι δεξιοί το 1-1-4.

 
@ερτ
17 Φεβ 2022 23:15

Έλα ντε!.... αφού το είχες πει κι εσύ, γιατί δεν το έκαναν....?

 
@Πλατάρος Γιάννης
17 Φεβ 2022 23:03

Πιστεύω ότι "ο λόγος", δεν μπορεί να γραφεί ούτε καν σε χαρτί.... όχι εδώ στο esos....

 
@ GEORGE
17 Φεβ 2022 22:47

Φίλτατε, οι συνάδελφοι "που δίνουν μάχες στο σχολείο" δεν αποδέχονται ως άξιες λόγου τις ψευδεπίγραφες "αξιολογήσεις" του καθεστώτος των χειρίστων: τις αντιδραστικές, τις οπισθοδρομικές, τις υπονομεύουσες συνειδητά και συστηματικά τη δημόσια εκπαίδευση. Κάτι χάνεις, φίλτατε.

 
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...
17 Φεβ 2022 21:36

Θα τους "παρηγορήσουν" οι επόμενοι ιθύνοντες του Υπουργείου, όταν αναλάβουν το κράτος, σε ανταμοιβή της "επανάστασης" στον Νόμο 4823/2021 της Ν. Κεραμέως. Ή μήπως οι ΔΟΕ - ΟΛΜΕ; Ίδωμεν...

 
ερτ
17 Φεβ 2022 21:14

Η στέρηση μισθού που είναι;

 
Βασιλης
17 Φεβ 2022 20:56

Καλά κάνατε! Σας βγαζω το καπελο!

 
Μινα
17 Φεβ 2022 20:55

Συγχαρητηρια για την αντισταση συναδελφοι!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
17 Φεβ 2022 20:54

ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ 114 ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ!

 
Αυτονόητο
17 Φεβ 2022 20:46

Το αυτονόητο. Και πάλι καλά που αφορά εξέλιξη μισθολογική και όχι μείωση μισθού. Σειρά τα κείμενα Δοε μου φαίνεται.

 
Φασόν?
17 Φεβ 2022 20:29

Είναι μέσα και διευθυντές που έστειλαν τα "φασόν" κείμενα -όπως λέει και ο διακεκριμένος νομικός κ. Κόπτσης;

 
GEORGE
17 Φεβ 2022 19:59

Στην Ελλάδα τα αυτονόητα είναι διαρκώς ζητούμενα.
Αν το ΥΠΑΙΘ κάνει πισω και δεν εφαρμόσει το νόμο θα είναι εκτεθειμένο και αναξιόπιστο όχι μόνο στους συναδέλφους που δίνουν τη μάχη τους στο σχολείο αλλά και σε όλη την κοινωνία.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
17 Φεβ 2022 19:27

Πλατάρο και λοιποί νομιμόφρονες, αναρωτιέμαι αν στ' αλήθεια τα πιστεύετε αυτά που γράφετε ή απλώς κάνετε την πλάκα σας. Αναρωτιέμαι επίσης αν πιστεύετε αυτά που εκπορεύονται από το υπουργείο για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και τα οποία δεν έχουν το παραμικρό αντίκρισμα στην ουσία της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Αναρωτιέμαι τέλος αν σας ικανοποιεί που σχεδόν το σύνολο των διευθυντών, πέρα από το μικρό αυτό αριθμό που στοχοποιήθηκε, απλώς έγραψαν πέντε γραμμούλες άνευ περιεχομένου για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο κι αυτή τη γελοιότητα την εκλαμβάνετε ως αξιολόγηση! Το δούλεμα λοιπόν πάει σύννεφο, αλλά τουλάχιστον να μη λέμε στομφώδεις και σοβαροφανείς κουβέντες που μόνο τη θυμηδία προκαλούν!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.