ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση: 03/03/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Λάζαρου Βρυζίδη , πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

3 Μαρτίου συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Οι τοπικοί παράγοντες, η κοινωνία και οι φορείς στήριξαν έμπρακτα το Πανεπιστήμιο αυτά τα χρόνια και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα σύγχρονο και οργανωμένο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Αυτά τα χρόνια, τα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και ΔΕ εργάστηκαν φιλότιμα και συνεχίζουν να εργάζονται για την εδραίωση του Πανεπιστημίου, με την καθοδήγηση των Πρυτανικών Αρχών. Εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι το Πανεπιστήμιό μας είναι ένα εξωστρεφές ίδρυμα, με αξιόλογες συνεργασίες με άλλα ιδρύματα, ερευνητικούς φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση κτλ.

Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου και θα πάρει τη θέση που του αξίζει στο διεθνές στερέωμα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

 

Σχόλια (6)

 
Φοιτητής Παδα
06 Μαρ 2022 21:30

@Thomas Paschalis

Το θέμα έχει λυθεί, δεν υπάρχει περίπτωση να αντιστοιχηθουν αυτόματα πτυχία ΤΕΙ με πτυχία πανεπιστημίου κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικο για αυτό άλλωστε εδώ και 4 χρόνια δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση.
Ο μόνος τρόπος οι απόφοιτοι των ΤΕΙ να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους και αποκτήσουν ακαδημαϊκα και επαγγελματικα δικαίωματα πανεπιστημιακης εκπαίδευσης είναι μόνο μέσω κατακτηριων εξετάσεων. Τον δρόμο αυτό άλλωστε έχουν ακολουθήσει πολλοί απόφοιτοι των τέως ΤΕΙ που έδωσαν κατατακτηριες εξετάσεις στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα του ΠΑΔΑ.

 
Thomas Paschalis
04 Μαρ 2022 15:53

Ξεχάσατε όμως τους παλιούς πτυχιούχους και το θέμα της αντιστοίχισης των πτυχίων τους.

 
ΚΑΛΛΙΌΠΗ ΚΟΦΙΝΑΚΟΥ
04 Μαρ 2022 13:32

Μπράβο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ & στην ανοδική πορεία αυτών σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αλλά είναι καιρός να δοθεί μια υπεύθυνη λύση για το τί θα γίνει με τους παλιούς πτυχιούχος (1991)πριν το 2000.Λαμβάνοντας υπόψιν ότι για να μπεις τότε στα ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ έπρεπε να πετύχεις ένα αρκετά αξιόλογο βαθμό στις Πανελλήνιες.
Ευχαριστώ.

 
Thomas Paschalis
04 Μαρ 2022 12:01

Ξεχάσατε όμως τους παλιούς πτυχιούχους και το θέμα της αντιστοίχισης των πτυχίων τους.

 
Polar_Fish
03 Μαρ 2022 20:07

Έχετε σημαντικό δρόμο μπροστά σας και πρέπει να λύσετε το πρόβλημα του προσωπικού και των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Και το πιο σημαντικό μέσω των πτυχιούχων σας να φτιάξετε brand name.

 
Κώστας Δελίδης
03 Μαρ 2022 20:03

Η ανοδική πορεία του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή του πιστοποιεί την ορθότητα της απόφασης για τη μετατροπή του πρώην ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο. Ήταν μια απόφαση ενταγμένη μέσα στη νομοτελειακή διαδικασία μιας φυσικής εξέλιξης. Η ανοδική πορεία του ιδρύματος οφείλεται αποκλειστικά στο προσωπικό του που εργάζεται τώρα με περισσότερο ενθουσιασμό, ζήλο και πάθος μετά την «αναβάθμιση». Σημαντικό ρόλο όμως έπαιξε και το πνεύμα του παλαιού και του νέου ιδρύματος σχετικά με τη εξωστρέφεια, τη συνεργασία του με άλλα ιδρύματα και φορείς και τη σύνδεση του με την κοινωνία, τους φορείς της παραγωγής και της αγοράς εργασίας. Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι στα τέσσερα αυτά χρόνια συνέβαλε στο να αλλάξει η άποψη σχετικά με τον προορισμό των πανεπιστημίων και να χαρακτηριστεί ως δρομοδείκτης για ένα καλύτερο μέλλον.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.