ΠΑΔΑ: 4 χρόνια λειτουργίας

08/03/2022

Ενημερώθηκε: 08/03/2022, 07:50

Άκουσε το άρθρο

Απόστολος Κοκκόσης, πρώην Πρόεδρος ΟΣΕΠ ΤΕΙ

Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής την 3η Μαρτίου 2018 που προέκυψε από την συγχώνευση των πρώην ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά, συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια επιτυχούς λειτουργίας, αποτελώντας το δεύτερο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο του λεκανοπεδίου Αττικής.

Το ΠΑΔΑ ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις και τις ευκαιρίες, που δημιουργούνται από τη Ρομποτική, την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) την Μηχανική Μάθηση (ML) και πρόσφατα από τον Υπεραυτοματισμό (Hyperautomation). Επίσης δίνεται μεγάλη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, στις επιστήμες και στην έρευνα.

Το ΠΑΔΑ στοχεύει στην παροχή πτυχίων στους αποφοίτους του, τόσο στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών όσο και στα μεταπτυχιακά προγράμματα τα οποία  θα έχουν μεγάλα ποσοστά απορροφητικότητας από την αγορά εργασίας.

Η επιτυχής υλοποίηση των παραπάνω, στηρίχθηκε στις πρώτες εκλεγμένες Πρυτανικές Αρχές και στην αγαστή συνεργασία όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και του Διοικητικού Προσωπικού, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της επίτευξης των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων του ΠΑΔΑ προς όφελος της κοινωνίας.

Σχόλια (4)

@Γιάννης Ζαχουδάκης
|

Προχωράνε όλα κανονικά τα τμήματα έγιναν 5ετη και αναγνωρίσθηκαν από την ΕΘΑΕΕ ως integrated master άρα πλήρη εξίσωση ακαδημαικ΄ων δικαιωμάτων. Σειρά έχουν τώρα τα επαγγελματικά όπου ήδη έχουν συσταθεί οι αρμόδιες επιτροπές.

Όσον αφορά τους παλεούς αποφοίτους ΤΕΙ το θέμα έχει λυθεί, δεν υπάρχει περίπτωση να αντιστοιχηθουν αυτόματα πτυχία ΤΕΙ με πτυχία πανεπιστημίου κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικο για αυτό άλλωστε εδώ και 4 χρόνια δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση.
Ο μόνος τρόπος οι απόφοιτοι των ΤΕΙ να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους και αποκτήσουν ακαδημαϊκα και επαγγελματικα δικαίωματα πανεπιστημιακης εκπαίδευσης είναι μόνο μέσω κατακτηριων εξετάσεων. Τον δρόμο αυτό άλλωστε έχουν ακολουθήσει πολλοί απόφοιτοι των τέως ΤΕΙ που έδωσαν κατατακτηριες εξετάσεις στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα του ΠΑΔΑ.

Γιάννης Ζαχουδάκης
|

Δεν προχωράει απολύτως τίποτα. Έχουν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα από δεκάδες εκατοντάδες αποφοίτους των ΤΕΙ, οπότε αν δεν ρυθμισθεί πρώτα το θέμα της αντιστοίχισης των πτυχίων όλων των αποφοίτων των ΤΕΙ με τα νέα Πανεπιστημιακά, τότε μην περιμένει κανείς απολύτως τίποτα ...

@Με την απόδοση Ε.Δ
|

Η διαδικασία αντιστοίχισης των νέων 5ετων τμημάτων μηχανικών έχει ξεκινήσει. Έχει συσταθεί επιτροπή σχετικά πρόσφατα και σε πρώτη φάση τα τμήματα θα καταθέσουν τους φακέλους τους στην ΕΘΑΕΕ. Προχωράει κανονικά.

Με την απόδοση Ε.Δ
|

Τέσσερα χρονια μετά την ίδρυση του ΠΑΔΑ και ακομα Ε.Δ στους αποφοίτους τους δεν εχουν κατοχυρωθεί. Για ποτε το βλέπετε δλδ η θα μας αφήσετε με τα Ε.Δ των ΤΕΙτζήδων;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ