Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στις 11 Μαρτίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή πανεπιστημιακών

08/03/2022

Άκουσε το άρθρο

Στις 11  Μαρτίου  εκδικάζεται στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακυρώσεως που άσκησαν δέκα  Σύλλογοι μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, Διοικητικού Προσωπικού και Φοιτητών, αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα που ανήκουν στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, κατά της Προκήρυξης για την πρόσληψη 1030 Ειδικών Φρουρών που προορίζονται να στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Πανεπιστημιακή Αστυνομία).

Οι προσφεύγοντες  στρεφόμενοι κατά της συνταγματικότητας της ίδρυσης και λειτουργίας του ίδιου του Σώματος αυτού. Θεωρούν  ότι η συγκρότηση και λειτουργία του Σώματος αυτού με τους όρους που προβλέπει ο ιδρυτικός του νόμος, παραβιάζει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων (άρθρο 16 παρ. 5 Σ), αλλά και σειρά άλλων θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα.

Με αφορμή την εκδίκαση, οι προσφεύγοντες Σύλλογοι  θα δώσουν  υβριδική  Συνέντευξη Τύπου αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου, στν 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα Τελετών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο .

Στη Συνέντευξη θα παρευρεθεί ο προσφεύγων δικηγόρος κ. Ξενοφών Κοντιάδης

Οι προσφεύγοντες Σύλλογοι είναι:

1.Συλλογος Διδακτικού Προσωπικού Ε.Μ.Π.
2. Σύλλογος Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού Παντείου Πανεπιστημίου
3 Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών
4.Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
5.Συλλόγος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
6. Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου
7. Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΠΑ.Δ.Α.,
8. Σύλλογος Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού Ε.Μ.Π.
9. Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π.
10. Σύλλογος Φοιτητών Παντείου  Πανεπιστημίου

Σχόλια (5)

Πιτσιφλής
|

Το τέταρτο πουλάκι υπέροχα γλυκολαλεί, τα ίδια έπρεπε να γίνονται και με τα εποχικά θεατρικά δρώμενα των «καταλήψεων» στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, όπου δέκα, είκοσι υποδύονται εντός της σχολικής μονάδας και όλοι εμείς οι άλλοι εκτός!...

@τρία πουλάκια κάθονται
|

Ακριβώς! Και δε χρειάζεται καμια "ε΄κπτωση" αν δεν κάνει το καθήκον της η διοίκηση. Μια χαρά στοιχειοθετούνται ποινικές, διοικητικές, αστικές ευθύνες δια της παραλείψεως. Αν η διοίκηση ξέρει ότι την επόμενη σπασμένη τζαμαρία ή υπολογιστή θα την πληρώσει το ΑΕΙ και προσωπικά αυτοί που ήταν υπεύθυνοι για τη σωστή λειτουργεία και φύλαξή του, από τον φύλακα μέχρι τον Πρύτανη, τα αντανακλαστικά όλων θα είναι τελείως διαφορετικά, σας διαβεβαιώνω!

τρια πουλάκια κάθονταν
|

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει 50000 προσωπικό. Ουδείς νοήμων δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αυτοί οι 50000 δεν επαρκούν για την αστυνόμευση της χώρας, μέρος της οποίας είναι και τα πανεπιστήμια. Η Κυβέρνηση πωλεί "μεταρρύθμιση" βολέυοντας μερικά γαλάζια νιάτα στο δημόσιο, οι αντιδρώντες πωλούν "αντίσταση" τάχα μου και δήθεν, και ο φορολογούμενος πληρώνει . Σε μια χώρα κοινής λογικής, η Κυβέρνηση θα νομοθετούσε το αυτονόητο, την άμεση έκπτωση κάθε οργάνου διοίκησης των ΑΕΙ που δεν καλεί την αστυνομία σε έκνομες πράξεις τις οποίες γνωρίζει, το άμεσο ξήλωμα κάθε αξιωματικού της ΕΛΑΣ που δεν επεμβαίνει άμεσα σε έκνομες πράξεις που του γνωστοποιούνται και όλο το θέμα θα είχε λυθεί. Αντ' αυτού , περί άλλων τυρβάζουμε για να γίνεται κουβέντα...

ΔΕΠ
|

Οι σύλλογοι αυτοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα φαντάζομαι με το να πληρώνουμε όλοι οι φορολογούμενοι τις ζημίες και τα σπασμένα, ετσι; Ούτε έχουν κάποιο πρόβλημα με το να πεφτουν μερικές "ψιλές" στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, σωστά; Ούτε έχουν πρόβλημα να χτίζονται γραφεία, να διαπομπεύονται μέλη ΔΕΠ, να ασκείται φυσική βία.

Για όλα αυτά είμαι 100% σίγουρη, κι αυτό γιατί κανένας από τους Συλλόγους ή τα μέλη τους δεν κάλεσε ποτέ την αστυνομία όταν γίνονταν και γίνονονται όλα τα παραπάνω, ούτε προσέφυγε στις αρχές ποτέ.

Φορολογούμενος
|

Επιβάλλεται η φύλαξη των πανεπιστημίων. Δεν είναι καφετέρια για να έρχεται ο καθένας ούτε η κουκούλα για ανομίες. Επιπλέον πρέπει μα χρεώνεται το κόστος της παραμικρής φθοράς σε αυτόν που την κάνει. Όπως σε όλα τα μέρη του κόσμου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ