Τι προτείνει η υπ. Παιδείας για τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε ουκρανικά Πανεπιστήμια;

08/03/2022

Άκουσε το άρθρο

Αξιέπαινη ειλικρινά η πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως συνολικά για τους μαθητές και τους φοιτητές της Ουκρανίας.

Τι προτείνει όμως για τους (σχετικά λίγους από όσο γνωρίζω) Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε ουκρανικά Πανεπιστήμια και έχουν βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση;

Δεν θα έπρεπε η υπουργός να ασχοληθεί με το θέμα με την αίσθηση του επείγοντος προσπαθώντας να βοηθήσει αποτελεσματικά ΚΑΙ τους Έλληνες φοιτητές που εγκλωβίστηκαν στην δίνη του πολέμου ;   

Χρήστος Καλογερόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (15)

@@ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ
|

Ενώ εσύ του ιδιωτικού τομέα έχεις τον χρόνο να μπαίνεις σε σάιτ για εκπαιδευτικά θέματα και να σχολιάζεις σχόλιο για τους φοιτητές των πανεπιστημίων της Ουκρανίας... Άσε μας αδελφέ.

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι ανοικτό. Αν έχεις πτυχίο σχετικό και όρεξη για περιπέτεια σε περιμένουμε να γίνεις και συ "συνάδελφος". Μπορείς;

Χρήστος Καλογερόπουλος
|

@ ΔΕΠ
Απαντώντας σε σχολιαστή έχω πάρει θέση - Οι Έλληνες φοιτητές πρεπει να βοηθηθούν ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους δίχως να χάσουν χρονιά-.
Η άποψη σας, κατά την ταπεινή μου γνώμη, προφανώς και ειναι ορθή.
Θεωρώ μάλιστα ότι η πολιτεία θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί επί του θέματος με σαφήνεια πριν καταθέσουν ερώτηση στη βουλή (στους συναρμόδιους υπουργούς εξωτερικών και παιδείας) βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΠΕ19
|

@ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ
Συγνώμη που το λέω αλλά από όλο το κόσμο στην Ουκρανία βρήκε να σπουδάσει ελληνόπαις ??? υποθέτω με δίδακτρα συγνώμη αλλά γιατί να μπει κάποιος σε Ελληνικό πανεπιστήμιο από το παράθυρο να μη ξεχάσω τις μεταγραφές από Ρουμανία και (κυρίως) Σερβία που πενταπλασίασαν τους φοιτητές φυσικής αγωγής κυρίως !!!! τη δεκαετία του 90.
Έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ο δάσκαλος !!!

ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ
|

@ Πλατάρος Γιάννης

Κύριε Πλατάρο,
αν σπούδαζε εκεί δικό σας παιδί στην Ουκρανία, με την συχνότητα που αρθρογραφείτε στα sites, θα είχατε ήδη κατασκευάσει και νόμο για τις μετεγγραφές, είμαι 200% σίγουρη.
Ας απαντήσουν και οι υπόλοιποι αναγνώστες των κηρυγμάτων σας .

ΔΕΠ
|

Ο αρθρογράφος δε μας λεει τι προτείνει Ο ΙΔΙΟΣ; Τϊποτα, απ'ότι φαίνεται. Τι να "προτείνει" η κα. Κεραμέως; Είναι Έλληνες πολιτες σε εμπόλεμη ζώνη. Να απεγκλωβιστούν και να έρθουν σπίτια τους - αυτό πρέπει να γίνει, και δεν είναι αρμοδιότητα του Υπ. Παιδείας.

Κύριε πλαταρε
|

Επεξήγηση., εξέτασεις και οι Έλληνες και οι Ουκρανοί

@Πλατάρος Γιάννης
|

"Δεν τίθεται κανένα θέμα γι αυτούς."...συγνώμη αδυνατώ να καταλάβω το βάθος της αναισθησίας. Βομβαρδίζεται η πόλη που σπουδάζουν, γίνεται πολεμος, αλλά "δεν τίθεται θέμα" γιατί πλήρωναν δίδακτρα;Θα μας τρελάνετε; Λίγη ντροπή.

Κύριε πλαταρε
|

Καμμία ιστοσελίδα στα σχόλια δεν απαιτεί ονοματεπώνυμο. Όποιος αυτοεκτιθεται πρέπει να αναμένει και την αντίθετη γνώμη Η ερώτηση που σας απηύθυνε δεν μπορεί να ακουστεί παρά μόνο ειρωνικά . Συμφωνω και εγώ με τα κατά δικιά σας κριση ειρωνικά σχόλια

@ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ
|

Δεν ξέρω αλλά μαντεύω στη μισθοδοσία του Δημοσίου.

Χρήστος Καλογερόπουλος
|

@ Dario Moutso
Αυτό που αναφέρετε το έχουν ήδη προτείνει με ερώτηση τους προς την υπουργό βουλευτές των κομμάτων ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιλαμβάνομαι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, αυτό ίσως να μην είναι εφικτό.
Θα μπορούσε όμως, ενδεχόμενα, η υπουργός (στα πλαίσια της διεθνούς πρωτοβουλίας της) να βοηθήσει να μεταγραφούν αυτοί οι φοιτητές σε κατάλληλα ιδρύματα εκτός Ελλάδος και να γίνει μια προσπάθεια να μην χάσουν την χρονιά τους.
Αυτό που ενδιαφέρει βέβαια πολύ περισσότερο από τη δική μου γνώμη, και εν τέλει έχει και πρακτική αξία ,είναι η γνώμη της κ. Κεραμέως.

Πλατάρος Γιάννης
|

@ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ
Ένα αρχαίο μέσο προπαγάνδας που χρησιμοποιεί συνειδητά συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας και το υπόλοιπο κομμάτι ασυνείδητα, είναι η ΜΗ κριτική ατην άποψη, η ΜΗ εστίαση στην αποδόμηση μιας άποψης, η ΜΗ ανασκευή της , ΑΛΛΑ η αποδόμηση στο πρόσωπο που την δημοσιοποίησε. Αυτό για όσους ξέρουν (και ΕΔΩ όλοι ξέρουν) είναι αντιδεοντολογικό τουλάχιστον. Το θλιβερό, είναι ότι δεν απαιτείται ονοματεπώνυμο, ώστε να σας ξέρουν και οι γνωστοί σας και να σας αποφεύγουν.
Ένα τρίτο στοιχείο είναι ότι δεν προτείνετε κάποια οποιαδήποτε πρόταση πέραν της προσωπικής ειρωνείας.
Ανέλυσα τα παραπάνω για ενδεχόμενους νεαρούς αναγνώστες για να ξέρουν κάποιες αυτονόητες αρχές δημόσιο λόγου που δεν είναι πάντα αυτονόητες και να μην κατατάσσονται στα «τυχαία» ή «μεμονομένα» συμβάντα, αλλά να γενικεύονται , καθώς έχουν παρατηρηθεί καταγραφεί και ταξινομηθεί εκατοντάδες χρόνια . Η συμπεριφορά του αυτή μάλιστα, αποτελεί κριτήριο μη δημοκρατικού πολίτη, πέραν της προφανούς ηθικής απαξίας του.

ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ
|

@ ΠΛΑΤΑΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κύριε Πλατάρο , συγχαρητήρια πάντως έχετε άποψη και «γνώσεις» επί παντός επιστητού. Ειλικρινά απορώ που βρίσκετε τον χρόνο και την διάθεση να ασχολείστε με όλα αυτά. Πολυπράγμων άτομο.

Πλατάρος Γιάννης
|

Οι Έλληνες φοιτητές που πήγαν Ουκρανία να σπουδάσουν με δίδακτρα, μπορούν να πάνε οπουδήποτε στην κόσμο να σπουδάσουν με δίδακτρα ΚΑΙ στην Ελλάδα (ΕΑΠ, Διεθνές Πανεπιστήμιο) Δεν τίθεται κανένα θέμα γι αυτούς.
Για τους ομογενείς Έλληνες και Ουκρανούς πολίτες, τίθεται θέμα διευκόλυνσης και συνέχισης των σπουδών τους στην Ελλάδα. Για κανέναν άλλον.

Dario Moutso
|

Τι θα προτείνατε κ. Καλογερόπουλε; Να τους δώσει μεταγραφή σε κάποια Ελληνικά Α.Ε.Ι. ;

Polar_Fish
|

Από πότε το υπουργείο παιδείας έγινε υπουργείο παγκόσμιας παιδείας?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ