Τηλεκπαίδευση

Υπ. Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία , λόγω κακοκαιρίας

Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Δημοσίευση: 10/03/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα , Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανακοινώθηκε  από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση

Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.

Σχόλια (14)

 
Φυσικά
11 Μαρ 2022 20:09

Επίσης, θέλω και επίδομα ενοικίου για να νοικιάσω σπίτι ώστε να μου δώσετε επίδομα γραμμής και εν συνεχεία να μου δώσετε επίδομα υπολογιστή, στη συνέχεια επίδομα θέρμανσης γιατί δεν θα έχω, ώστε μετά την επιδοτούμενη επιμόρφωση να μπορώ να κάνω από εδώ και πέρα 5-6 φορές το χρόνο τηλεκπαιδευση. Μέχρι να γίνουν αυτά , μια μείωση ωραρίου και κατάργηση της αξιολόγησης είναι τα ελάχιστα για αποδέχομαι τον πενιχρό μισθό που μου δίνετε!

 
Πόση γκρίνια!
11 Μαρ 2022 16:15

Μήπως ξεχνάμε ότι είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι; Το δεν κάνω τηλεκπαίδευση, θέλω 800 ευρώ …. μας εκθέτουν! Τη δουλειά νας κάνουμε. Δε κάνουμε χάρη σε κανέναν. Πληρωνόμαστε χωρίς καθυστερήσεις.

 
Saksak
10 Μαρ 2022 20:42

Για να βάλουμε τα πράγματα σε ρεαλιστική βάση. Για να κάνουμε τηλεκπαίδευση απαιτούμε. Να μας δώσουν 800 ευρώ για αγορά υπολογιστή και περιφερειακών. 50 ευρώ μηνιαίο επίδομα για 100αρα γραμμή . Μείωση στο μισό του διδακτικού ωραρίου ώστε να μπορούμε να ετοιμάζουμε εκπαιδευτικό υλικό για την τηλεκπαίδευση. Επιμόρφωση στις ΤΠΕ επιδοτούμενη κάθε έτος, μέσα στο διδακτικό ωράριο. Σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν άμεσα όλα τα παραπάνω να προκηρύξουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ απεργία επ' αόριστον , με την απαιτούμενη προβλεπόμενη συνταγματικά κατοχυρωμένη κάλυψη ώστε να μην γίνεται παρακράτηση μισθού

 
Li LA Lo
10 Μαρ 2022 15:49

Τηλεκπαιδευση τέλος. Πάρτε το χαμπάρι. Εύγε Χουρδακη Μιχαήλ. Καλά τα λες!!

 
Χρήστος
10 Μαρ 2022 13:34

Έχει καταντήσει γελοίο.Αποφασίζει ο δήμος να κλείσουν τα σχολεία το πρωί λόγω έντονης χιονόπτωσης.Ο προϊστάμενος τηλεφωνικά ενημερώνει τους διευθυντές να γίνει τηλεκπαιδευση.Αδιάφορο πως θα πάνε οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία,πως θα προετοιμαστούν για να γίνει σωστό μάθημα.Φέτος δεν χάσαμε ούτε μια μέρα,δεν πήγαμε έναν περίπατο.Την απάντηση την έδωσαν οι γονείς και τα παιδιά που προτίμησαν να χαρούν το χιόνι παρά να στηθούν στα κινητά και στα τάμπλετ.

 
Χουρδάκης Μιχαήλ
10 Μαρ 2022 13:22

Βασική αρχή για όσους έχουμε πάει στρατό. Μη δίνεις διαταγή που δεν μπορείς να ελέγξεις αν εκτελεστεί.

 
Τασος
10 Μαρ 2022 09:05

Τα 200 ευρώ για να πάρω super Η/Υ που είναι ? Άφαντα μόνο και μόνο για τα κανάλια … Τηλεκπαίδευση τέλος ….

 
Τηλεκπαίδευση; Μας τελείωσε!
10 Μαρ 2022 00:34

Τέλος τα παιχνίδια, ο εμπαιγμός, η κοροϊδία! Τα 200€ είσαι ψίχουλα και είναι και άφαντα. Την σύνδεση ποιος την πληρώνει; Να υπάρξει επιχορήγηση για τη σύνδεση. Όχι τηλεκπαίδευση από το σπίτι κάτω από αυτές τις συνθήκες. Τα σχολεία είναι κλειστά για όλους, όχι μόνο για τους μαθητές. Επομένως τηλεκπαίδευση δεν κάνουμε ούτε από το σχολείο. Εκδρομές δεν πήγαμε Α και Β τρίμηνο, συνεπώς εξοικονομήθηκαν ημέρες μαθημάτων. Γιορτές και πρόβες δεν γίνονται, πάλι εξοικονομούνται ημέρες μαθημάτων. Γιατί τέτοια εμμονή με την τηλεκπαίδευση; Δεν έχει χαθεί εκπαιδευτικός χρόνος φέτος. Να σταματήσει αυτό το παραμύθι της τηλεκπαίδευσης. 6 ώρες μπροστά στην οθόνη για το καπρίτσιο του Υπουργείου. Να την σταματήσουμε οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, τώρα!

 
Λαυρέντης δάσκαλος
09 Μαρ 2022 23:57

Προτείνω ξεκούραση και ύπνο. Παρά μάθημα μπροστά από μία οθόνη. Δε θα χαλάσει κι ο κόσμος αν μια μέρα δε διδαχθούν κάτι τα καμάρια μας. Ας ηρεμήσουμε λίγο... Παλιότερα δηλ που δεν υπήρχε το webex τι έγινε;;;;;;; Έμειναν αμορφωτα τα παιδιά; Όχι.
Ίσα ίσα τώρα είναι πιο αμορφωτα παρόλο που χουμε webex...

 
Petros
09 Μαρ 2022 22:41

Η τηλεκπαίδευση δεν προβλέπεται σε κανένα νόμο υπουργική απόφαση ή ΦΕΚ. Γιατί το esos αναγκάζεται κάθε φορά να μας το υπενθυμίζει;
Καλό θα ήταν να έβαζε τη νομοθεσία που αναφέρεται στην τηλεκπαίδευση και τις καιρικές συνθήκες όπως αναφέρεται για πανδημία και καταλήψεις.
Είναι δυνατόν να πνίγεσαι, να καίγεσαι, να κρυώνεις, να μην έχεις ρεύμα και να κάνεις τηλεκπαίδευση;

 
Εκπαιδευτικός
09 Μαρ 2022 21:13

Όχι! Να σταματήσει η καραμέλα της τηλεκπαίδευσης! Όταν το υπουργείο μας δώσει υπολογιστές και πληρώνει τις συνδέσεις στο διαδίκτυο, τότε πολύ ευχαρίστως. Τώρα, δεν γίνεται!
Επίσης, να δώσει και σε όλους τους μαθητές, διότι όταν αντικειμενικά υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν δυνατότητα τηλεδιάσκεψης τότε μιλάμε για κατάφορη ανισότητα.
Τέλος, η τηλεκπαίδευση δεν είναι κάτι που το κάνεις με τηλεδιάσκεψη όπως είναι το πρόγραμμα του σχολείου. Είναι απαράδεκτο να βρίσκονται 5 και 6 ώρες μπροστά από οθόνες οι μαθητές.
Ντροπή τους που ζητάνε τηλεδιάσκεψη.

 
Καθηγητής Εσπερινού Σχολείου
09 Μαρ 2022 21:07

1.<<Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση>>....?
2.<<σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές>>....?

Υ.Γ.1 Στα εσπερινά Γυμνάσια,ΓΕΛ,ΕΠΑΛ το μάθημα πραγματοποιείται απογευματινές ώρες.
Υ.Γ.2 Σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας του σχολείου.

 
Κοροϊδία
09 Μαρ 2022 20:40

Αφού οι απουσίες αυτές δεν μετρούν, γιατί να μπουν οι μαθητές;; Κανένας να μην δεχτεί να μετατρέψει το σπίτι του σε αίθουσα διδασκαλίας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.