Διευθυντές Εκπαίδευσης: Ανακοινώθηκαν οι πίνακες μοριοδότησης των προσόντων των υποψηφίων

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες των υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Πατήστε παρακάτω για να ανοίξετε τους πίνακες ανά Περιφερειακό συμβούλιο
1. Προσωρινός Αξιολογικός πίνακας Α περιφερειακού συμβουλίου επιλογής διευθυντών ΑΒάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης (Αττική, Στερεά Ελλάδα)
2. Προσωρινός Αξιολογικός πίνακας Β περιφερειακού συμβουλίου επιλογής διευθυντών ΑΒάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης (Β. Αιγαίο, Κρήτη, Ν. Αιγαίο,Πελοπόννησος)
3. Προσωρινός Αξιολογικός πίνακας Γ' περιφερειακού συμβουλίου επιλογής Διευθυντών Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης (Δυτ. Ελλάδα, Ήπειρος, Θεσσαλία,Ιονίων Νήσων)
4. Προσωρινός Αξιολογικός πίνακας Δ' περιφερειακού συμβουλίου επιλογής Διευθυντών Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης (Αν. Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας)
5. Λίστα υποψηφίων που θα εξεταστούν σε Ξένη Γλώσσα
Προς συμπληρωματική ενημέρωση των υποψηφίων αναρτάται πίνακας όπου αποτυπώνονται συνοπτικά τα κριτήρια μοριοδότησης του ν. 4823/2021.
Σημειώνεται ότι, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν έγγραφη ένσταση κατά των ανωτέρω πινάκων αποκλειστικά και ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής υποβολής αιτήσεων (https://teachersapp.it.minedu.gov.gr/), εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών, σύμφωνα με την προαναφερόμενη διάταξη, ήτοι από την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 και ώρα 08.00 έως την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 και ώρα 23.59.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Α. Γεωργιάδης: Στην απεργία της ΟΙΕΛΕ συμμετείχαν μόνο 30 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σε σύνολο 9.000
- 179.580 οι αριστούχοι (18,1 – 20) μαθητές στο Γυμνάσιο-Λύκειο (σε σύνολο μαθητών 680.000) κατά το σχ. έτος 2022-23
- Αναστέλλεται η λειτουργία σε Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στην Κέρκυρα
- Αναστέλλεται η λειτουργία Νηπιαγωγείου στη Ροδόπη
- Αναστέλλεται η λειτουργία Νηπιαγωγείου στη Λάρισα
- Σήμερα η ανακοίνωση βαθμολογίας των υποψηφίων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ 2023
- Οι δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών
- Ένωση Ερευνητών: Η αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων απαιτεί συντονισμό και αξιοποίηση της έρευνας- Όχι ατελέσφορες εξα...
- ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: “Η Κυβέρνηση υπονομεύει τον θεσμό της παράλληλης στήριξης”
- Εκπαιδευτές ΙΕΚ: Πρωτοφανές μη άνοιγμα Μητρώου για επικαιροποίηση προσόντων
Σχόλια (108)
Προς @Εδώ τα Ελληνικά ξεχάσαμε από @ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ 14 Μαρ 2022 18:01
Σας διαβεβαιώ αγαπητέ μου, ότι προσωπικά, ξέρω και από πατάτες (είχα δύο εικοσάρια στις Πανελλαδικές πριν από 36 χρόνια) και από πορτοκάλια (μεταπτυχιακό και διδακτορικό σε δυτικό πανεπιστήμιο πριν από 26 χρόνια). Ούτε πατάτες έχω την υπομονή να καθαρίζω πάλι ούτε και πορτοκάλια να στύβω μετά από 1/4 του αιώνα, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ότι δεν είμαι ελέφαντας.
Πείτε μου όμως εάν θέλετε, γιατί πρέπει ΜΟΝΟ ΕΓΩ, να ΑΠΟΔΕΙΞΩ τη γνώση της ξένης γλώσσας και όχι ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι που προσκόμισαν το όποιο πιστοποιητικό? Δηλαδή με lower στην Ελλάδα δεν ξεχνιέται αλλά ξεχνιέται με 5 χρόνια σπουδών στην Αγγλία?
ΥΓ. Δύο πράγματα δεν ξεχνιούνται ποτέ. Το ένα είναι το ποδήλατο.
Για τα integrated και άλλες διατάξεις του νόμου, που κάποιοι απειλούν με δικαστικές προσφυγές.
Πρώτον, εάν κρίνουμε ότι μια διάταξη νόμου δεν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, προσφεύγουμε στο ΣτΕ και ζητούμε ακύρωση του νόμου για λόγους αντισυνταγματικότητας. Νομίζω ότι εφόσον τέτοια αίτηση ακύρωσης δεν έχει κατατεθεί (εκτός κι αν έχει γίνει και δεν το έμαθε κανείς) τώρα πλέον δεν μπορεί να κατατεθεί γιατί έχει παρέλθει το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα από την ψήφιση του νόμου.
Δεύτερον, ένα Συμβούλιο Επιλογής καλείται να εφαρμόσει τις διατάξεις ενός νόμου. Δεν φτιάχνει αυτό τον νόμο ούτε μπορεί να εκφέρει (νομική) γνώμη για τις διατάξεις αυτές. Τα μέλη του Συμβουλίου ελέγχονται, ακόμη και δικαστικά, μόνο για την πιστή τήρηση του νόμου ή τυχόν παραλείψεις ή αστοχίες κατά την εφαρμογή του. Στην ουσία μάλιστα, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων ηθελημένης παραβατικότητας, τα μέλη των Συμβουλίων δεν "τιμωρούνται" ακόμη κι αν κάποιος που κάνει προσφυγή σε διοικητικό δικαστήριο δικαιωθεί επειδή αδικήθηκε από αποφάσεις του Συμβουλίου (π.χ. στη μοριοδότηση κάποιου προσόντος).
Επομένως μην πετροβολάτε τα Συμβούλια γιατί σας φταίει ο νόμος. Κι επιπλέον, αν κρίνετε τον νόμο ως άδικο ή αντιθετο με το Σύνταγμα, γιατί δεν κάνατε αίτηση ακύρωσής του;
Να κάνετε.μονο που το άρθρο 33 συνεχίζεται με την παρ.2 δειτε την
Μήνυση για παράβαση της παραγράφου " προσόν διορισμού δεν μοριοδοτείται.".
Πως μπορεί να κατανοηθεί ότι το integrated δεν είναι προπαιτούμενο για το διορισμό όταν είναι προαπαιτούμενο για το πτυχίο των μηχανικ΄ων; Δηλ χωρις το integrated θα μπορούσαν να διοριστούν;
Επίσης με ποια λογική μοριοδοτείται το integrated και δεν μοριοδοτείται το μάστερ των Ρ/Η που είναι και κανονικό master;
"Κάποιος έγραψε 20 σε εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλαδικές πριν 27 χρόνια. Αν τον ρωτήσουμε σήμερα (στα Ελληνικά), τι είχε γράψει, λέτε να θυμάται? Αν πρέπει να τον βαθμολογήσουμε κιόλας (με άριστα το 10), τί βαθμό λέτε να πάρει?"
Συγκρίνετε πατάτες με πορτοκάλια, αγαπητέ...
Κατά πρώτον, η εξέταση σε 4 μαθήματα σχολικού χαρακτήρα, δεν έχει την έννοια της εξέτασης βαθιάς επιστημονικής γνώσης, αλλά τη διαπίστωση επάρκειας για την επιλογή σε ανώτατη σχολή... Επίσης, η εξέταση των πανελλαδικών, δεν αποτελεί προσωπικό πόνημα, ένα πρωτότυπο προϊόν προσωπικής δημιουργίας, όπως ένα διδακτορικό.... Και στο κάτω κάτω, αν ο τότε εξεταζόμενος, εξετάστηκε στη Φυσική και σπούδασε φυσικός, τότε, ναι, έχω την απαίτηση να γνωρίζει σήμερα να λύνει τα θέματα στα οποία τότε εξετάστηκε. Αν πάλι σπούδασε σε χαμηλόβαθμο ΤΕΙ κατιτίς (οπότε μάλλον δεν αρίστευσε στις εξετάσεις) δεν έχω απαίτηση να γνωρίζει φυσική, θα περίμενα όμως να έχει στο τέλος τέλος γνώση της επιστήμης που σπούδασε, και να θυμάται τι έγραψε στη διπλωματική του, η κάνω λάθος?
Αν όμως ένας διδάκτορας ο οποίος κουβαλά το βαρύ φορτίο της επιστημοσύνης και της γνώσης δε γνωρίζει το τι συνέγραψε ο ΙΔΙΟΣ πριν από οσαδήποτε χρόνια τότε....αστα βράστα! Κι αν ένας διδάκτορας 'ξεχνά' τα αγγλικά του, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ ξανά με την επιστήμη του (ούτε ένα ξενόγλωσσο άρθρο, ούτε μια δημοσίευση, ούτε μια έρευνα, βρε αδερφέ, δεν έτυχε να διαβάσει από τ΄οτε που πήρε τον τίτλο??? Τίποτα πια???) Κι αν ένας διδάκτορας 'ξεχνά λόγω μη χρήσης' τη γλώσσα του διδακτορικού του -για την οποία υποτίθεται ότι είχε τότε βαθιά γνώση, για να μπορέσει να συγγράψει και να υποστηρίξει ένα τόσο απαιτητικό κείμενο όπως το διδακτορικό- τότε συγνώμη, διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου....Αυτά!
Σοβαρευτείτε επιτέλους εκεί στα συμβούλια! Τα integrated όταν αποτελούν προσόν διορισμού δεν μοριοδοτούνται. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Έχουν να πέσουν πολλές μηνύσεις από όλους εμάς που έχουμε έννομο συμφέρον.
@ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ13 Μαρ 2022 21:45
Υποκλίνομαι στην τοποθέτησή σου. Μου φύγαν τα...σαγόνια από τα γέλια!!!Άντε,αρκετά πια με τον κάθε...πικραμένο.
Τον νόμο εφαρμόζουν. Διάβασε τον, το λέει ξεκάθαρα και το ανέφερε και σε σχόλιό του εδώ ο σχολιαστής με nickname Στράτος
Άψογος! Κάνε μήνυση στα συμβούλια επιλογής και στους νομοθέτες και νομικούς σύμβούλους του υπουργείου. Θα χαρώ να δικαιωθείς αν φυσικά δεν σε αντιμηνύσουν και αυτοί! πάμε γερά. Να τα πείτε όπως πρέπει.
"τα integrated αφορούν μηχανικούς και γεωπόνους. Αυτοί οι συνυποψήφιοι θα το έχουν όλοι άρα δεν ευνοείται κανείς τους."
Λάθος 1. Δεν αφορούν μόνο μηχανικούς και γεωπόνους.
https://www.esos.gr/arthra/75782/ta-84-proptyhiaka-tmimata-ton-16-aei-po...
Λάθος 2. Ακόμα και αν είσαι πχ μηχανικός με ισοτίμιση και αντιστοίχιση δεν έχεις το "integrated" αν έχεις πχ κάνει τις σπουδές σου στο εξωτερικό.
"Μήπως, λέω μήπως, εσύ με πτυχίο ΑΤΕΙ θα ήθελες να έχεις τα ίδια μόρια με τους αποφοίτους Πολυτεχνείου?"
Λάθος 3. "integrated" σημαίνει ανώτερο επίπεδο γιατί δεν είναι ΤΕΙ
https://www.esos.gr/arthra/65658/master-me-vasi-eisagogis-48
Λάθος 4. Υπάρχουν και απόφοιτοι Πανεπιστημίων που συναγωνίζονται (πχ στην πληροφορική) απόφοιτους τμημάτων μηχανικών. Και από αυτούς κάποιοι είναι αμιγώς πληροφορικοί (αυτό είναι ΟΚ) κάποιοι είναι και άλλα (πχ ηλεκτρολόγοι). Οι ηλεκτρολόγοι (ημμυ) πάλι μπορούν με ένα πτυχίο να είναι ΠΕ86, ΠΕ12 και να δικαιούνται μόρια για μάστερ. Οι φυσικοί ραδιοηλεκτρολόγοι με δύο πτυχία και και 6 χρόνια σπουδών συνολικά (ένα παραπάνω λοιπόν από το πολυτεχνείο) δεν δικαιούνται μόρια γιατί το μεταπτυχιακό τους ήταν προσόν διορισμού.
Έλεος.
Όχι μόνο ένσταση αλλά και μήνυση. Εκεί θα τα πούμε.
Αγαπητέ, τα integrated αφορούν μηχανικούς και γεωπόνους. Αυτοί οι συνυποψήφιοι θα το έχουν όλοι άρα δεν ευνοείται κανείς τους. Μήπως, λέω μήπως, εσύ με πτυχίο ΑΤΕΙ θα ήθελες να έχεις τα ίδια μόρια με τους αποφοίτους Πολυτεχνείου? Το βρίσκεις ισότιμο αυτό συνταγματικό δικαίωμα? Τότε προχώρησε στην ένστασή σου και γράψε το πτυχίο του ΑΤΕΙ Κοζάνης ή Σερρών ή Καβάλας θεωρώ πως είναι ισότιμο με το πτυχίο του ΕΜΠ. Εσύ τι λες, θα δικαιωθείς?
Βλέπω Ρουμάνικα, Βουλγαρικά και άλλες γλώσσες. Αλήθεια πότε θα συγκροτηθούν οι επιτροπές εξέτασης και ποιος θα τις ορίσει? Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία?
@Στράτος
@Freeman.
Γράφεις:
Υπόθεση εργασίας.
Υποψήφιος Α έχει 6 χρόνια Διευθυντης.
Υποψήφιος Β έχει 6 χρόνια Διευθυντής και 2 χρόνια Σχολικός Συμβουλος.
Πόσα μόρια παίρνει εκαστος;
Απαντώ:
Με δεδομένο ότι αφαιρούμε δύο έτη διοικητικής υπηρεσίας ως προϋπόθεσης για την υποβολή αίτησης, έχουμε ως εξής τη μοριοδότηση που προκύπτει:
Υποψήφιος Α έχει 6 χρόνια Διευθυντης = 6 ΜΟΡΙΑ
Υποψήφιος Β έχει 6 χρόνια Διευθυντής και 2 χρόνια Σχολικός Συμβουλος = 7 ΜΟΡΙΑ
Στράτο προφανώς ειναι 6 και 7 αντίστοιχα, όμως η επιτροπή εδωσε 6 και 6 αντίστοιχα...... Τι να πει κανείς.
Τα πολύ βασικά :
1. Τρία χρόνια "έτοιμος" ήταν ο νόμος.... και φτάσαμε στο και 5'.... και δεν ξέρουμε ακόμα τί μετράει και πόσο. Το ΥΠΑΙΘ ξέρει άραγε?
2. Όταν έχεις 100 υποκατηγορίες κριτηρίων, πόσες ενστάσεις (δικαιολογημένες ή μη) περιμένεις ότι θα έχεις? Με ότι αυτό συνεπάγεται, για τον ουσιαστικό έλεγχό τους?
3. Εξέταση στη γλώσσα. Ο μεγάλος άγνωστος. Και όχι για λίγους υποψήφιους, όπως φαίνεται κι από το σχετικό πίνακα. Αλήθεια, οι εξεταστές ορίστικαν από τα συμβούλια ή έχουμε καιρό?
4. Οι μισοί από τους 116 νυν προσωρινούς ΔΔΕ που επιλέχθηκαν από το ΥΠΑΙΘ.... τελικά δεν....! Πώς το αξιολογεί(αυτοαξιολογεί) αυτό η Υπουργός μας?
5. Κι όλα αυτά, με 116 ΔΔΕ. Όταν πάμε στους 900 Συμβούλους και στους 2.500 Διευθυντές, ποιός θα ελέγξει και τί?
ΣΕΕ με 0 μέρες ούτε καν μήνες σε θέση Δντη σχολείου παίρνει διοικητικά μόρια από συμμετοχές σε συμβούλια επί σειρά ετών....., καθώς δεν θεωρείται παράλληλη υπηρεσία. Αντίθετα οι Δντες σχολείων όχι μόνο δεν μοριοδοτουναι για παράλληλη συμμετοχή , χάνουν και 2 μόρια επιπλέον των ΣΕΕ ως προϋπόθεση για να συμμετέχουν στις κρίσεις...
@ΧΑΖΗ ΣΚΕΨΗ
Από όλα τα σχόλια που διάβασα εδώ μέσα καταλήγω και εγώ σε αυτή την ΧΑΖΗ σκέψη.
Καμία λογική δεν υπάρχει στην επιβολή αυτού του «κόφτη» μέσω των Ξένων Γλωσσών.
Θα ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» με συνέπεια την παύση της διαδικασίας των επιλογών. Διαμαντοπούλου και πάλι Διαμαντοπούλου!!!!!
Συμφωνώ. Έπρεπε 1 μόριο οι διευθυντές και μισό οι υπ/ντες. Όντως τεραστια απόκλιση...
Να υποβάλεις.Και άργησες.Μονο μην ξεχάσεις να αιτιολογήσεις την ενσταση και να γράψεις ότι το μάστερ ήταν προσόν διορισμού.Θα δικαιωθείς σιγουρα
Παρά πολύ σωστά και απορώ πως γράφονται σχόλια που αντίκεινται στο ξεκάθαρο άρθρο του νόμου.Τα integrated μοριοδοτούνται κανονικότατα όπως μοριοδοτήθηκαν και στους ΔΔΕ.Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και ορθοτατος
@Θανάσης
Διαβάζω με προσοχή το σχόλιό σου. Δυστυχώς στο Άρθρο 33, 3γβ ο νόμος δεν είναι καθόλου σαφής και έχω πολλές φορές υποστηρίξει ότι θα έπρεπε να γίνει σαφέστερος (έστω και μέσω της Υ.Α. που όριζε την εφαρμογή του). Πάντως αν διαβάζω σωστά δεν μοριοδοτείται η συμμετοχή σε πανελλήνιους ή διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς αλλά η δράση που οδηγεί σε τέτοιους αγώνες. Πιθανόν εννοεί ότι μοριοδοτείται ο εκπαιδευτικός που διοργανώνει τέτοιους αγώνες. Μπορεί και να ερμηνεύω λάθος.
Για το ίδιο άρθρο υπάρχουν και άλλα ερωτήματα. Π.χ. η συμμετοχή σε ένα έργο eTwinning μοριοδοτείται με την υποβολή του Πιστοποιητικού εγγραφής στο έργο που εκδίδεται μέσω της εφαρμογής του eTwinning; Αντίστοιχα η συμμετοχή σε ένα έργο Erasmus με ποιο έγγρφο πιστοποιείται;
Εάν θέλεις απαντάς και στο εξής ερώτημα: Σε ποιο πανελλήνιο συνέδριο με ISBN συμμετείχες και δεν μοριοδοτήθηκε η εργασία σου; Με ποιον διοργανωτή; Είναι γνωστό ότι υπάρχουν κάποια συνέδρια με μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών που θεωρούνται αξιόπιστα και από τα οποία έλαβαν μοριοδότηση πολλοί συνάδελφοι (π.χ. του Μουσείου Σχολικής Ζωής, του ΙΠΟΔΕ κ.α.).
Δεν αποκλείεται βεβαίως με την ένστασή μου να διορθωθεί λάθος του Συμβουλίου επιλογής και να λάβεις, όπως πρέπει, τη μοριοδότηση.
@ @ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ 13 Μαρ 2022 21:45
Κάποιος έγραψε 20 σε εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλαδικές πριν 27 χρόνια. Αν τον ρωτήσουμε σήμερα (στα Ελληνικά), τι είχε γράψει, λέτε να θυμάται? Αν πρέπει να τον βαθμολογήσουμε κιόλας (με άριστα το 10), τί βαθμό λέτε να πάρει?
Άρθρ. 33, παρ. 2, περ. αδ)
"Μεταπτυχιακοί τίτλοι που ενσωματώνονται στον βασικό τίτλο σπουδών κατά την έννοια του άρθρου 46 του ν. 4485/2017 (Α’ 114) μοριοδοτούνται..."
Το παραθέτω για να ξεκαθαρίσει η άποψη ορισμένων περί των intergraded masters. Πιστεύω είναι σαφές και κατανοητό.
Το intergraded master ΔΕΝ είναι προσόν διορισμού.
Απ' ό,τι κατάλαβα το intergraded όχι δεν πρέπει να μετράει μισθολογικά αλλά πουθενά! Να ακυρωθεί δηλαδή στην πράξη. Μόνο που δεν ήταν απαραίτητο για το διορισμό. Δε ζήταγαν απόφοιτους ΑΕΙ με μάστερ όταν διόριζαν. Απορώ πάντως πραγματικά με όσους αγανακτούν. Μην πω ότι εκνευρίζομαι.
Δυστυχώς δεν μοριοδοτήθηκαν οι συμμετοχές σε πανελλήνιους και διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς ενώ ο νόμος είναι σαφής στο Άρθρο 33, 3γβ. Επίσης, δεν μοριοδοτήθηκε τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση πρακτικό σε πανελλήνιο συνέδριο με ISBN. Εννοείται ότι θα υπάρξει αιτιολογημένη ένσταση.
Γράφετε :
"Εκπαιδευτικός με διδακτορικό στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία που αποκτήθηκε το 1995 στην Γερμανία και ξέχασε ή δεν θυμάται σε ικανοποιητικό βαθμό την γλώσσας λόγω μη χρήσης της , αν δεν λάβει 5 θα χάσει και τα μόρια της γλώσσας και το διδακτορικό;"
Έλεος!!! Ατυχέστατο παράδειγμα!!!
Ανθρωπος με διδακτορικό, που -ας πουμε- τεκμαίρει κάποιας μορφής αυξημένη αντίληψη και ευφυία, ξεχνά παντελώς λόγω μη χρήσης (!!!) τη γλώσσα στην οποία σπούδασε, διεξήγαγε ερευνητικό έργο και συνέγραψε διδακτορική διατριβή την οποία μάλιστα υπεστήριξε, στην ίδια γλώσσα, ενώπιον επιτροπής!!!
Ε, τότε, με δεδομένο ότι τ΄όσα χρόνια μετά είναι ιδιαιτε΄ρως απίθανο να χρειάστηκε να ανατρέξει στη διδακτορική του διατριβή και να τη χρησιμοποιήσει στην τάξη, να δεχθούμε ότι την έχει ΄ξεχάσει κι αυτή λογω μη χρήσης', βρε αδερφέ...
Η πάλι, εφόσον θα έχει -δικαιολογημένα, καθ 'υμάς- ξεχάσει λόγω μη χρήσης τη γλώσσα στην οποία συνέγραψε το διδακτορικό, τότε δε θα έχει τη δυνατότητα ούτε καν να διαβάσει ούτε να εξηγήσει τι έγραψε, όταν και αν παραστεί λόγος...
Και γιατι να τον μοριοδοτήσουμε τότε, για το διδακτορικό που ο΄ύτε θα θυμάται τι έγραψε ούτε θα μπορεί να διαβάσει και να εξηγήσει;;;;;;; Τα μόρια της γλώσσας, κατα τα άλλα σας μάραναν;;;
Λίγο πιο σοβαρά επιχειρήματα, παρακαλούμε!
Όποιος έχει διοριστεί ως μηχανικός δεν δικαιούται τα μόρια του μεταπτυχιακού γιατί ήταν προσόν διορισμού. Αν τα δικαιούται, τότε πρέπει να τα δικαιούνται και οι φυσικοί ραδιοηλεκτρολόγοι. Δύσκολο νομικό ερώτημα που μπορεί να καταλήξει σε προσφυγές.
Αν κάποιος το χρησιμοποιήσει ως δεύτερο πτυχίο, τότε δικαιούται και τα δύο και ως δεύτερο πτυχίο και ως μάστερ(εφόσον έχει αναγνωριστεί από το ΠΥΣΔΕ).
Αν το συμβούλιο επιλογής δεν λάβει υπόψη την απόφαση ΠΥΣΔΕ, τότε απαιτείται ένσταση και ακολούθως προσφυγή.
Σε όλους του ΣΕΕ δόθηκαν μόνο 0,5 μόρια για το σύνολο των ετών και όχι 0,5 ανά έτος!!!
τυχαίο;;;
Σελίδες