ΜΑΘΗΤΕΣ

Σήμερα: Αντιπολεμική διαδήλωση μαθητών και φοιτητών

Καταδικάζοντας τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που πυροδοτούν τον πόλεμο
Δημοσίευση: 14/03/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αντιπολεμική   διαδήλωση  στο κέντρο της Αθήνας θα  πραγματοποιήσουν μαθητές και φοιτητές, σήμερα , Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μαθητές  και οι φοιτητές θα προσυγκεντρωθούν στα Προπύλαια, θα ακολουθήσει πορεία    και αμέσως μετά  θα πραγματοποιηθεί  αντιπολεμική συναυλία.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στηρίζει την αντιπολεμική πορεία - συναυλία μαθητών και φοιτητών.

Για τη συμμετοχή των  εκπαιδευτικών η ΟΛΜΕ κήρυξε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου τ μαθητών της Αττικής

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τα 5μελή και τα 15μελή μας εδώ και μέρες δείχνουμε την εναντίωσή μας στον πόλεμο, σχηματίζουμε αντιπολεμικά μηνύματα στα προαύλια των σχολείων μας, φτιάχνουμε πανό και κολλάζ, οργανώνουμε καλλιτεχνικές δράσεις ενάντια στον πόλεμο.

Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας!! Να στείλουμε το μήνυμα από το κέντρο της Αθήνας:

Όχι στον πόλεμο, καμιά συμμετοχή! Ειρήνη και Φιλία ζητάνε οι λαοί!

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας δυναμώνοντας τον αγώνα για να σταματήσει ο πόλεμος, καταδικάζοντας τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που πυροδοτούν τον πόλεμο, όλοι τους να έχουν το “πάνω χέρι” στην Ουκρανία για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα, να αυξήσουν τη δύναμη και την κυριαρχία τους, να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμα και πλούσια εδάφη, στους δρόμους και αγωγούς φυσικού αερίου.

Δε δεχόμαστε καμία συμμετοχή σε πολεμικά σχέδια και εγκλήματα, δε θέλουμε να «διαλέγουμε» ποιανού τα πολεμικά σχέδια θα στηρίξουμε. Η κυβέρνηση της χώρας μας κάθε μέρα μας εμπλέκει όλο και περισσότερο σε αυτόν τον πόλεμο (δίνοντας στο ΝΑΤΟ για αξιοποίηση ελληνικό έδαφος για να φεύγουν αεροπλάνα, ελικόπτερα, πλοία, όπλα αλλά και στρατό) κάτι που μας κάνει ταυτόχρονα και θύτες και πιθανά θύματα.

Όσο θυμόμαστε τους εαυτούς μας γίνονται πόλεμοι, επιθέσεις, βομβαρδισμοί κάθε φορά με άλλη δικαιολογία και αφορμή, όσο και αν μαθαίνουμε πως ζούμε ειρηνικά και προστατευμένα. Αντιπαραθέσεις και οικονομικά- στρατιωτικά συμφέροντα βασανίζουν τους λαούς σε όλο τον κόσμο. Δε ξεχνάμε το Αφγανιστάν, τη Παλαιστίνη, τη Συρία και άλλες χώρες, δε μπορούμε να ξεχάσουμε τις εικόνες παιδιών και των οικογενειών τους να θαλασσοπνίγονται, τους συμμαθητές μας που είναι θύματα πολέμων.

Παίρνουμε τη σωστή μεριά στην ιστορία. Είμαστε με τους λαούς που δοκιμάζονται. Γράφουμε τις δικές μας σελίδες στην ιστορία του τόπου μας με το δικό μας ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ- ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ- ΕΙΡΗΝΗ και ΦΙΛΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλληλεγγύη στους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, που σκοτώνονται, που βομβαρδίζονται, που αγωνιούν. Εμείς θέλουμε ο λαός της Ουκρανίας, οι λαοί όλοι του κόσμου να ζουν ειρηνικά και αδελφωμένα, όπως τους αξίζει και μπορούν τον 21ο αιώνα, χωρίς φτώχεια, δυστυχία, προσφυγιά!

Την Παρασκευή 11/3 μέρα δράσης ενάντια στον πόλεμο μέσα σε κάθε σχολείο. Φτιάχνουμε πανό, συνθήματα, ζωγραφίες. Τραγουδάμε και διαβάζουμε ποιήματα. Συζητάμε και αποκαλύπτουμε τις αιτίες και τους υπεύθυνους του πολέμου!

Τη Δευτέρα 14/3 βουλιάζουμε το κέντρο της Αθήνας με μαθητική πορεία 12μμ στα Προπύλαια και αμέσως μετά μεγάλη αντιπολεμική συναυλία μαζί με τους φοιτητές.

Σχόλια (9)

 
ΔΕΠ
14 Μαρ 2022 18:48

"Ενάντια στον πόλεμο"....μέχρι εκεί επιτρέπει η "γραμμή"; Σα να βλέπεις έναν να δέρνει ανελέητα έναν άλλον και αντί να συμπαρασταθείς στο θύμα να λες "είμαι εναντίον του ξύλου" από το απε΄ναντι πεζοδρόμιο.

Το καλό είναι ότι πολλά νέα παιδιά βλέπουν αυτά και καταλαβαίνουν.

 
Και μαζί και μόνοι
14 Μαρ 2022 10:18

@Περίεργος
Συμφωνώ. Βέβαια, η τελευταία φορά που θυμάμαι "Που θα μπορούσαν να έρθουν πολλοί πολίτες" για να διαδηλώνουν για κάτι, ήταν πριν από 10 χρόνια με τους "αγανακτισμένους" για τα Μνημόνια και για το "μαύρο" της ΕΡΤ.
Επίσης, δεν νομίζω ότι και από μόνοι τους, μαθητές και φοιτητές είναι λίγοι.
Τέλος, ο πόλεμος είναι ήδη στην 19η ημέρα. Εμπόδισε κάποιος ή κάτι, τους πολλούς πολίτες, από το να έχουν ήδη διαδηλώσει?

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
14 Μαρ 2022 09:12

Εξίσωση θύτη, θύματος. Το ανώτερο επίπεδο της πλύσης εγκεφάλου. Ντροπή και μόνο ντροπή.

 
Πιτσιφλής
14 Μαρ 2022 08:03

Άφησε τα φιλολογικά, η ανάλυση κειμένου είναι αρμοδιότητα των δασκάλων και των φιλολόγων, ασχολήσου με τη μαθηματική ανα΄λυση και τα άλλα τεράστια προβλήματα που έχετε με τη διδακτική των Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια, γιατί σε λίγο καιρό θα πέσει μάλλον ο πύργος της Pizas που ετοιμάζει η Υπουργός και θα σας πλακώσει!...

 
Μήπως τα έχουν μπερδέψει;
14 Μαρ 2022 07:37

…….,καταδικάζοντας τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που πυροδοτούν τον πόλεμο….Γιατί ακριβώς γίνεται η πορεία; Αόριστα για τον πόλεμο Ρωσία ΗΠΑ , ΕΕ , ΝΑΤΟ ;

 
Απορίες
14 Μαρ 2022 04:38

Γιατί δεν έκαναν τη διαδήλωση οι μαθητές την Κυριακή και όχι Δευτέρα σε ώρα σχολείου; Ποιος το καθορίζει; Το συντονιστικό κι αυτό; Αντίθεση στον πόλεμο γενικά; Γιατί υπάρχουν πολλές συγκρούσεις ανά την υφήλιο! Φαντάζομαι και ποιοι θα συμμετέχουν.

 
Δεξιά μονταζιερα
14 Μαρ 2022 03:19

καταδικάζοντας τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που πυροδοτούν τον πόλεμο, όλοι τους να έχουν το “πάνω χέρι” στην Ουκρανία για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ- ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ- ΕΙΡΗΝΗ και ΦΙΛΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ.

Τώρα πως μέτρησες 7 φορές τις λέξεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ & ΕΕ, μάλλον θα διάβαζες άλλο κείμενο.

 
Περίεργος
13 Μαρ 2022 23:55

Και γιατί ρε μάγκες δεν την κάνατε την Κυριακή;
Που θα μπορούσαν να έρθουν πολλοί πολίτες......αύριο είναι εργάσιμη μέρα......ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ......!!! Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΒΑΒΟΥΡΑ.....!!!

 
Πλατάρος Γιάννης
13 Μαρ 2022 23:35

Ανάλυση κειμένου προκήρυξης κομπιουτερίστικη:
Εμφανίζονται οι λέξεις με συχνότητα:
Ουκρανία 5
ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ 7
Πούτιν 0
Ρωσία 1
Εμφανίζεται η φράση:
«...καταδικάζοντας τις ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, που πυροδοτούν τον πόλεμο...»
«Τα σχόλια δικά σας σύντροφοι...»

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.