Ρύθμιση για το προσωπικό των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών Θεσσαλονίκης και Βελλάς Ιωαννίνων

14/03/2022

Άκουσε το άρθρο

Διάταξη για το προσωπικό Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών Θεσσαλονίκης και Βελλάς Ιωαννίνων, κατατέθηκε , προς  ψήφιση, στη Βουλή.

Ειδικότερα, η διάταξη έχει ως εξής:

1. Στην παρ. 9 του άρθρου 241 του ν. 4823/2021 (Α’ 136) τροποποιείται το πρώτο εδάφιο ως προς τη μεταφορά σε κενή οργανική ή προσωποπαγή θέση, προστίθεται τελευταίο εδάφιο και η παρ. 9 διαμορφώνεται ως εξής:

«9. Από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 το μόνιμο και με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου διοικητικό προσωπικό των Α.Ε.Α. Θεσσαλονίκης και Βελλάς Ιωαννίνων μεταφέρεται αυτοδικαίως στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας και Ιωαννίνων αντίστοιχα σε κενή οργανική θέση ή, εφόσον δεν υφίσταται τέτοια, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του φορέα υποδοχής, αντίστοιχη αυτής που κατέχει με την ίδια εργασιακή σχέση, στην ίδια κατηγορία - εκπαιδευτική βαθμίδα, στον ίδιο κλάδο, στην ίδια ειδικότητα και με τον βαθμό που κατέχει. Η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και αφού συνεκτιμηθούν η οικογενειακή κατάσταση και λόγοι υγείας. Για την κατά τα ως άνω μεταφορά εκδίδεται διαπιστωτική πράξη».

2. Στην παρ. 10 του άρθρου 241 του ν. 4823/2021 προστίθεται τελευταίο εδάφιο και η παρ. 10 διαμορφώνεται ως εξής:

«10. Ειδικά το μόνιμο και με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου διοικητικό προσωπικό της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωάννινων, το οποίο έχει την κύρια και μόνιμη εγκατάστασή του (κατοικία) στο Δήμο Κόνιτσας, δύναται, κατά παρέκκλιση από τις κείμενες διατάξεις, να αιτηθεί τη μετάταξη του σε υπηρεσίες του Δήμου Κόνιτσας ή Πωγωνίου ή στην Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης. Κατόπιν αποδοχής της αίτησης από το αρμόδιο όργανο του Δήμου ή τον οικείο Μητροπολίτη, διενεργείται η μετάταξη με κοινή απόφαση των αρμοδίων οργάνων των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Εσωτερικών, από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Η αίτηση απευθύνεται μόνο σε έναν από τους φορείς του πρώτου εδαφίου και υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Μετά την, για οποιονδήποτε λόγο, παρέλευση της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου, εφαρμόζεται αποκλειστικά η παρ. 9. Η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Δήμου ή του οικείου Μητροπολίτη, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου ή τις ανάγκες της Μητροπόλεως και αφού συνεκτιμηθούν η οικογενειακή κατάσταση και λόγοι υγείας.

Το γεγονός της κατοικίας αποδεικνύεται από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του έτους πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος. Η κατά τα ως άνω μετάταξη διενεργείται σε κενή οργανική θέση ή, εφόσον δεν υφίσταται τέτοια, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του φορέα υποδοχής, αντίστοιχη της θέσης που κατείχε ο υπάλληλος στον φορέα προέλευσής του, με την ίδια εργασιακή σχέση, στην ίδια κατηγορία (εκπαιδευτική βαθμίδα), στον ίδιο κλάδο και ειδικότητα και με τον βαθμό που κατέχει.».

3. Στο άρθρο 241 του ν. 4823/2021 προστίθεται παρ. 11 ως εξής:

«11. Το προσωπικό των ως άνω καταργούμενων φορέων δύναται να μετέχει στους κύκλους κινητικότητας έτους 2022, μη εφαρμοζομένων των προϋποθέσεων συμμετοχής του άρθρου 4 του ν. 4440/2016 (A’ 224).»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ