Η προκήρυξη για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Η ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος θα γίνεται από την Τετάρτη 23-03-2022 έως και το Σάββατο 09-04-2022 (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου)

17/03/2022

Άκουσε το άρθρο

Εκδόθηκε  η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Η ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος θα γίνεται από την Τετάρτη 23-03-2022 έως και το Σάββατο 09-04-2022 (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου).

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, όλα τα δικαιολογητικά υποχρεωτικά (της παρ. 2 του ΚΕΦ.Γ ́ της προκήρυξης) και ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3 του ΚΕΦ.Γ ́ της προκήρυξης) με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια-ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι, υποβάλλονται από την Τετάρτη 23/03/2022 έως και την Κυριακή 10/04/2022 ως εξής:

i. Ταχυδρομικά με φάκελο αλληλογραφίας στη Διεύθυνση: Πυροσβεστική Ακαδημία
Μάτσα 32 Κηφισιά (θέση Καλυφτάκη) Τ.Κ. 14564

Συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών

Ο φάκελος αυτός πρέπει να αποσταλεί με συστημένη επιστολή (η αποστολή με ιδιωτική εταιρεία ταχυδρομείου ισοδυναμεί με συστημένη επιστολή· στην περίπτωση αυτή, η ημερομηνία αποστολής αποδεικνύεται από την ημερομηνία επί του δελτίου παράδοσης) έως την ημερομηνία που καθορίζεται ανωτέρω,
ή

ii. Με αυτοπρόσωπη παρουσία του υποψηφίου, (όχι μέσω νομίμως εξουσιοδοτούμενου προσώπου) στην ανωτέρω διεύθυνση ενώπιον της Επιτροπής Παραλαβής δικαιολογητικών και ώρες από 08:00 ως 14:00 τις ανωτέρω ημερομηνίες. (και Σαββατοκύριακο).
 

Σχόλια (15)

Tommy
|

Θα μπορούσαν να διεξάγουν το αγώνισμα των αλτήρων ανά περιφέρεια. Ειδικά τώρα με την ακρίβεια, μπορεί κάποιος από τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας να ανταπεξέλθει οικονομικά την μετάβαση στην Αθήνα; Του ίδιου και κάποιου γονέα πιθανώς. Εάν και εγώ ως γονέας δεν έχω προσωπικά πρόβλημα,(μένω στη Λάρισα), θεωρώ κατάφωρη αδικία την απόφαση.!!!(Κρήτη, Ρόδο, Ορεστιάδα, Φλώρινα κλπ)

ΙΩΑΝΝΑ
|

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ
|

ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΛΑ...ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ,ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ....ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΤΗΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...........................ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ........

Μαρίνα Χ.
|

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι ηθικά απαράδεκτο παραμονές έναρξης των δοκιμασιών να προστίθεται ένα τόσο απαιτητικό άθλημα!Ασφαλώς και πρέπει οι σημερινοί υποψήφιοι να μπορούν να αντεπεξέλθουν μελλοντικά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις!Να προστεθεί λοιπόν το άθλημα,αφού αυτό κρίνεται ορθό από τους ειδήμονες.Να έχουν,όμως,και τον κατάλληλο χρόνο να προετοιμαστούν τα παιδιά!Και ας περάσουν οι καλύτεροι!!Όπως κάνουν την προετοιμασία τους και στα υπόλοιπα 5 αθλήματα,να "δουλέψουν"και αυτήν την τόσο απαιτητική δοκιμασία!
50 κιλά.. 100m...σε 50";
Σοβαρά τώρα;
Μόνο όσοι γυμνάζονται καιρό με βάρη!!

Μιχαλης
|

Από το καλοκαίρι μιλάνε για πκε Νοέμβρη η Απρίλη!! Θα μπορούσαν σ αυτό το διάστημα να πουν κάτι για αυτό το αθλημα!! Αν υποθέσουμε ότι είναι σωστό πρέπει να εφαρμοστεί του χρόνου!! Όχι από τώρα. Δεν είναι δίκαιο. Και όσο για τον εθελοντή πυροσβέστη ας μην βγάζει τις κόντρες τους με τους πυροσβέστες παραγωγικών σχολών εδώ!

Πιτσιφλής
|

25 κιλά, ούτε ένα λιγότερο!...
Μια φορά έτρεξα να συνδράμω και δεν ειχα τις δυνάμεις που έπρεπε για να τραβήξω τη μάνικα έως εκεί που ήθελαν οι πυροσβέστες. Και ήμουν τότε 42 χρονών, λιανός όμως, αυτή η δουλειά θέλει λοκατζήδες...

glgiannis
|

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος να αναδείξει το θέμα, μιας και τελευταία στιγμή ανακοινώνουν τέτοιες διαδικασίες.
Πέραν όλων των άλλων, σε πολύ δύσκολες εποχές,πρέπει ένας υποψήφιος να μετακινηθεί απο επαρχία Αθήνα για να δώσει μόνο το αγώνισμα με τα 50 κιλα!!
Το essos όμως θεωρώ , όπως πάντα , μπορεί να το αναδείξει και να "ταρακουνίσει" κάποιους!!

Μιχαλης
|

25 κιλά σε κάθε χέρι δηλ 50 κιλά σε διαδρομή 100 μετρων; Για να καταλάβω δλδ

glgiannis
|

@ εθελοντή πυροσβεστη
Για πες μας, εσύ εκ γενετής είχες τη δυνατότητα να σηκώνεις 25 κιλά ή μέσω των εμπειριών σου και της εξάσκησης απέκτησες αυτή τη δυνατότητα;
Οταν εσυ έκανες εξάσκηση και δεν διάβαζες κα΄ποιοι άλλοι διαβάζουν και επιθυμούν (και δίκαια) να έχουν τον κατάλληλο χρόνο να προετοιμαστούν πρώτα.
Δεν λένε τα "παιδιά του καναπέ" να μην μπαίνουν τέτοιες διαδικασίες, αλλά να ε΄χουν τον κατάλληλο χρόνο για προετοιμασία

Γιωργος
|

Γραφετε ολοι οτι ειναι αδικια και δεν εχουν χρονο για προπονησεις,φτανουν οι αγυμναστοι που θυμηθηκαν να γυμναστουν μονο για ΠΚΕ.Οποιος γυμναζεται και φροντιζει για το σωμα του χρονια δεν εχει να φοβαται τιποτα

Μαρία Ιωαννινα
|

Τα παιδιά που ήδη πήγαν Αθήνα και πέρασαν όλες τις προκαταρκτικές εξετάσεις πριν λίγες μέρες επιτυχώς στην αστυνομία δεν είναι εύκολο τώρα να πάνε πάλι στην Αθήνα για να δώσουν το επιπλέον αγώνισμα.Αδικια...

εθελοντης πυροσβεστης 7 χρονια
|

και πολυ καλα κανανε και βαλανε το αγωνισμα της μεταφορασ των 25 κιλων..υποτιθεται αυτα τα παιδια θα ερθουν μετα να σας σωσουν!! πως;;;;; σε μια περιπτωση μπορει να χρειαστει να κουβαλαει το μπετονι με τον αφρο τον 25κιλο.. τι θα παει αχ δεν μπορω ασ καει το αμαξι..

φτανουν πια τα παιδια του καναπε!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
|

Πώς είναι δυνατόν να ανακοινώνεται μια "έξτρα" δοκιμασία(μεταφορά 2 25κιλων αλτήρων) ένα μήνα πριν τις ΠΚΕ της Πυροσβεστικής; Κάτι που δεν υπήρχε τις προηγούμενες χρονιές και που σίγουρα δεν ήξερε κανένας μαθητής/τρια για να προετοιμαστεί ανάλογα!!!

glgiannis
|

Το αγώνισμα:
"Μεταφορά ανά χέρι αλτήρα με λαβή βάρους είκοσι πέντε (25) κιλών έκαστος
σε απόσταση εκατό (100) μέτρων",
χωρίς προετοιμασία μπορεί κάποιος, ειδικά κορίτσι, να το βγάλει;
Υπήρχε και πέρυσι ή μπήκε φέτος;
Διότι, αν μπήκε φέτος, μήπως είναι πολύ αργά να βάλουν τα κορίτσια σε τέτοια δοκιμασία χωρίς προπόνηση;

Πανος
|

Για να εχει νοημα η ειδικη μεριμνα υπερ των πολυτεκνων οικογενειων το θεσπισθεν ποσοστο 3% επρεπε να αυξηθει σε 10% οπως ισχύει στην αστυνομια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ