ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Απάντηση του υπ. Παιδείας στην εξώδικη δήλωση 119 εκπαιδευτικών για το άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγή

"Είμαστε θύματα των ασαφιών της Προκήρυξης 3ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ "
Δημοσίευση: 18/03/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γραπτή απάντηση απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στην εξώδικη δήλωση 119 εκπαιδευτικών για το άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με την  εξώδικη δήλωση οι  εκπαιδευτικοί καλούν την υπουργό Παιδείας εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός [1] μηνός από την κοινοποίηση της παρούσας (εξώδικης δήλωσης), όπως, διά των ειδικών εντολοδόχων σας,:

Α. Εφαρμόσετε τη διάταξη του Αρθρου 54 παρ. 1 Ν. 4589/2019, όπως ισχύει.

Β. Ενεργήσετε κάθε δέουσα ενέργεια, προκειμένου να εκδοθεί άμεσα Νέα Προκήρυξη Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, προκειμένου να

  •     ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία ως τον Αύγουστο του 2022 και να
  •     στελεχώσουμε τις σχολικές Μονάδες την επόμενη σχολική χρονιά,
  •     με βάση τους Νέους Πίνακες Κατάταξης.

Οι εκπαιδευτικοί προειδοποιούν την Ν. Κεραμέως  ότι "η τυχόν εμμονή σας στους ισχύοντες Πίνακες Κατάταξης Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και την επόμενη σχολική χρονιά, εκτός του ότι παραβιάζει κατάφωρα και ευθέως ισχύουσες νομικές διατάξεις, προσκρούει στην αρχή της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης" και την καλούν " να ΜΗΝ συντείνετε, με πράξεις ή/και παραλείψεις σας, στη βάναυση προσβολή θεμελιωδών δικαιωμάτων μας και της αξίωσής μας για αξιοκρατία, για σταθερή παροχή εργασίας και αξιοπρεπή διαβίωση".

Στην εξώδικη δήλωση οι 119 εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν τα εξής:

1.- Οι νυν εξωδίκως δηλούντες είμαστε θύματα των ασαφιών της Προκήρυξης 3ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, περιλαμβανόμαστε στον Πίνακα Απορριπτέων της Προκήρυξης 3ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ, με την αιτιολογία «Μη καταβολή παραβόλου».

ΔΙΟΤΙ προέβημεν μεν στην έκδοση του αναλογούντος παραβόλου, ποσού 3 ευρώ, όπως απαιτούσε η προκήρυξη, όπως δεν προέβημεν στην πληρωμή του, διότι είχε δημιουργηθεί η δικαιολογημένη σύγχυση ότι η συμπλήρωση αφενός φορολογικών και προσωπικών στοιχείων εκάστου από εμάς αφετέρου του ΙΒΑΝ του τραπεζικού μας Λογαριασμού θα είχε ως συνέπεια την πληρωμή του (θεωρήσαμε ότι το αντίτιμο του παραβόλου θα αναληφθεί από τον τραπεζικό λογαριασμό που υποδείξαμε).

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως προκύπτει από τον Πίνακα Απορριπτέων 385 υποψήφιοι (38,3% του συνόλου των απορριπτέων) υπέπεσαν στο ίδιο σφάλμα, συνιστώντας τη μεγαλύτερη αιτία απόρριψης.

Δυστυχώς άπασες οι δικαστικές και εξώδικες προσπάθειές μας, προκειμένου να συμπεριληφθούμε στους σχετικούς Πίνακες Κατάταξης, απέβησαν άκαρπες.

2.Σύμφωνα με τη διάταξη του Αρθρου 54 παρ. 1 Ν. 4589/2019, όπως ισχύει, “Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί κάθε δύο (2) σχολικά έτη διαδικασία
κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, των υποψηφίων για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η προκήρυξη και η διαδικασία κατάταξης πραγματοποιούνται ύστερα από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το οποίο διατυπώνεται, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά κλάδο και ειδικότητα. Με την προκήρυξη καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για τη διεξαγωγή της διαδικασίας”.

3. Οι σχετικοί Πίνακες της Ειδικής Αγωγής, δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τον Ιούνιο του έτους 2020, ισχύουν ως εκ τούτου ως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.
Κατά την επόμενη σχολική χρονιά, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, πρέπει να υπάρχουν Νέοι Πίνακες Ειδικής Αγωγής.

Σχόλια (3)

 
Δεξιός πατριώτης.
18 Μαρ 2022 22:47

@Δημήτρης. Ανοιξε φροντιστήριο αφού είσαι τόσο καλός εκπαιδευτικός. Τι περιμένεις τον πατερούλη κράτος? Αν φοβάσαι τον ιδιωτικό τομέα, δεν σου φταίει κανένας.
@Νίκη. Να υποθέσω, δεν έχεις ακούσει ποτέ για τον "ορθολογισμό"? Και πως θα κατατεθούν τα προσόντα του καθενός, αν δεν ανοίξουν οι πίνακες? Σιγά μην διορίσουμε μόνο με κριτήριο την προυπηρεσία. Με προσόντα θα διοριστούμε. Γυρίστε εσείς όλη την Ελλάδα. Εμείς στο τόπο μας, με πληρωμένα ΠΜΣ.

 
Νικη
18 Μαρ 2022 20:51

Πρώτη φορά βλέπω να βάζουν δικηγόρο για να ανοίξουν πίνακες για συμβασιούχους και όχι για να γίνουν μόνιμοι διορισμοι... Ανωμαλία; Τρελό; Όπως θέλετε πείτε το.

 
Δημητρης
18 Μαρ 2022 19:52

Τι να πουμε και εμεις που περιμεναμε 10 χρονια στους μηδενικης

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ