ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΑΔΑ: Νέο Κτίριο στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω

Δημοσίευση: 20/03/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ένα νέο κτίριο, ιδιαίτερα εμβληματικό μορφολογικά, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην νότια πλευρά της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω (είσοδος επί της οδού Εδέσσης). Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και να προσφέρει επιπρόσθετες σύγχρονες εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποδομές.

Είναι αξίας 9,7 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει συνολικό μικτό εμβαδόν 6.925,46 m2, από τα οποία τα 5.060,77 m2 είναι υπέργεια και τα 1.864,72 m2 υπόγεια.

Το κτίριο προβλέπεται να διαθέτει τρεις ορόφους ανωδομής (Ισόγειο, Α’ και Β’ Όροφος), και έναν υπόγειο όροφο. Στο Ισόγειο θα βρίσκονται η Κεντρική και η δευτερεύουσα είσοδος του κτιρίου, προβλέπονται επίσης αμφιθέατρα και βοηθητικοί χώροι. Στους λοιπούς ορόφους θα κατασκευαστούν αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία διδασκόντων και οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι.

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την διάθεση των πόρων από το Υπουργείο Παιδείας, όσο και την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τις υποδειγματικές διαγωνιστικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος και ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες κτιριακές υποδομές αυξάνουν περαιτέρω την «φέρουσα ικανότητα» και την αναγκαία άνεση στην δραστηριοποίηση του ακαδημαϊκού οικοσυστήματος και τον φοιτητοκεντρικό προσανατολισμό του.

Υπενθύμισε ότι μέσα σε 2,5 έτη των πρώτων αιρετών πρυτανικών αρχών είναι το δεύτερο ιδιόκτητο κτίριο που εμπλουτίζει τις υποδομές του ΠΑΔΑ και ότι το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να παραδοθεί το τετραώροφο ιδιόκτητο κτίριο συνολικού μικτού εμβαδόν 5203,61 m2, επί της οδού Πειραιώς, που αποτελεί την Πανεπιστημιούπολη Μοσχάτου.

Σχόλια (3)

 
Νέα κτήρια...
20 Μαρ 2022 20:24

Η ιστορία με το κτήριο επι της οδού Πειραιώς έχει ξεκινήσει πάνω από 12 χρόνια και είχε καταντήσει το γεφύρι της Αρτας. Ας ελπίσουμε ότι θα ολοκληρωθεί.

Όσο αφορά το νέο κτήριο στο πίσω parking του campus, πιστεύω ότι τα 2.5 χρόνια είναι υπερβολικά αισιόδοξο σενάριο.

Το σίγουρο είναι ότι το ίδρυμα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από χώρους. Οι υπάρχουσες κτιριακές υποδομές είναι πολύ λίγες για τις σημερινές ανάγκες του ιδρύματος.

 
Ανωτάτη Σχολή
20 Μαρ 2022 20:19

Ένα μπράβο σε όλους.Σε θέματα διαγωνιστικών διαδικασιών και χρηματοδοτήσεων είστε πολύ μπροστά από παρά πολλά Πανεπιστήμια.

 
Μαρίνα
20 Μαρ 2022 20:08

Εξαιρετική δουλειά κ. Καλδή. Συγχαρητήρια και στα παιδιά που τα κατάφεραν. Εκπληκτική Ομάδα.Πολλά Μπράβο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.