ΒΟΥΛΗ

Στη Βουλή πίνακες της Ειδικής Αγωγής

Δημοσίευση: 22/03/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κύριε Υπουργέ,

Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και οι γονείς των παιδιών στα οποία παρέχεται ειδική αγωγή επιθυμούν το αυτονόητο για ένα ευνομούμενο κράτος. Οι προαναφερόμενοι εκπαιδευτικοί αιτούνται να βρίσκονται έγκαιρα στις θέσεις τους, από την αρχή του σχολικού έτους με διαφανείς διαδικασίες και αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής.

Mε το υπ’ αριθ. πρωτ. 167857/ΓΔ5/22-12-2021 έγγραφο, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπέβαλε αίτημα προς τον Πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π. για την προκήρυξη της διαδικασίας κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, ανά κλάδο και ειδικότητα, των υποψηφίων για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), όπως επίσης και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Υπό την αναμονή της κοινοποίησης του χρονοδιαγράμματος υπενθυμίζεται ότι οι υφιστάμενοι Αξιολογικοί Πίνακες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης έχουν ισχύ έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους. Αυτό προβλέπει η παράγραφος δ’ του άρθρου 64 του ν. 4692/2020, με την οποία καταργήθηκε η περίπτωση γ ́ της παραγράφου 1 του άρθρου 66 του ν. 4589/2019.

Με δεδομένο ότι η προκήρυξη που αφορά στην κατάρτιση πινάκων Ειδικής Αγωγής καθορίζεται από σαφές χρονικό περιθώριο, είναι αντιληπτό ότι το Α.Σ.Ε.Π. θα έπρεπε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να δρομολογηθεί η διαδικασία έκδοσης της προκήρυξης άμεσα. Εν προκειμένω, αφενός είναι ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην έκδοση της προκήρυξης έναντι άλλων προκηρύξεων, οι οποίες δεν δεσμεύονται από παρόμοιους νομοθετημένους χρονικούς περιορισμούς · αφετέρου χρειάζεται να προβεί στη θέσπιση υπερωριακής εργασίας, όπως προέβλεπε προηγούμενη προκήρυξη, προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι έτοιμα προς δημοσίευση έως τον Αύγουστο του 2022, καθώς αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο που καθορίζεται από την προαναφερόμενη νομοθεσία.

Δεδομένης της καθυστέρησης έκδοσης της προκήρυξης, είναι προφανές ότι το Α.Σ.Ε.Π. ουδέποτε έδωσε την αρμόζουσα προτεραιότητα στην έκδοση της συγκεκριμένης προκήρυξης, γνωρίζοντας ωστόσο τον χρονικό περιορισμό που τη διέπει.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Α.Σ.Ε.Π. ώστε να είναι εφικτή η εναρμόνιση – τόσο της έκδοσης της προκήρυξης όσο και των προσωρινών αποτελεσμάτων – με το καθορισμένο νομοθετικά χρονικό πλαίσιο;

- Είναι διατεθειμένο το Α.Σ.Ε.Π. να προβεί σε κατάλληλες ενέργειες όπως είναι για παράδειγμα η λήψη απόφασης του Προέδρου του περί υπερωριακής εργασίας των υπαλλήλων, ώστε να προκύψουν τα αποτελέσματα της εν αναμονή προκήρυξης εντός χρονικού πλαισίου που να συμφωνεί με το νομοθετημένο χρονικό όριο, ήτοι 31 Αυγούστου 2022;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Αγγελική Αδαμοπούλου Ανεξάρτητη Βουλευτής Α ́ Αθηνών

Σχόλια (1)

 
Ειρηνη
23 Μαρ 2022 00:34

Οι τόσες ερωτήσεις για τους πίνακες αν είχαν γίνει για καμιά αύξηση μισθών, για καμιά εξίσωση αδειων μονίμων - αναπληρωτών και για κανέναν μόνιμο διορισμό, θα ήταν η κατάσταση μας καλύτερη.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.