ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Η απόφαση (ΦΕΚ) για τη δικαιολόγηση των απουσιών των υποψηφίων που συμμετέχουν στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις

Για την εισαγωγή σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας
Δημοσίευση: 25/03/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή, για  τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών της  Γ ́ Λυκείου, οι οποίοι  συμμετέχουν στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις για την εισαγωγή σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει τα εξής:

Α. Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες που πραγματοποιούνται για τις διαδικασίες των προκαταρκτικών εξετάσεων (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές) προκειμένου οι μαθητές της Γ’ τάξης να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και για τις υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Β. Ο Σύλλογος Διδασκόντων με εισήγηση του Υπεύθυνου του Τμήματος εξετάζει κατά περίπτωση τις απουσίες της περίπτωσης αυτής του μαθητή με βάση τη βεβαίωση που εκδίδεται από τις αρμόδιες επιτροπές των συναρμόδιων υπουργείων ότι ο μαθητής προσήλθε στις προκαταρκτικές (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές) εξετάσεις.

Γ. Η βεβαίωση αναφέρει τον τόπο και τη χρονική διάρκεια διεξαγωγής των εξετάσεων.

Δ. Σε περίπτωση που ο μαθητής εξετάζεται εκτός Περιφερειακής Ενότητας ή εκτός νησιού της μόνιμης κατοικίας του, με εξαίρεση τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής (εκτός των νήσων), τότε η ημέρα πριν και η ημέρα μετά τις προκαταρκτικές εξετάσεις δεν προσμετράται στις απουσίες του.

Ε. Επίσης, για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών εξετάσεων που απαιτούνται από τους υποψηφίους κατά την υγειονομική τους εξέταση ενώπιον της επιτροπής, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες μέχρι (03) ημέρες με την προϋπόθεση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών.

Σχόλια (2)

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
28 Μαρ 2022 15:48

Αοριστίες διαβάζω στο ΦΕΚ: "Καταχωρίζονται στο βιβλίο φοίτησης (απουσιολόγιο), αλλά δεν προσμετρώνται...". Δηλαδή; Ο υπεύθυνος καθηγητής στο myschool πώς ακριβώς θα χαρακτηρίσει αυτές τις απουσίες, ώστε αυτόματα να μην προσμετρηθούν; Οι επιλογές που έχει αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα δεν καλύπτουν τις συγκεκριμένες απουσίες. Μήπως λοιπόν πλάι στις επιλογές για Covid-19 ή άρθρο 24 θα πρέπει να προστεθεί και μια καινούργια γι' αυτά τα παιδιά;
Όλα αυτά βέβαια προκύπτουν εκ των υστέρων λόγω της μνημειώδους προπέτειας των αρχών που παίρνουν αποφάσεις δίχως να νοιάζονται για τις επιπτώσεις. Ουδείς έχει αντιληφθεί μέχρι τώρα την αναγκαιότητα να μεταφερθούν αυτές οι εξετάσεις τούτη την περίοδο, αντί του Ιουνίου μετά τις πανελλαδικές, όπως ίσχυε επί σειρά ετών. Ήδη αυτά τα παιδιά αναγκάστηκαν για μια εβδομάδα να απουσιάζουν από τα μαθήματά τους, ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο πιέζει αφόρητα και αθέμιτα τους εκπαιδευτικούς για ολοκλήρωση της ύλης δίχως μάλιστα ακόμη να έχει προσδιορίσει την ημερομηνία λήξης των μαθημάτων!
Έχουν εξαντληθεί πια οι χαρακτηρισμοί που αρμόζουν σε όλους αυτούς τους παροιμιώδους αδεξιότητας χειρισμούς του υπουργείου. Δε βλέπω δυστυχώς καμία χαραμάδα ελπίδας όσο παραμένει αυτή η παντελώς ανεπαρκής ηγεσία αμετακίνητη. Κρίμα...

 
κάνουμε βλακεία και μετά
26 Μαρ 2022 07:46

δεύτερη να την αποκαταστήσουμε ! τέλεια. η ουσία που χάνουν μάθημα - και ΚΟΠΤΤεσθε όπως λέτε- πώς θα αντιμετωπιστεί ; ορεα πράματα στο μαρούσι ! πολύ μπροστα , μόνο εσάς θέλουμε προσωρινομονιμα σαν τους προσωρινούς διευθυντές, τι θα πει κρίσεις και εκλογές, μόνο τη Νίκη υπουργό ! Η ΛΟΓΙΚΗ στο μαρούσι για ΠΑΝΤΑ !

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ