Self test θα πρέπει να κάνουν σήμερα Κυριακή οι μαθητές καθώς και αύριο Δευτέρα και την Πέμπτη

Το ένα Self test θα ισχύσει από την μεθεπόμενη εβδομάδα

27/03/2022

Άκουσε το άρθρο

Self test θα πρέπει να κάνουν σήμερα Κυριακή οι μαθητές προκειμένου να εισέλθουν αύριο Δευτέρα στο σχολείο τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης δήλωσε στο esos ότι ήδη έχει αποστείλει μήνυμα προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Περιφερειακούς Διευθυντές  με το οποίο τους καλεί να υπενθυμίσουν τους Διευθυντές Σχολείων να εφαρμόσουν παλαιότερη εγκύκλιο η οποία προβλέπει ότι όταν δεν γίνεται Self test επειδή τα σχολεία είναι κλειστά (αργίες κλπ) οι μαθητές επανέρχονται στο σχολείο την πρώτη ημέρα με self  test.

Έτσι τόνισε στο esos ο Γενικός Γραμματέας επειδή την Παρασκευή ήταν κλειστά τα σχολεία, λόγω της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές το Self test  
που δεν έκαναν την Πέμπτη θα πρέπει να το κάνουν υποχρεωτικά σήμερα Κυριακή.

Επίσης ,δήλωσε ο Αλ. Κόπτσης, αύριο Δευτέρα οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν  το προβλεπόμενο Self test , καθώς και την Πέμπτη.

Η μείωση από δύο σε ένα self test θα ισχύει από την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Μέσα στις επόμενες ημέρα  θα εκδοθεί η απόφαση η οποία θα ορίζει ποια  ημέρα  της εβδομάδας θα διενεργείται το ένα self test.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (15)

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@ Λίγη λογική στα σχολεία
Αντί τέτοιων σχολίων τύπου "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε", μπορείτε να πείτε κάτι για το συγκεκριμένο θέμα του άρθρου;
Αν εσείς κάνετε λόγο για κάποια "υστερία", παρακαλώ να το απευθύνετε προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή στις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του υπουργείου που αναστατώνουν καθημερινά την ομαλή λειτουργία των σχολείων χωρίς κανένα λόγο. Ενημερωθείτε πρώτα για τη σχολική πραγματικότητα κι ύστερα σχολιάστε...

Kiriakos
|

Θέλω διακοπές μπορώ.οεεο

Λίγη λογική στα σχολεία
|

Τα παιδιά είναι μια χαρά στην υγεία τους - πουθενά στην Ευρώπη τόση υστερία στα σχολεία

Πιτσιφλής
|

Τώρα πληροφορήθηκα ότι στην τράπεζα υπάρχει και μια απόφαση που λέει ότι θεσμοθετείται θέση βοηθού - αναπληρωτή - εξωτερικού συνεργάτη για τον Κοπ!
Τη βάψαμε...

Πολλές οι επιλογές
|

Δεν θα δυσκολευτεί καθόλου το esos, με τα φετινά Πρωταπριλιάτικα.... Του τα στέλνει με τράπεζα θεμάτων το Υπουργείο.

Είσαι η ελπίδα μας
|

Ναι Κιμ ναι.... μην το σκέφτεσαι καθόλου.... πάτα το σου λέω να τελειώνουμε.... Όχι, ο Βλαδήμηρος θάλασσα τα έκανε....

γιατί σχολιάζετε αρνητικά ;
|

υπάρχει κάτι που δεν έχουν κάνει μπάχαλο;;;;;;;;;; τα πάντα ΄όλα (και τα κοάλα και όλοι οι ζωολογικοί κήποι)

Γιάννης Μ.
|

Κυριακάτικο αλαλούμ διά χειρός ΓΓ....
Πρώτον: όσοι μπήκαν παρέλαση Παρασκευή πρωί έκαναν selfs άρα τα "σπατάλησαν"
Δεύτερον: όσοι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε δραστηριότητες εξωσχολικές που ΑΔΕΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ από το ΥΠΑΙΘ, ΕΟΠΠΕΠ και τις περιφερειακές Δ/νσεις, όπως φροντιστήρια, αθλήματα σε σχολικές μονάδες κλπ, έκαναν self tests έστω και Σάββατο πρωί για να μπορούν να πάνε.
Τρίτον: Από τη στιγμή που από Πέμπτη 1/4 γυρνάμε σε ένα τεστ δεν έχει νόημα να πάμε να αγοράσουμε selfs για μία ημέρα.
Ας δοθεί οδηγία από το ΥΠΑΙΘ είτε να χορηγηθούν συμπληρωματικά selfs εντός της εβδομάδας από τα φαρμακεία, αφού θα μειωθεί η χορήγησή τους από 1/4 είτε να γίνουν αυτά στις σχολικές μονάδες που έχουν σχολικό νοσηλευτή.
Δεν είναι δυνατόν να τρέχουμε σε δημόσιες δομές για δωρεάν rapids και να φεύγουμε από δουλειές ή τα παιδιά να χάνουν μαθήματα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, προκειμένου να εξοικονομήσουμε tests για μέσα στην εβδομάδα.

Ήξεις αφήξεις...
|

Την Πέμπτη το πρωί από το Γραφείο Covid της περιοχής μας λάβαμε οδηγία να γίνουν κανονικά τα τεστ, αφού θα έρθουν τα παιδιά στο σχολείο για την παρέλαση. Αργά το απόγευμα της ίδια μέρας, κι αφού είχαν ενημερωθεί οι γονείς, ήρθε μήνυμα ότι τα τεστ πρέπει να γίνουν την Κυριακή. Τώρα ξεθάβουν, κατόπιν εορτής, την παλιά εγκύκλιο...

Αλαλούμ, εν ολίγοις...

Μπερδεμένος
|

ΦΕΚ 7/τ.β/6.1.2022 ".......Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη μετά από διακοπές εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, ο πρώτος διαγνωστικός εργαστηριακός έλεγχος διενεργείται έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.
Ειδικά για το χρονικό διάστημα από την 10η Ιανουαρίου 2022 έως την 15η Ιανουαρίου 2022, οι παραπάνω εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., υποβάλλονται υποχρεωτικά με δική τους δαπάνη: 1) σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test ή PCR test) έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες για την προσέλευση στη σχολική μονάδα τη Δευτέρα 10/1/2022 και την Παρασκευή 14/1/2022 αντίστοιχα και 2) σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης (self test) έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες για την προσέλευση στη σχολική μονάδα την Τρίτη 11/1/2022........"

Η 25η Μαρτίου ορίζεται ως αργία με ΦΕΚ όπως και οι διακοπές. Η τροποποίηση στα μέτρα COVID (παραπάνω ΦΕΚ) αναφέρεται σε διακοπές.

Προϊσταμένη Νηπιαγωγός
|

Δεν έχει αποσταλεί κανένα μήνυμα σχετικό με το θέμα από τις διευθύνσεις στα σχολεία έως και αυτή τη στιγμή. Αρα δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα οι γονείς.

Ευτυχώς
|

το είπε πάλι "έγκαιρα" και στέλνουμε κυριακάτικα μέιλ στους μαθητές.
Ευχαριστούμε, κύριε Γ. Γ. για την έγκαιρη ενημέρωση.
Έτσι, πάντα εφ' όπλου λόγχη! και μαζί με σας και εμείς.

tommy
|

Τα παιδιά που συμμετείχαν στην παρέλαση την Παρασκευή έχουν κάνει self την Πεμπτη

Να δούμε
|

για πόσο ακόμα αυτή η σοφή κυβέρνηση θα μας βάζει τιμωρία να γράφουμε το όνομα και τον ΑΜΚΑ μας πενήντα φορές τη βδομάδα.

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Όπως πάντα, κατόπιν εορτής! Αντί αυτή η ανακοίνωση να βγει νωρίς την περασμένη Πέμπτη και να προλάβει ένα ικανό ποσοστό μαθητών που έκαναν ήδη εκείνη τη μέρα το προβλεπόμενο τεστ (μην ξεχνάμε ότι την επόμενη μέρα πολλοί μαθητές συμμετείχαν στην παρέλαση), έρχονται να το πούνε σήμερα, με καθυστέρηση τριών ημερών, χωρίς καν μια διευκρίνιση για όλα αυτά τα παιδιά που ήδη το έχουν κάνει!
Αν λοιπόν υπήρχε στοιχειώδης σύνεση και ενσυναίσθηση στο υπουργείο, η ανακοίνωση θα έπρεπε να λέει επιπλέον ότι όσοι τυχόν μαθητές έκαναν ήδη το τεστ της Πέμπτης, να κάνουν άλλο ένα σήμερα δανειζόμενοι το τεστ της Δευτέρας που έχουν στα χέρια τους, ενώ παράλληλα τα σχολεία να προμηθευτούν και να μοιράσουν αύριο στους μαθητές τα επιπλέον τεστ. Αλλά είναι δύσκολο να φτάσει ως εκεί η ευαισθησία τους. Οπότε σήμερα θα επικρατήσει - χωρίς κανένα απολύτως λόγο - άλλος ένα πανικός και αύριο το πρωί στα σχολεία δε θα βγάζουμε άκρη.
Τι ωραία περνάμε εις τας εξοχάς!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ