ΒΟΥΛΗ

Θεσμοθετείται αμοιβή για τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία και στην κλήρωση στα Πειραματικά

Δημοσίευση: 30/03/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τροπολογία που  κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σήμερα στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, καθορίζεται αποζημίωση και για τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και των κληρώσεων εισαγωγής στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.), με την έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία ήταν "εθελοντική".

Ειδικότερα η τροπολογία έχει ως εξής:

Άρθρο4
Αποζημίωση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία και των κληρώσεων εισαγωγής στα Πειραματικά Σχολεία - Τροποποίηση παρ. 4 άρθρου 21 ν. 4354/2015

Στην παρ. 4 του άρθρου 21 του ν. 4354/2015 (Α’ 176), περί της έκδοσης κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον καθορισμό αποζημίωσης για τους εκπαιδευτικούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και το λοιπό προσωπικό που αποδεδειγμένα συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις διαδικασίες οργάνωσης, διεξαγωγής, υποστήριξης, βαθμολόγησης / αναβαθμολόγησης και έκδοσης αποτελεσμάτων εξετάσεων, καθώς και στην οργάνωση και διεξαγωγή σχολικών αγώνων και διοργανώσεων, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:

α) το πρώτο εδάφιο, τροποποιείται, αα) με την προσθήκη πρόβλεψης για καθορισμό αποζημίωσης και για την περίπτωση της διεξαγωγής εισαγωγικών εξετάσεων στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και κληρώσεων για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.),αβ) με την κατάργηση της πρόβλεψης για έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης το αργότερο έως 31.12.2016 και γίνονται νομοτεχνικές βελτιώσεις,

β) καταργείται το δεύτερο εδάφιο, γ) στο τρίτο εδάφιο γίνονται νομοτεχνικές βελτιώσεις, και η παρ. 4 του άρθρου 21 διαμορφώνεται ως εξής:

«4. Ειδικά, για τους εκπαιδευτικούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και το λοιπό προσωπικό που αποδεδειγμένα συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις διαδικασίες οργάνωσης, διεξαγωγής, υποστήριξης, βαθμολόγησης /αναβαθμολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων των:

α) γενικών και ειδικών εξετάσεων ή άλλης διαδικασίας εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,

β) εξετάσεων ιδιωτικών, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και Επαγγελματικών Σχολών (Ε.ΠΑΣ.),

γ) εξετάσεων ελληνομάθειας,

δ) εξετάσεων χορήγησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας και

ε) εξετάσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και κληρώσεων για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.), καθώς και στις διαδικασίες αναβαθμολογήσεων γραπτών δοκιμίων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθορίζεται αποζημίωση με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, μη υπολογιζόμενου στην περίπτωση αυτή του ορίου της παρ. 3.

Με όμοια απόφαση καθορίζονται οι αποζημιώσεις των συμμετεχόντων στην οργάνωση και διεξαγωγή σχολικών αγώνων και διοργανώσεων (αθλητικοί αγώνες και διοργανώσεις, ενδοσχολικής ή τοπικής ή περιφερειακής ή πανελλήνιας ή διεθνούς εμβέλειας), καθώς και κάθε είδους συναφείς και αναγκαίες δαπάνες, όπως οι δαπάνες αποζημίωσης (ημερήσιας, ανά αγώνα, αναδιοργάνωση κ.λπ.), μετακίνησης, διαμονής, διατροφής, καθώς και λοιπές δαπάνες, οι οποίες περιγράφονται στην εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση, μη τηρουμένων των διατάξεων της παρ. 3".

Σχόλια (14)

 
Γιατί?
31 Μαρ 2022 11:38

Γιατί οι εξετασεις για την εισαγωγη στα πρότυπα θα γίνει φέτος 7 εβδομάδες νωρίτερα?

 
Σωστό μέτρο
31 Μαρ 2022 09:09

βρε "αντιδραστικοί¨" αφήστε να πάρουμε και κάτι χωρίς να το απαξιώσετε

 
κάποιος
31 Μαρ 2022 01:37

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ 7 ΜΑΪ́ΟΥ ΜΠΟΡΙΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ;

 
antizervas
30 Μαρ 2022 15:16

Στις εξετάσεις των Πειραματικών οι αιτήσεις και η κλήρωση είναι ηλεκτρονικές.

 
Επιτέλους
30 Μαρ 2022 13:59

Επιτέλους! Μετά από τόσα Χρονια!

 
Πιτσιφλής
30 Μαρ 2022 13:27

Αυτά είναι για εσάς τους νέους, εγώ είμαι γέρος, σε τρεις μήνες φεύγω, ένα πιάτο κουκιά με αγκινάρες, λίγοι χοχλιοί, ένα γιαουρτάκι, μου φτάνουν. Τι να το κάνω το voucheraki;

 
@πιτσιφλής
30 Μαρ 2022 12:56

Εδωσε το voucherάκι
Εβαλε στο ψωμί της βουτυράκι
Και πέρασε άλλη μια μέρα
στο Μαρουσάκι

 
Νίκος
30 Μαρ 2022 12:54

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ναι κι άλλα χρήματα.

 
Νικος
30 Μαρ 2022 09:59

Για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Μουσικών Γυμνασίων ,καθώς και η χιλιομετρική αποζημίωση των συναδέλφων που πηγαινοέρχονται από άλλες περιοχές ,δεν. Γίνεται καμία αναφορά?????

 
@ πιτσιφλή
30 Μαρ 2022 09:51

πάλι δεν κατάλαβες , μετρητά είναι. τρέχα να εισπράξεις με κάρτα από ΑΤΜ

 
Χρήστος Παπαστάθης (Φυσικός)
30 Μαρ 2022 09:31

Σε καλή μεριά !!!!!!!!

 
Πειραματικός
30 Μαρ 2022 09:07

Να έχει αναδρομική ισχύ να την παραδεχθούμε! Αλλά πού... Απλώς εφέτος έβαλαν τις εξετάσεις μη εργάσιμη ημέρα και δεν θα πατούσε επιτηρητής για δείγμα!

 
πάρτε τσουβαλια
30 Μαρ 2022 08:40

να εισπράξετε

 
Πιτσιφλής
30 Μαρ 2022 08:00

Κι άλλο voucheraki!...
Μα τι αγάπη είναι αυτή!...
Αν και είναι πρωί... λίγο πριν το κουδούνι, δεν μπορώ!

Φτάνει, η αγάπη σου φτάνει
δεν μπορώ άλλο φτάνει
δεν αντέχω πιά.
Φτάνει, πως το λένε πιά φτάνει...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ