ΜΑΘΗΤΕΣ

Διορθώθηκαν τα λάθη στην απόφαση για τη μείωση των δύο self test σε ένα για μαθητές κι εκπαιδευτικούς

Βγήκε νέο ΦΕΚ μετά το ρεπορτάζ του esos
Δημοσίευση: 03/04/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε διόρθωση των λαθών της απόφαση για τη μείωση των δύο self test σε ένα για μαθητές κι εκπαιδευτικούς, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας μετά το  χθεσινό σχετικό ρεπορτάζ του esos.

Η νέα  απόφαση δημοσιεύθηκε  εκ νέου διορθωμένη   στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η αρχική    απόφαση με τα λάθη   ενώ  μείωνε  τα self test   από δύο σε ένα την εβδομάδα   στη  συνέχεια σε άλλη παράγραφο και συγκεκριμένα στη διαχείριση κρούσματος, ορίζονταν  από το υπουργείο Παιδείας "εκτός των δύο υποχρεωτικών εβδομαδιαίων αυτοδιαγνωστικών ελέγχων".

Ειδικότερα ενώ  το Άρθρο 2 της απόφασης  πολύ σωστά    τροποποιούσε   τα υποχρεωτικά προληπτικά τεστ από δύο σε ένα, στη συνέχεια   στη διαχείριση των περιστατικών (ιχνηλάτηση), λανθασμένα, παραμένουν δύο τα υποχρεωτικά self test .

Συγκεκριμένα η παράγραφος   6 ανέφερε τα εξής:

"6. Διαχείριση στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19":

1. Διαχείριση στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 εντός σχολικού πλαισίου

α) Εάν πρόκειται για ανεμβολίαστους μαθητές/τριες ή μέλη του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού, ή άτομα χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο τρίμηνο, υποβάλλονται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, επιπλέον των δύο (2) υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών ελέγχων ανά εβδομάδα (αυτοδιαγνωστικών στην περίπτωση των μαθητών/τριών και εργαστηριακών διαγνωστικών στην περίπτωση των μελών του προσωπικού...

Στη συνέχεια για τους εμβολιασμένους επαναλαμβάνεται το λάθος: "β) Εάν πρόκειται για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες εντός του τελευταίου τριμήνου μαθητές/τριες ή μέλη του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού, υποβάλλονται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, σε έναν προληπτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), επιπλέον των δύο (2) υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών αυτοδιαγνωστικών ελέγχων ανά εβδομάδα (self test)."

 

Σχόλια (7)

 
Rho
07 Απρ 2022 12:20

Οι ανεμβολιαστοι εκπαιδευτικοι θα κάνουν πλέον 1 ραπιντ την εβδομάδα για να εισέρχονται στην εργασία τους ;

 
Τεστ
06 Απρ 2022 09:06

Από τη στιγμή που τα νοσοκομεία δεν έχουν φορτωθεί, η μείωση των μέτρων είναι αναμενόμενη. Αυτό κρίνει την αυστηρότητα ή την χαλάρωση.

 
Με τόσα κρούσματα;
06 Απρ 2022 02:45

Μόνο 1 τεστ; Με την Ο2 που είναι πολύ μεταδοτική; Μα θα νοσήσουν όλοι!!!
Μήπως αυτό επιδιώκεται άραγε;

 
Μ.Π
04 Απρ 2022 17:48

Το ότι έχουμε 10-15000 κρούσματα τη μέρα και 27000 νεκρούς δεν σας ανησυχεί επαρκώς μάλλον, όποτε αντί να χορηγησετε περισσότερα τεστ η έστω να αφήσετε τα ήδη θεσμοθετημένα τα μειώνετε. Μπράβο σωστή διαχείριση

 
Maria
04 Απρ 2022 13:15

@Oh, Jesus!!!!
Μάλλον εσυ δεν διαβάζεις καλά. Τις ημέρες 2 ή 4, οι ανεμβολίαστοι μαθητές/τριες θα υποβάλλονται στον τακτικό τους αυτοδιαγνωστικό έλεγχο;;; Αφού δεν υπάρχει έλεγχος δύο ημέρες πια

 
Oh, Jesus!!!!
04 Απρ 2022 11:31

Βρε Μαρία, έλεος! Λέμε για να λέμε μόνο, η δε διαβάζουμε προσεκτικά?

Οι μέρες 2 και 4 και τα δύο τεστ αφορούν σε νοσούντες ή σε επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος!!!! Δεν αφορούν στη συνήθη διαδικασία, η οποία προβλέπει ένα τεστ κάθε εβδομάδα, εφόσον, όμως, ΔΕΝ έχει υπάρξει κρούσμα! (τώρα, βέβαια, αν αναρρωτηθούμε τι νόημα είχαν και έχουν και ένα και δύο και τρία και τέσσερα σελφ τεστ απανωτά...άλλο καπέλο!! :)

 
Μαρία
04 Απρ 2022 09:04

Δεν διορθώθηκαν τα λάθη λυπάμαι. Μα καλά κανείς δεν διαβάζει;
"Τις ημέρες 2 ή 4, οι ανεμβολίαστοι
μαθητές/τριες θα υποβάλλονται στον τακτικό τους αυτοδιαγνωστικό έλεγχο"
Μα αυτό λέμε δεν κάνουν πια 2 ελέγχους πως θα κάνουν τακτικό ε΄λεγχο τις μέρες 2 και 4 αφου δεν εχουν δυο σελφ τεστ. Ελεος

2) Επιπροσθέτως, υποβάλλονται σε έναν (1) δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self-test) στο διάστημα των πέντε (5) ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ειδικότερα:
Ως ημέρα 0 υπολογίζεται η ημέρα της τελευταίας επαφής με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Την ημέρα 0 έως 1 καθώς και την ημέρα 5 μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα θα διενεργούνται τα επιπρόσθετα του συστηματικού ελέγχου rapid test. Την ημέρα 3 ανεμβολίαστοι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί και μέλη του λοιπού προσωπικού θα υποβάλλονται σε ένα επιπλέον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό
COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας
ελέγχου (self-test). Τις ημέρες 2 ή 4, οι ανεμβολίαστοι μαθητές/τριες θα υποβάλλονται στον τακτικό τους αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και τις ημέρες 2 και 4 οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και μέλη του λοιπού προσωπικού θα υποβάλλονται στον τακτικό τους εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test ή PCR test)

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.