"Καζάνι" που βράζει το Διεθνές Πανεπιστήμιο μετά την εισήγηση για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων

Τι προβλέπει η εισήγηση του προέδρου της Διοικούσας του ΔΙΠΑΕ

04/04/2022

Ενημερώθηκε: 04/04/2022, 09:18

Άκουσε το άρθρο

Ένα "καζάνι" που "βράζει", είναι από την περασμένη Πέμπτη το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος μετά την εισήγηση του προέδρου της Διοικούσας Αθ. Καίση για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Ήδη την περασμένη Παρασκευή, όσο αφορά τους Μηχανικούς Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε   συνέλευση  στην οποία  συμμετείχαν φοιτητές από όλα τα έτη καθώς και δύο καθηγητές του τμήματος συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου κυρίου Δημητρίου Κωνσταντινίδη.

Ειδικότερα η εισήγηση του προέδρου της Διοικούσας του Διεθνούς Πανεπιστημίου, έχει ως εξής:

Ποια είναι η σημερινή εικόνα όλων των τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Ο πρόεδρος της Διοικούσας επικαλούμενος τις απαντήσεις των τμημάτων σχετικά με την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη του Πανεπιστημίου αναφέρει στην εισήγησή του τα εξής:

Σχόλια (38)

Συρρίκνωση ΤΠΕ
|

Μια τέτοια πρόταση στρέφεται ενάντια στο ίδιο το ΔΙΠΑΕ διότι δε θα μεταφέρει αλλά στην ουσία θα καταργήσει το σχεδόν μεγαλύτερο τμήμα του ιδρύματος. Η συγχώνευση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων με έδρα τις Σέρρες, δεν πρόκειται να δώσει κάποιο μεγαλύτερο τμήμα ή κέντρο αριστείας στην πόλη των Σερρών. Αν τώρα δέχεται περίπου 120 φοιτητές, πάλι περίπου 120 θα δέχεται διότι (δυστυχώς) το σημαντικότερο κριτήριο στις επιλογές των υποψηφίων εισακτέων είναι η πόλη και όχι η ποιότητα των σπουδών ή ακόμη και το αντικείμενο σπουδών. Οι υποψήφιοι θα προτιμήσουν να δηλώσουν άλλα τμήματα στη Θεσσαλονίκη/Αθήνα ακόμη και με διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που τους ενδιαφέρει πραγματικά.
Ουσιαστικά θα συρρικνώσει στον ακαδημαϊκό χάρτη τα τμήματα ΤΠΕ τη στιγμή που (σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής 31/3/22) Πρόσφατη έρευνα παγκόσμιας εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού διαπίστωσε έλλειψη επαγγελματιών πληροφορικής σε ποσοστό 31% για τη χώρα μας, ποσοστό διπλάσιο από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο και τριπλάσιο από τον παγκόσμιο. Ταυτόχρονα, στοιχεία από ιστοσελίδες αγγελιών εργασίας καταδεικνύουν 200% αύξηση των αγγελιών για τον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
Δυστυχώς, οι νομικοί και οι πολιτικοί δεν μπορούν να καθοδηγήσουν επαρκώς την ανάπτυξη ΤΠΕ στη χώρα μας. Το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν να καταπνίγεται η ανάπτυξη... το βλέπουμε και πάλι.

Άνθρωποι όχι ντουβάρια
|

Προτεραιότητα έχουν πάντοτε οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, τα νέα παιδιά: Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Οι εγκαταστάσεις μπορεί να είναι άρτιες όμως αυτό δε σημαίνει ότι η ποιότητα σπουδών στις Σέρρες θα είναι καλύτερη σε σχέση με τις Πολυτεχνικές Σχολές στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Ξάνθη ή τα Ιωάννινα.

Να λέμε την αληθεια
08 Απρ 2022 17:51

Οι εγκαταστάσεις στις Σέρρες είναι καταπληκτικές, επαρκέστατες σε κτίρια και εξοπλισμούς: το ομορφότερο και λειτουργικότερο campus Πανελλήνια!

Οι εξοπλισμοί υπέρ πλήρεις ! Μπορεί κανείς να επικαλεσθεί αλλά επιχειρήματα αλλά όχι την επάρκεια και αρτιότητα της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών!

Μια επίσκεψη θα σας εντυπωσιάσει, Δεν μπορεί να μένουν ανεκμετάλλευτες αυτές οι εγκαταστάσεις!

Να λέμε την αληθεια
|

Οι εγκαταστάσεις στις Σέρρες είναι καταπληκτικές και επαρκέστατες σε κτίρια και εξοπλισμούς! Είναι το ομορφότερο και λειτουργικότερο campus Πανελλήνια! Οι εξοπλισμοί υπέρ πλήρεις ! Μπορεί κανείς να επικαλεσθεί αλλά επιχειρήματα αλλά όχι την επάρκεια και αρτιότητα της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών! Μια επίσκεψη θα σας εντυπωσιάσει! Δεν μπορεί να μένουν ανεκμετάλλευτες αυτές οι εγκαταστάσεις!

@Αντί integrated master αναβάθμιση με μετακόμιση στις Σέρρες
|

΄Το κτίριο της πληροφορικής στις Σέρρες με τους 16 εργαστηριακούς χώρους των 90τ.μ., τους 3 ερευνητικούς χώρους των 90τ.μ., τις ατελείωτες αίθουσες και αμφιθέατρα δεν το έχετε δει στο όνειρό σας. Ποιο τμήμα σε ολόκληρη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του ΕΜΠ, έχει τέτοιους χώρους αλλά και σχετικό εξοπλισμό;

Πώς τολμάτε να μιλάτε για ανύπαρκτες υποδομές; Πόση λάσπη πια;

ΕΔΙΠ ΔΙΠΑΕ-Σίνδος
|

Ας βγει και κάποιος από τα τμήματα της σχολής Μηχανικών στις Σέρρες να γράψει εδώ τη γνώμη του. Ακόμη δεν τους έχουμε δει, ακούσει, διαβάσει.

Να μας πει από πρώτο χέρι για τις διαθέσιμες υποδομές και για τα επικαλυπτόμενα επιστημονικά πεδία. Να μεταφέρουμε και αυτές τις απόψεις στη διοικούσα επιτροπή, στο υπουργείο, στην ΕΘΑΑΕ και όπου αλλού αυτά θα πρέπει να συνεκτιμηθούν.

Αννα Ζαν.
|

Σ αυτό το θέμα ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ,ΣΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΑΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ,ΝΑ ΜΗ ΛΆΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ ΟΨΙΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!
Πρώτη φορά είδαμε το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού να θετικοποιείται ,στο υπερ ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ !
Ας μη γίνουμε κι εμείς και τα παιδιά μας Μάρτυρες , για μια φορά ακόμη !
Εξάλλου οι γονείς ως οφείλουμε τα διδάσκουμε και τα γαλουχούμε με σεβασμό και εκτίμηση στους μεγαλύτερους ,αλλά όχι πάντα να ξέρετε!
Ο σεβασμός και η εκτίμηση δεν επιβάλλεται , αποκτιέται και κατακτιέται με κόπο και αγώνα , ενδυνάμωσης της ψυχής και της αλήθειας μας .
Τα παιδιά μας ,όπως κι όλα τα παιδιά ,δώσαν τον αγώνα τους τον Υπερ Αγώνα τους ,ΥΠΕΡΕΒΑΛΛΑΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ,στις συνθήκες που όλοι ξέρουμε ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !
Όταν με κινήσεις παράτυπες βλέπουν να σβήνουν τα όνειρά τους και κυρίως βλέπουν για μια φορά ακόμη να υπερισχύουν αθέμιτα μέσα , τι μήνυμα στέλνουμε και ιδίως τι αξίες και ιδανικα΄ παραδίδουμε στα παιδιά μας ,ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ !

Ας μην παίζουν με τα μυαλά των παιδιών μας ,είναι αμαρτία και άδικο , σε καιρούς που η αποκατάστασή τους περνά και βρίσκεται σε δεινή θέση , άλλο τόσο ας μην παίζουν και με τις ψυχές τους .

Σε καιρούς δύσκολους γιατί δε βάζουν το ένομο συμφέρον των παιδιών , των σπουδαστών που τόσα χρόνια , ξέρω και απ τα άλλα μου παιδιά και απ τις δικές τους μαρτυρίες ,πως ΤΑ ΧΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ?

Θα θελαν στα δικά τους παιδιά να δείξουν αυτόν το δρόμο ?
Να τα απομακρύνουν απ τον τόπο που εκεί άρχισαν και βάζαν θεμέλια στα όνειρά τους και στη μετέπειτα ζωή τους ?

Γιατί αν πάρω παράδειγμα απ τα παιδιά μου , ο ένας εργάστηκε μετέπειτα της αποφοιτησής του καθώς και ο άλλος μου ο γιος εργάζεται σε εταιρεία εκεί .

Ας μην ξεχνούμε πως όλα τα παιδιά ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ .ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ .

Μα ευτυχώς ή δυστυχώς, ανήκουν σε οικογένειες που χουν πει αν όχι το ψωμί ψωμάκι, για να δουν τα όνειρα του παιδιών τους να αποκτούν σάρκα και οστά , ανήκουν σε οικογένειες που το οικονομικό το παλεύουν και κρατιούνται μ αξιοπρέπεια για τον εαυτό τους και για τα καμάρια τους .

ΑΝ ΝΙΩΘΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΣΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ,ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ !

Μα να ξέρουν πολύ καλά ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ,ΕΙΜΑΣΤΕ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ..

ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ,ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ , ΔΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΛΑ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΒΑΡΥΓΚΟΜΗΣΑΝ ΒΑΡΥΓΚΟΜΟΥΝ ΑΠ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΒΑΡΗ....ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥΣ !

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ!!

ΕΠΑΞΙΑ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΕΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ,ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ!

Πειραματόζωα
|

2022 ζούμε ξανά αυτό που πήγε να πραγματοποιηθεί το 2013. Η κατάργηση τμημάτων και συγχώνευση μερικών με άλλα, στα καλά καθούμενα. Τότε το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και απέτρεψε αυτήν την ενέργεια (καθηγητές και φοιτητές, όλοι μαζί ένα). Δυστυχώς με τις μεταρρυθμίσεις που προέκυψαν το 2019, δύο τμήματα συγχωνεύτηκαν για να δημιουργήσουν το τωρινό (Πληροφορικής + Ηλεκτρονικής). Αφού ακόμα τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει για την ακαδημαική πορεία του τμήματος αυτού (πρακτική, εργασιακά δικαιώματα, ευκαιρίες εξέλιξεις κτλ), ξαφνικά εντελώς τυχαία ξαναέρχεται στο τραπέζι η πρόταση του 2013 με νέα δεδομένα. Κατάργηση ολόκληρων τμημάτων η συγχώνευση τους με άλλα σε άλλες πόλεις (μεταφορά έδρας). Καμία ενημέρωση, καμία δημοκρατική αντίληψη, απλά σε μια μέρα κατατέθηκε η πρόταση απο την διοίκηση ΔΙΠΑΕ στις Σέρρες, όπου αποφάσιζε για την μοίρα πολλαπλών τμημάτων. Χωρίς καμία παρέμβαση των κατώτερων υποδιοικήσεων του κάθε τμήματος! Του συλλόγου καθηγητών/φοιτητών! Ρωτώ εγώ τώρα. Ρωτήσαν τους φοιτητές? Ρωτήσαν το διδακτικό προσωπικό? Παρόλο που δώθηκαν συγκεκριμένες βελτιώσεις, γιατί πέρασε το δικό τους? Ποιός θα νοιαστεί αν μπορεί να υποστηριχθεί αυτή η ενέργεια απο όλες τις απόψεις? (διοικητικά, οικονομικά, θέματα υποδομών κτλ). Ποιός θα δώσει λύση στα προβλήματα που θα προκύψουν? Ποιος θα αποδώσει πίσω τις χαμένες προσπάθειες των φοιτητών για να εισαχθούν σε ένα τμήμα στην πόλη τους? Ποιός θα καταλάβει την ταλαιπωρία των φοιτητών που θα ζήσουν την υπο-κατάρευσης του συστήματος? Χωρίς τίποτα να δουλεύει! Σχηματίζοντας στο πρόσωπο των φοιτητών πανικό και αίσθημα αβεβαιότητας, χωρίς νέες ευκαιρίες, νέα όνειρα! Εν τέλει βλέπουμε ξανά το δημόσιο σύστημα πώς μας έχει απλά σαν "πειραματόζωα". Απλά απαράδεκτο!

Σύλλογοι φοιτητών ΔΙΠΑΕ
|

#ΣχεδιοΑθηναOUT

Η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει τα τμήματα των μηχανικών από την πανεπιστημιούπολη της Σίνδου στις Σέρρες προφανώς για να εξυπηρετήσει πελατειακές σκοπιμότητες και μόνο, αφού δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη της τους πάνω απο έξι χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν σε αυτά και τις οικογένειες τους, οι οποίες έτσι, σε μια νύχτα, αναγκάζονται να βγουν εκτός οικογενειακού προγραμματισμού και προϋπολογισμού. Η Σίνδος είναι μόνο η αρχή! Η μεταφορά των τμημάτων στις Σέρρες δεν γίνεται για να αναβαθμιστεί δήθεν το τμήμα ή το ΔΙΠΑΕ το ίδιο! Η μεταφορά συνιστά προφανή υποβάθμιση του τμήματος και των σπουδών μας, ιδίως λόγω της έλλειψης υποδομών! Ο μόνος προφανής και πλέον αδικαιολόγητος λόγος για τον οποίο επιχειρείται είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας των Σερρών ενόψει της προεκλογικής περιόδου! Και αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει!

Αιφνιδιασμός
|

Γιατί για τις συγχωνεύσεις δε μετράει και η γνώμη των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ?
Μιλάτε για αναβάθμιση υποβαθμίζοντας σχολές?
Όταν πέρασα πέρσι Θεσσαλονίκη κάποιος του χώρου με προειδοποιήσε:
Τι ΔΙΠΑΕ? Αυτά τα τμήματα ανοίγουν κλείνουν μεταφέρονται και συγχωνεύονται κάθε χρόνο!
Να που είχε δίκιο....

@@Να φύγουμε έξω;
|

Δεν τα ξέρετε καλά τα πράγματα. Οταν δηλωσαμε τη σχοκξ στον οδηγό σπουδών αναφέρει ότι γραφομαστε στο επιμελητήριο. Ακονα δεν έχει ρυθμιστεί το θέμα δυστυχώς.. Αν δεν γνωρίζετε κάτι καλό είναι να μην είστε τόσο απόλυτος. Αναφέρομαι τμήμα Γεωπόνων πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 5ετη σπουδών.

ΔΕΠ
|

Είναι απαράδεκτο. Δε μπορείς να εγγράφεις φοιτητές στη Θεσσαλονίκη και μετά να τους λες μετακομίστε στις Σέρρες!

Θύμιος
|

Εγώ βλέπω γεμάτα τμήματα με πάνω από 100 φοιτητές και ούτε 10 μέλη ΔΕΠ. Ακόμα και τμήματα με 1 ή 3 ΔΕΠ. Και Φυσικό με αναλογία ΔΕΠ/φοιτητών 1:2. Δύο τμήματα με τη λογιστική στον τίτλο τους. Και δύο νοσηλευτικές. Δουλειά δεν γίνεται έτσι. Χρειάζονται και καταργήσεις και άλλες συγχωνεύσεις.

@Να φύγουμε έξω;
|

Συγνώμη ρε φίλε/η, τι εννοείς "δεν σας αναγνώρισε το δικαίωμα"; Όταν διάλεξες τη σχολή και γράφτηκες, το πτυχίο δεν σου έδινε επαγγελματικά δικαιώματα γεωπόνου; Αν όχι, τότε γιατί γράφτηκες;
Αυτό που γραφόμαστε σε μια σχολη που δε δίνει επαγγελματικά δικαιώματα και μετά σκίζουμε τα ρούχα μας γιατί δεν έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα, δε φταίει καμια πολιτεία και κανένα κράτος. Φταίμε εμείς και μόνο. Έλεος πια.

Να φύγουμε έξω;
|

Λένε ότι θέλουν να κρατήσουν τους νέους στην πατρίδα μας... Πώς;;; Σπουδάσαμε 5 χρόνια και ακόμα δεν μας αναγνώρισε η πολιτεία το δικαίωμα να εργαστούμε ως Γεωπόνοι. Αν σπουδάζαμε 5 χρόνια στο εξωτερικό θα είμαστε καθηγητές πανεπιστημίου,,,,

Αντί integrated master αναβάθμιση με μετακόμιση στις Σέρρες
|

Κύριε Καίση του ΔΙΠΑΕ:
Είναι δυνατόν ένα από τα ανερχόμενα τμήματά σας (Μηχ. Υπ & Ηλ. Συστ.) να το υποβαθμίζετε σε ανύπαρκτες εγκαταστάσεις εργαστήρια και υποδομές στις Σέρρες??
Άντε να συγχωνευθούμε με το άσχετο (για μένα) τμήμα των Σερρών
Αλλά με έδρα τις Σέρρες!! Στη Σίνδο είναι όλες οι υποδομές και όλα τα εργαστήρια στις Σέρρες που θα μας πάτε? Έγινε κάποια μελέτη?
Εγώ τουλάχιστον (όπως και πολλοί πρωτοετείς) θα εγκαταλείψω
Όταν η ηγεσία δεν πιστεύει στη δυναμική κάποιου τμήματός του μάλλον δεν ΄θα έχουμε καμία τύχη σαν απόφοιτοι
Αντί να παλεύετε για το integrated master με τα 10 εξ΄άμηνα που είναι η σχολή μας έχετε το χ΄άρτη μπροστά σας και μετακινείτε το μέλλον και τα όνειρα των φοιτητών σας

Μεταφορά θέσεων μελών ΔΕΠ και κατάργηση τμημάτων
|

Ας επανιδρυθούν ακόμη και ολόκληρα Πανεπιστήμια, αν χρειάζεται, αλλά είναι αδιανόητο να συνεχιστεί η πολυδιάσπαση πόρων και προσωπικού - πόσα ΑΕΙ χωρούν στη Θεσσαλονίκη και την Αττική; Γιατί να μη γίνει μεταφορά θέσεων μελών ΔΕΠ στο ΔΠΘ ή το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας;

Τίποτε από αυτά ....
|

@@ΔM, μια χαρά ουσιαστικές ρεαλιστικές και αναγκαίες. Θα πρέπει αντίστοιχα να γίνουν και σε άλλα Πανεπιστήμια!

Polar_Fish
|

@Γιατί δεν το βλέπετε;

Δε βλεπω καποια διαφωνία στο πρακτικό της ΔΕ. Αν μπορείτε πείτε μου ποιος διαφωνεί και να φαινεται στο άρθρο και όχι στα σχόλια.

Το Τμημα Πληροφορικης στη Σινδο ειναι πλήρες με 28 μελη ΔΕΠ. Δε βλεπω το λογο μετακινησης. Εκεινο των Σερρών χρειάζετι μελη ΔΕΠ.

ΔΕΠ
|

Μια ωραία κατάσταση:
α) πανεπιστήμιο που λειτουργεί πάνω από 10ετία αλλά ακόμα διοικείται απο "Διοικούσα Επιτροπή". Δημοκρατικές διαδικασίες, εκλογές, πρυτανεία, ψηφοφορίες, γιοκ.
β) με απόφαση Γαβρόγλου δημιουργήθηκε ένα ΑΕΙ-χταπόδι, με τμήματα απο δω κι αποκεί
γ) και τώρα έρχεται η διοικούσα επιτροπή με την κοπτοραπτική να καταργήσει εδώ, να μεταφέρει εκεί.

Συγνώμη, αυτή η κατάσταση δεν θεωρείται "πανεπιστήμιο" σε καμια άλλη χώρα πλην της Ελλαδας.

@μέλος ΔΕΠ
|

Αν ο υποψήφιος δε φροντίσει να μάθει σε ποιά πόλη βρίσκεται το τμήμα το οποίο δηλώνει στο μηχανογραφικό, δεν τον σώζει τίποτα.

Η συγχώνευση της συγχώνευσης
|

Υποβάθμιση μιας από τις καλύτερες σχολές (που προέκυψε βέβαια από συγχώνευση): Σχολή Μηχανικών Υπολογιστών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων
Και την προτείνει το ίδιο το ΔΙΠΑΕ!!!!
Δικιά μου πρόταση: Να συγχωνευθεί το ΔΙΠΑΕ με το Παν Δυτ Μακεδ με έδρα την Κοζάνη!!!

Απαντήσεις...
|

Λέτε:
"Αλλά και για τα τμήματα των μηχανικών οι συγχωνεύσεις κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση."

Απάντηση: Γνωρίζετε τα Τμήματα των Μηχανικών που αφορά η πρόταση μετακίνησης; Ποια είναι η σωστή κατεύθυνση στην οποία αναφέρεστε;
Μήπως ότι διαλύονται τα καλύτερα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ;

"Πρέπει επιτέλους να σχεδιάσουμε τον ακαδημαϊκό χάρτη με γνώμονα το 2035 όχι να διαιωνίζουμε εμμονικά λάθη του παρελθόντος"

Απάντηση: Ποιο είναι το εμμονικό λάθος του παρελθόντος; To γνωρίζετε ότι τα 2 Τμήματα Μηχανικών που μετακινούνται στις Σέρρες έχουν προκύψει μετά από συγχώνευση 4 Τμημάτων του ΑΤΕΙΘ το 2019; Συνεπώς ότι ζητά τώρα το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με συγχωνεύσεις, αυτά τα 2 Τμήματα το έχουν κάνει το 2019!

"Όλοι συμφωνούν ότι η αλόγιστη διασπορά και επέκταση των δημοσίων Πανεπιστημίων"

Απάντηση: Εδώ ΔΕΝ έχουμε αυτή την περίπτωση!

"Συγχωνεύσεις που υποβαθμίζουν τα τμήματά πώς είναι δυνατόν να τα προτείνει το ίδιο το ΔΙΠΑΕ?"

Απάντηση: Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί όλους

Γιατί δεν το βλέπετε;
|

@Polar_Fish Λέτε "Δε βλέπω ποιος διαφωνεί."

Διαβάσατε το πρακτικό της ΔΕ;

@μέλος ΔΕΠ
|

Τον Ιούλιο να εχετε στο μηχανογραφικό τις σχολές που πάνε Σερρες και να μη γράφετε παραπλανητικά Θεσσαλονίκη
Μαζεύετε φοιτητητές και μετά άντε γεια
Για να δούμε...

@ΔΜ
|

Και ανάλγητες κύριε ΔΜ και αντιπαιδαγωγικές
Να τα λέμε όλα!

Μην τσιμπάτε...
|

προπέτασμα καπνού είναι... για να κλείσει το τμήμα φυσικής και να αποδυναμώσει το παράρτημα της Καβάλας.

Μέλος ΔΕΠ
|

Οι εισηγήσεις κινούνται προς την σωστή κατευθυνση. Επιτέλους τα πράγματα μπαίνουν σε μια κάποια τάξη όσον αφορά το ΔΙΠΑΕ, ειδικά για αυτό το παράρτημα της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο είχε παρατραβήξει το αστείο.
Αλλά και για τα τμήματα των μηχανικών οι συγχωνεύσεις κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Συγχωνεύσει τμημάτων ΑΕΙ
|

Πολύ σωστή η πρόταση για μείωση -μέσω συγχώνευσης ή απορρόφησης- των τμημάτων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, μακάρι και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια να ακολουθήσουν: είμαστε στο 2022 και πρέπει επιτέλους να σχεδιάσουμε τον ακαδημαϊκό χάρτη με γνώμονα το 2035 όχι να διαιωνίζουμε εμμονικά λάθη του παρελθόντος.

Όλοι συμφωνούν ότι η αλόγιστη διασπορά και επέκταση των δημοσίων Πανεπιστημίων επί χρόνια υπονόμευσε την εκπαίδευση και το μέλλον των φοιτητών

Απαράδεκτο
|

Σε τέτοιες δύσκολες εποχές είναι δυνατόν να ζητάς από τους φοιτητές να πάνε σε άλλη πόλη?
Συγχωνεύσεις που υποβαθμίζουν τα τμήματά πώς είναι δυνατόν να τα προτείνει το ίδιο το ΔΙΠΑΕ?
Ή δεν είναι υποβάθμιση το να μαζέψεις χιλιάδες φοιτητές από τις υποδομές της Σίνδου στις Σέρρες?

Δείτε ευφυΐα
|

Θα πάρουμε τους πολλούς που έχουν υποδομές και θα τους πάμε στους λίγους που δεν έχουν υποδομές, για να υπάρξει αναβάθμιση (ξεκάθαρα όχι υποβάθμιση). Αναφέρομαι στα 2 πρώτα τμήματα του Γ.
Καζάνι δε λες τίποτα esos..
Μιλάμε είναι να έχεις τα μυαλά να "διοικήσεις"...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ