ΜΑΘΗΤΕΣ

Εγκύκλιος για τις πολυήμερες και μονοήμερες εκδρομές

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι/νοσήσαντες εκπαιδευτικοί διενεργούν μία (1) φορά την εβδομάδα self test, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί διενεργούν rapid test ή PCR test δύο φορές την εβδομάδα
Δημοσίευση: 04/04/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο  για τις πολυήμερες και μονοήμερες εκδρομές, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο  Παιδείας.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

Ειδικότερα,μ η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

  • Επιτρέπεται η πραγματοποίηση των μονοήμερων σχολικών εκδρομών, σχολικών περιπάτων, διδακτικών επισκέψεων και εκπαιδευτικών επισκέψεων με τους περιορισμούς και τα πρωτόκολλα που ισχύουν ανά δραστηριότητα και τις ειδικότερες διατάξεις που ισχύουν στην υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55254/9.9.2021 κοινή υπουργική απόφαση (Β ́ 4187), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  • Στην περίπτωση της πραγματοποίησης των ως άνω, όπου απαιτείται για τη μετακίνηση των μαθητών/τριών η χρήση οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου εντός της Επικράτειας, ισχύουν τα μέτρα μετακίνησης των μαθητών/τριών του άρθρου 20 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55254/9.9.2021 κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει.
  • Επιτρέπεται η πραγματοποίηση πολυήμερων εκδρομών υπό την προϋπόθεση επίδειξης αρνητικού rapid test ή αρνητικού PCR test που πραγματοποιείται εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την αναχώρηση.
  • Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, οι μαθητές/τριες και οι εμβολιασμένοι/νοσήσαντες εκπαιδευτικοί διενεργούν μία (1) φορά την εβδομάδα αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), ενώ οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί διενεργούν εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test ή PCR test) δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις διατάξεις
  • της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55254/9.9.2021 κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει.
  • Τα ανωτέρω εφαρμόζονται υπό τους περιορισμούς και τα ισχύοντα ανά δραστηριότητα πρωτόκολλα.

Σχόλια (4)

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
05 Απρ 2022 00:04

Εντάξει, τι να πούμε πια; Πραγματικά στον κόσμο τους, άνετοι, χαλαροί, αδιάφοροι! Τι κι αν φωνάζουμε εδώ κι ένα μήνα ότι πρέπει επειγόντως να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για συγκεκριμένες ανάγκες των σχολικών εκδρομών και ιδιαίτερα για το φλέγον ζήτημα του εντοπισμού θετικού κρούσματος κατά τη διάρκεια της εκδρομής σε μακρινά μέρη; Ουδέν νεώτερον από το υπουργικόν μέτωπον! Η παρούσα εγκύκλιος εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, γιατί εκδόθηκε έναν ολόκληρο μήνα μετά την απελευθέρωση των εκδρομών και κυρίως γιατί είναι απολύτως κενή περιεχομένου!!!
Αλλά θα πω και κάτι ακόμη: Κουνάω το κεφάλι μου σκεπτόμενος κάποιους λαλίστατους σχολιαστές (π.χ. Πλατάρος) που μας αραδιάζουν με πατερναλιστική υπεροψία άπειρες νομολαγνικές ανθυποσημειώσεις, αλλά το συγκεκριμένο θέμα δεν το αγγίζουν! Μόνο ντροπή. Και απέραντη απογοήτευση. Τίποτε άλλο...

 
Μόνο αυτό ταιριάζει
04 Απρ 2022 22:27

Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη κι άλλος έχετε για βρυσούλες!

 
Σειρά ερωτημάτων
04 Απρ 2022 20:31

Το esos είχε συγκεντρώσει και είχε θέσει στο Υπουργείο μια σειρά πολύ σοβαρών ερωτημάτων αναφορικά με τις εκδρομές στην περίοδο του Covid-19. Ερώτημα: πήρε κάποια απάντηση στις ερωτήσεις αυτές; Προσωπικά δεν έχω δει πουθενά απαντήσεις. Αν κάποιος τις είδε, ας τις υποδείξει και σε μας.

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
04 Απρ 2022 18:22

Άργησαν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.