ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το ΠΑΔΑ συνεργάζεται με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Δημοσίευση: 05/04/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα τη συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λαμία, διαπιστώθηκε ότι η ΕΑΒ αναπτύσσει συναφείς με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προηγμένες δραστηριότητες, οι οποίες αφορούν την έρευνα, σχεδίαση, ανάπτυξη, παραγωγή και ολοκληρωμένη υποστήριξη Ηλεκτρονικών, Τηλεπικοινωνιακών, Πληροφοριακών και Αεροπορικών Προϊόντων, Συστημάτων και Δικτύων.

Ειδικότερα, η ΕΑΒ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διαπίστωσαν την συμπληρωματικότητα της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων που διαθέτουν και ότι η συνεργασία των δυο φορέων εξασφαλίζει αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα και συμβάλει στην επιτυχία των δυο φορέων στην αποστολή τους.

Βάσει των παραπάνω, η ΕΑΒ εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Ιωάννη Κούτρα, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Δημήτριο Παπακώστα, και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εκπροσωπούμενο από τον Πρύτανη, Καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή, παρουσία του Καθηγητή Στέλιου Σαββαΐδη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ, υπέγραψαν συμφωνητικό συνεργασίας σε θέματα καινοτομίας στην Ηλεκτρονική, τις Τηλεπικοινωνίες και Αεροδιαστημική, με σκοπό την ανάπτυξη εγχώριας τεχνογνωσίας.

Η έναρξη της συνεργασίας αφορά ερευνητικά αντικείμενα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ στο μέλλον προβλέπεται η δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας σε αντικείμενα και άλλων Τμημάτων του Ιδρύματος. Ενδεικτικά, η συνεργασία περιλαμβάνει θεματικές περιοχές και έργα έρευνας και ανάπτυξης σε αντικείμενα όπως αυτά των ηλεκτρομαγνητικών συστημάτων κατευθυνόμενης ενέργειας, των μικροκυματικών πηγών και των μικροκυματικών ενισχυτών ισχύος, καθώς και των πειραματικών διατάξεων οπτικών ινών με εφαρμογή στους αισθητήρες και τα Laser.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.