Αξιολόγηση:Μειώθηκαν στους 34 από 114 οι Διευθυντές Σχολείων που δεν υπέβαλαν την έκθεση αξιολόγησης

Ερωτηματικά για τα "φασόν" κείμενα

06/04/2022

Άκουσε το άρθρο

Μόνο σε 34 Διευθυντές Σχολείων θα επιβληθούν τελικά από το υπουργείο Παιδείας κυρώσεις επειδή δεν κατέθεσαν την έκθεση αξιολόγησης.

Από τους 114 Διευθυντές που αρχικά επιβλήθηκαν κυρώσεις, στη νέα φάση του δεύτερη δεκαπενθήμερου του Μάρτη που άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα κατέθεσαν οι 80 την έκθεση αξιολόγησης.

Για τους "80", σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα αρθούν οι κυρώσεις.

Όσον αφορά τα "φασόν" κείμενα παρότι το υπουργείο Παιδείας τα χαρακτηρίζει με εγκυκλίους "μη σύννομα" και "μη γενόμενα", διατυπώνονται ερωτηματικά εάν νομικά ευσταθούν ενδεχόμενες κυρώσεις.

Αυτός είναι ο λόγος που  οι περιπτώσεις αυτές, μέχρι σήμερα,  από το υπουργείο Παιδείας έχουν τεθεί εκτός "κάδρου" κυρώσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ευθύνες θα αναζητηθούν μόνο στις περιπτώσεις που κείμενα "φασόν" έχουν χαρακτηριστεί από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου "μη γενόμενα" και οι Διευθυντές Σχολείων δεν ανταποκρίθηκαν με την απόσυρσή τους και την κατάθεση νέων.

Τα κείμενα "φασόν", πριν ανοίξει η πλατφόρμα εκ νέου το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάρτη, ήταν σύμφωνα με το ΙΕΠ πάνω από 500 και σύμφωνα με τη ΔΟΕ περισσότερα από 3.000.

Οι οδηγίες του Αλ. Κόπτση

Ο  Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης σε  ενημερωτική   τηλεσυνάντηση με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου από όλη την Ελλάδα  πριν ανοίξει η πλατφόρμα εκ νέου τον περασμένο μήνα:

  •         Κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα φασόν κείμενα της αξιολόγησης ως μη υποβληθέντα και να ζητήσουν από τους διευθυντές σχολικών μονάδων που τα κατέθεσαν την επανυποβολή τους με εξειδικευμένα κείμενα, που ανταποκρίνονται στο κάθε σχολείο, καθ’ όσον τα κείμενα φασόν είναι μη σύννομα, όπως κατ’ επανάληψη τονίστηκε.
  •         Συγκεκριμένα, υπογραμμίστηκε ότι οι ΣΕΕ δεν θα πρέπει να υποβάλουν σχόλια επ’ αυτών, αλλά να ζητήσουν να κατατεθούν εκ νέου.
  •         Οσον αφορά τις κυρώσεις επί των κειμένων φασόν, ουδέποτε αποκλείστηκαν.

Προειδοποίηση

Για τα "φασόν" κείμενα  το υπουργείο Παιδείας   με έγγραφο που έστειλε στα σχολεία  στις 26-10-21, προειδοποιούσε:

" Η ανάρτησή σας στην πλατφόρμα του ΙΕΠ του προδιαμορφωμένου κειμένου αξιολόγησης , το οποίο δεν περιέχει εξατομικευμένα στοιχεία ανά κατηγορία κατά τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες διατάξεις  και δεν έχει λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας, δεν πληροί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο , συνεπώς δεν είναι σύννομη και θεωρείται μη γενομένη".

 

Σχόλια (9)

Αθανάσιος
|

Να είχαμε να λέγαμε, κατσίκια να αρμεγαμε. Μια χαρά είναι τα φασον κείμενα. Εξ άλλου και την αυτοαξιολογηση κι αυτή φασον είναι. Ένα μικρό δημοτικό σχολείο στις εσχατιές της Φλώρινας αξιολογείται στους ίδιους δείκτες με ένα δημοτικό σχολείο στο Κολωνάκι ή το Ψυχικό. Και το γυμνάσιο παράρτημα Χάλκης Δωδεκανήσου στους ίδιους δείκτες με ένα γυμνάσιο Πειραματικό. Θα μας τρελάνει η κοινωνία

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@@Ανήσυχος εκπαιδευτικός
Βεβαίως! Συμφωνώ απόλυτα. Κι εύχομαι το ταχύτερο δυνατόν...

Φασόν Υπουργείο
|

Όταν τα φασόν κείμενα παίζει να είναι τα πιο αξιόλογα απ'όσα έχουν κατατεθεί...

@Δήμητρα
|

Για μια ακόμη φορά το ΥΠΑΙΘ υλοποίησε κατά γράμμα αυτά που υποσχέθηκε σχετικάμε την αξιολόγηση.!!!!!!! Θα έχει όμως την απαίτηση εμείς συνέχεια να υλοποιούμε κατ΄α γράμμα τις διάφορες εγκυκλίους του.. Συγχαρητήρια......

@Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Υπάρχει βεβαίως. Λέγεται "εκλογές".

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Αξιολόγηση Κεραμέως δεν υπάρχει...

Ανοησίες
|

Ούτε κυρώσεις ούτε τιμωρίες. Όλα είναι ψέματα και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Οι 80 διευθυντές δεν κατέθεσαν έκθεση για λόγους τεχνικούς, εώ οι υπόλοιποι 34 μάλλον είναι συνταξιούχοι, που δεν τους νοιάζει τίποτα...! Όσον αφορά στα φασόν κείμενα, είναι πολλές χιλιάδες και δεν μπορεί το ΥΠΑΙΘ να κάνει τίποτα, γιατί η ελευθερία της έκφρασης και του λόγου είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα. Αν θέλει το ΥΠΑΙΘ να απαντάμε συγκεκριμένα, ας φτιάξει πλατφόρμα με πολλαπλής επιλογής κουτάκια (τσεκ), ώστε να απαντάμε συγκεκριμένα σε αυτό που θέλει. Γι' αυτό λοιπόν, όλα είναι... ανοησίες. Αυτοί να λένε ότι αξιολόγησαν το σύστημα (ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ) κι οι συνδικαλιστές να λένε ότι αξιολογηθήκαμε....

ΣΑΚΗΣ
|

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται!

Πιτσιφλής
|

O πρώτος οπού μ' Aφεντιές ήρθε την ώρα εκείνη,
ήτονε τ' Aφεντόπουλον από τη Mυτιλήνη.
Eις ένα-ν άλογον ψαρόν πιτήδειος Kαβαλάρης,
όμορφος, αξαζόμενος, κ' ερωτοδιωματάρης.
Tα ρούχα οπού σκεπάζασι 'ποπάνω τ' άρματά του,
μπλάβα με τ' άστρα τα χρουσά [ήσα' για] φορεσά του.
K' εις τ' άρματα τση κεφαλής είχε σγουραφισμένο
ψηλό βουνί, κ' εις την κορφή λαφάκι δοξεμένο·...
.....

Eπρόβαλε κι ωσά θεριό ένας Kαραμανίτης,
οπού'χεν όχθρητα πολλή με το Nησί τση Kρήτης.
Ήτονε Aφέντης δυνατός, και πλούσος, και μεγάλος,
σ' κείνα τα μέρη ωσάν αυτός δεν εγεννήθη-ν άλλος.
Δεν επροσκύνα ουδ' Oυρανόν, ουδ' Άστρα, ουδέ Σελήνην,
τον Kόσμον εφοβέριζε με τη θωριάν εκείνην.
Eις το σπαθί του επίστευγεν, εκείνον επροσκύνα, πάντα πολέμους κι όχθρητες, πάντα μαλιές εκίνα.
Ήτονε κακοσύβαστος, και δύσκολος περίσσα,
εις τη μαλιάν εχαίρετο, και την Aγάπη εμίσα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ