Διεθνές Πανεπιστήμιο: Η απόφαση με τις ψήφους επί των συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων όπως στάλθηκε στην υπουργό Παιδείας

Η Ν. Κεραμέως θα αναμένει και τη γνωμοδότηση της ΕΘΑΑΕ , προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στις οριστικές της αποφάσεις

06/04/2022

Άκουσε το άρθρο

Το esos δημοσιεύει την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος επί της πρότασης του προέδρου  κ. Καïση για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, όπως την  παρέλαβε στα χέρια της η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Το έγγραφο που στάλθηκε στο υπουργείο Παιδείας είναι τα πρακτικά της Διοικούσας με τις ονομαστικές ψήφους των μελών του.

Η Ν. Κεραμέως θα αναμένει και τη γνωμοδότηση της ΕΘΑΑΕ , προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στις οριστικές της αποφάσεις.

Ειδικότερα:

  • Να μεταφερθεί τοτμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης   από τη  Θεσσαλονίκη στις Σέρρες,Όχι ψήφισαν 7   , 3 Ναι, 2 λευκά και 2 με επιφύλαξη.
  • Να καταργηθεί τοτμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος  ψήφισαν6 Ναι, 4 Όχι και 4 λευκά.
  • Να συγχωνευθεί τοτμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων με το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών , με έδρα της Σέρρες,7 Όχι, 3 Ναι, 2 λευκά και 2 με επιφύλαξη.
  • Να συγχωνευθεί το τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής  με το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών , με έδρα της Σέρρες,7 Ναι, 3 Όχι και 4 λευκά.
  • Κατάργηση των τμημάτων της Δράμας, εφόσον δεν υπάρξει   αρωγή της πολιτείας,  8 Όχι, 5 Ναι κι ένα λευκό.
  • Νακαταργηθεί το τμήμα Φυσικής στην Καβάλα (σ.σ. είναι το δεύτερο τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών που οδηγείται σε κλείσιμο μετά το τμήμα Γεωλογίας) υπέρ ψήφισαν 8 και κατά 6.
  • Τοπαράρτημα Νοσηλευτικής  Διδυμοτείχουνα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη με δεδομένη την ύπαρξη Νοσοκομείου στην πρωτεύουσα του Έβρου. 10 ψήφισαν Ναι, 1 όχι και 1 Λευκό.

Σχόλια (16)

Ανοικτή επιστολή
|

Ανοικτή επιστολή για τη μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ στις Σέρρες

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), με εισήγησή του πρότεινε (Αρ. Πρωτ. ΔΦ 2.1/6212_31/3/2022), μεταξύ άλλων, στα μέλη της ΔΕ τη συγχώνευση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων (ΜΠΗΣ) με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών με έδρα τις Σέρρες. Η πρόταση αυτή ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ με μεγάλη πλειοψηφία από τα μέλη της ΔΕ με ψήφους 3 υπέρ, 7 κατά, 2 επιφυλάξεις και 2 λευκά.

Θεωρούμε ότι η αδικαιολόγητη και αιφνιδιαστική αυτή πρόταση, που εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές απόψεις του Προέδρου της ΔΕ, μιας και δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση με το Τμήμα ΜΠΗΣ όπως και με κανένα άλλο τμήμα, δεν στηρίζεται σε κανένα απολύτως ακαδημαϊκό, επιστημονικό ή κοινωνικό κριτήριο που το Υπουργείο και η ΕΘΑΑΕ έχουν δημόσια θέσει. Σημειώνεται ότι η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του ΔΙΠΑΕ αναφέρει χαρακτηριστικά για το Τμήμα (Φεβρουάριος 2022, αρ. συν. ΜΟΔΙΠ 3/2022): “Το ΠΠΣ, μέχρι σήμερα, αξιολογείται θετικά από την ΜΟΔΙΠ καθώς φαίνεται να λειτουργεί με τρόπο που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των φοιτητών, στη διαμόρφωση αξιόλογου μαθησιακού περιβάλλοντος, στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών … Η έδρα του τμήματος στη Θεσσαλονίκη δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με συναφή τμήματα της επαρχίας σε ότι αφορά την επιλογή των υποψηφίων. Επίσης, οι ισχυροί δεσμοί συνεργασίας των τμημάτων από τα οποία προέρχεται, με κοινωνικούς, πολιτιστικούς και παραγωγικούς (ΚΠΠ) φορείς της περιοχής είναι ένα θετικό στοιχείο που το νέο τμήμα οφείλει να διατηρήσει και να ενισχύσει.”

Παρακάτω εκθέτουμε τους κύριους λόγους για τους οποίους το Τμήμα ΜΠΗΣ δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μετακινηθεί από την Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη της Σίνδου στην πόλη των Σερρών.

Το Τμήμα προέκυψε από την αυτόβουλη συγχώνευση των Τμημάτων Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής, με συνδυασμένη ιστορία 40 ετών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Συνιστά δυναμικό συνδυασμό των επιστημών της Ηλεκτρονικής και της Πληροφορικής, στο πλαίσιο των αντίστοιχων εμπειριών και συστάσεων σε διεθνές (ACM/IEEE Curricula) και εθνικό επίπεδο (Παρατηρητήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΣΕΒ, αρθρογραφία εκδόσεων του ΙΟΒΕ και της Τραπέζης της Ελλάδος).
Στο Τμήμα υπηρετούν 28 μέλη ΔΕΠ ενώ οι 4.000 φοιτητές του παρακολουθούν ένα σύγχρονο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) καθώς και 3 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Διαθέτει 4 θεσμοθετημένα ερευνητικά εργαστήρια ενώ σε αυτό εκπονούνται 19 διδακτορικές διατριβές. Μέσα σε 3 έτη η βάση εισαγωγής έχει αυξηθεί πλέον των 2000 μορίων, φθάνοντας τα 13.996 μόρια το 2021 και υπερκαλύπτει σταθερά τις προσφερόμενες θέσεις πρωτοετών φοιτητών.
Το Τμήμα διαθέτει 9 αίθουσες διδασκαλίας, 2 αμφιθέατρα, Ραδιοφωνικό και Τηλεοπτικό στούντιο 400τ.μ. και 20 αίθουσες εργαστηρίων, κατασκευασμένες με ειδικές προδιαγραφές για την προστασία των φοιτητών από ατυχήματα λόγω υψηλών τάσεων. Επίσης, 400 Η/Υ είναι συνδεδεμένοι σε ένα σύγχρονο Data Center, ενώ τα εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο κατάλληλο επιστημονικό εξοπλισμό, ο οποίος δεν είναι δυνατό να μεταφερθεί και θα απαξιωθεί.
Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος διαθέτουν ανταγωνιστικά βιογραφικά που συμπεριλαμβάνουν πατέντες ευρεσιτεχνίας, διεθνή βραβεία, δημοσιεύσεις σε υψηλής επιστημονικής επιρροής διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συμμετοχή σε συντακτικές επιτροπές επιστημονικών τεκμηρίων κλπ. Η εξωστρέφεια της επιστημονικής και ερευνητικής δραστηριότητας του Τμήματος αποδεικνύεται από τις 9 συνεργασίες με Ελληνικά Α.Ε.Ι. και τις 26 συνεργασίες με πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα του εξωτερικού.
Το Τμήμα συνεργάζεται και διατηρεί ισχυρές σχέσεις με περισσότερες από 120 επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Έχει δημιουργήσει ένα αξιοζήλευτο και αναγνωρίσιμο όνομα (brand name) μεταξύ των παραγωγικών φορέων, με αποτέλεσμα την υψηλή απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά εργασίας.
Περίπου το 70% των 4.000 φοιτητών προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Η μετακίνηση που προτείνεται, σε μια εποχή έντονης παγκόσμιας και κυρίως εγχώριας οικονομικής κρίσης, θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια όχι μόνο στις οικογένειες των παιδιών αυτών, αλλά και των παιδιών που σχεδιάζουν να σπουδάσουν στο μέλλον στην πόλη τους.
Το Τμήμα ΜΠΗΣ βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με την αγορά εργασίας και τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις, εκπαιδεύοντας τους φοιτητές του στην αιχμή της τεχνολογίας που σχετίζεται με τα ενσωματωμένα συστήματα, την τεχνητή νοημοσύνη, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, τη ρομποτική, τα ευρυζωνικά δίκτυα, την αναλυτική δεδομένων και την 4η βιομηχανική επανάσταση, βασικούς άξονες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας (Παρατηρητήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού ΣΕΒ) και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης που εξελίσσεται σε έναν ισχυρό οικονομικό, αναπτυξιακό και εξαγωγικό κόμβο. Με επίκεντρο αυτούς τους άξονες έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί το πενταετές ΠΠΣ του Τμήματος που διασφαλίζει την κατανόηση και παρακολούθηση των παραπάνω ραγδαίων εξελίξεων της τεχνολογίας και την ανάπτυξη εφαρμογών της. Στο πλαίσιο αυτό, η αναγκαιότητα απασχόλησης πληθώρας μηχανικών σε επιχειρήσεις Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής, αλλά και σύγχρονες εταιρίες και οργανισμούς της Θεσσαλονίκης που έχουν εντάξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο αναπτυξιακό τους σχέδιο, ισχυροποιεί τον ρόλο των αποφοίτων του Τμήματος, ήτοι, μηχανικών που σχεδιάζουν, αναπτύσσουν, εφαρμόζουν, διαχειρίζονται, συντηρούν, επεκτείνουν/βελτιώνουν συστήματα υλικού και λογισμικού, με έμφαση στους παραπάνω άξονες.

Η απομάκρυνση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ από τη Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να θεωρηθεί αναπτυξιακή πολιτική, δεν είναι συμβατή με τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας και μεσοπρόθεσμα θα επηρεάσει αρνητικά την αναπτυξιακή πορεία των εταιριών της Θεσσαλονίκης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, είμαστε βέβαιοι ότι η αξιοκρατική αξιολόγηση του Τμήματος, θα επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα παραμονής του στη Θεσσαλονίκη καθώς και την αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσής του με τον απαραίτητο επανακαθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του και την υπαγωγή του ΠΠΣ σε Ενιαίο και Αδιάσπαστο Τίτλο Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου, ώστε να συνεχίσει να υπηρετεί με επιτυχία το όραμα της τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής και της χώρας. Ζητάμε τη ρητή δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα κατάργησης, μετακίνησης ή συγχώνευσής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τμήματος
Δευτέρα 11 Απριλίου, 2022

Αντι
|

Αντί η Διοικούσα Επιτροπή να φροντίσει για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση του Τμήματος -η οποία καθυστερεί απαράδεκτα- με την αναγνώριση του 5ου έτους ως Integrated Master και την απόδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Μηχανικού στους αποφοίτους μας, προχωρά, χωρίς καμία διαβούλευση, σε πρόταση μεταφοράς του Τμήματος στις Σέρρες, εξυπηρετώντας προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες και συμφωνίες παρασκηνίων.

Πειραματόζωα
|

2022 ζούμε ξανά αυτό που πήγε να πραγματοποιηθεί το 2013. Η κατάργηση τμημάτων και συγχώνευση μερικών με άλλα, στα καλά καθούμενα. Τότε το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και απέτρεψε αυτήν την ενέργεια (καθηγητές και φοιτητές, όλοι μαζί ένα). Δυστυχώς με τις μεταρρυθμίσεις που προέκυψαν το 2019, δύο τμήματα συγχωνεύτηκαν για να δημιουργήσουν το τωρινό (Πληροφορικής + Ηλεκτρονικής). Αφού ακόμα τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει για την ακαδημαική πορεία του τμήματος αυτού (πρακτική, εργασιακά δικαιώματα, ευκαιρίες εξέλιξεις κτλ), ξαφνικά εντελώς τυχαία ξαναέρχεται στο τραπέζι η πρόταση του 2013 με νέα δεδομένα. Κατάργηση ολόκληρων τμημάτων η συγχώνευση τους με άλλα σε άλλες πόλεις (μεταφορά έδρας). Καμία ενημέρωση, καμία δημοκρατική αντίληψη, απλά σε μια μέρα κατατέθηκε η πρόταση απο την διοίκηση ΔΙΠΑΕ στις Σέρρες, όπου αποφάσιζε για την μοίρα πολλαπλών τμημάτων. Χωρίς καμία παρέμβαση των κατώτερων υποδιοικήσεων του κάθε τμήματος! Του συλλόγου καθηγητών/φοιτητών! Ρωτώ εγώ τώρα. Ρωτήσαν τους φοιτητές? Ρωτήσαν το διδακτικό προσωπικό? Παρόλο που δώθηκαν συγκεκριμένες βελτιώσεις, γιατί πέρασε το δικό τους? Ποιός θα νοιαστεί αν μπορεί να υποστηριχθεί αυτή η ενέργεια απο όλες τις απόψεις? (διοικητικά, οικονομικά, θέματα υποδομών κτλ). Ποιός θα δώσει λύση στα προβλήματα που θα προκύψουν? Ποιος θα αποδώσει πίσω τις χαμένες προσπάθειες των φοιτητών για να εισαχθούν σε ένα τμήμα στην πόλη τους? Ποιός θα καταλάβει την ταλαιπωρία των φοιτητών που θα ζήσουν την υπο-κατάρευσης του συστήματος? Χωρίς τίποτα να δουλεύει! Σχηματίζοντας στο πρόσωπο των φοιτητών πανικό και αίσθημα αβεβαιότητας, χωρίς νέες ευκαιρίες, νέα όνειρα! Εν τέλει βλέπουμε ξανά το δημόσιο σύστημα πώς μας έχει απλά σαν "πειραματόζωα". Απλά απαράδεκτο!

ΙΘΠ
|

Στον τίτλο διαβάζουμε "απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος επί της πρότασης του προέδρου κ. Καïση για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων"
Τα μέλη της ΔΕ τοποθετήθηκαν στην συγκεκριμένη πρόταση.
Ερώτηση - Απορία:
Υπήρξε κάποια άλλη πρόταση από τα μέλη της ΔΕ η οποία συζητήθηκε;
(υπήρχε αυτή η δυνατότητα;;;)
Υπήρξε κάποια άλλη "ενδιάμεση" (και ορθολογικότερη) πρόταση για Τμήματα του ΔΙΠΑΕ η οποία συζητήθηκε και ίσως τέθηκε σε ψηφοφορία;

Polar_Fish
|

Tι προτιμάτε για τα παιδιά σας? Να είναι εντελώς ανειδίκευτοι? ή να έχουν κάποιο πτυχίο ακόμα και δουλεύουν σε δουλειές που δεν απαιτούν εξειδίκευση? Εγώ προτιμώ το δεύτερο. Η ανεργία είναι για αυτούς που δεν είναι ευέλικτοι.

ΙΘΠ
|

Το ΔΙΠΑΕ με πάνω από 400 μέλη ΔΕΠ γιατί εξακολουθεί από το 2019 μέχρι και σήμερα με Διοικούσα Επιτροπή και όχι με εκλεγμένη Διοίκηση;
Μήπως θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει Πρυτανικές εκλογές,
να έχει εκλεγεί Πρυτανικό Συμβούλιο το οποίο,
εκπροσωπώντας όλα τα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΕΠ
να καθορίσει το μέλλον του Πανεπιστημίου;

Μείωση Τμημάτων ΑΕΙ
|

Μεταφορά της σχολής Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη και ένταξη της στο ΔΠΘ, αυτό ορίζει η κοινή λογική. Όσο για τα υπόλοιπα τμήματα, πρέπει να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις γρήγορα και σε σημαντικό βαθμό.
20% λιγότερα τμήματα χρειάζεται η Χώρα μας.
Έχουμε πληθώρα τμημάτων Γεωπονίας, Λογιστικής, Νοσηλευτικής, Μηχανικών, Φιλολόγων, υπολογιστών......που συνεπάγεται και πληθώρα ανέργων πτυχιούχων.

Μείωση Τμημάτων ΑΕΙ
|

Μεταφορά της σχολής Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη και ένταξη της στο ΔΠΘ, αυτό ορίζει η κοινή λογική. Όσο για τα υπόλοιπα τμήματα, πρέπει να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις γρήγορα και σε σημαντικό βαθμό.
20% λιγότερα τμήματα χρειάζεται η Χώρα μας.
Έχουμε πληθώρα τμημάτων Γεωπονίας, Λογιστικής, Νοσηλευτικής, Μηχανικών, Φιλολόγων, υπολογιστών......που συνεπάγεται και πληθώρα ανέργων πτυχιούχων.

Πατέρας ενός φοιτητή
|

Επειδή δεν γνωρίζω, ρωτάω ποιός είναι ο κ. Καϊσης; Διδάσκει στη Σχολή Μηχανικών;

Polar_Fish
|

Kαλά έκανε ο Πρόεδρος της Διοικούσας και έστειλε όλα τα στοιχεία για να φανεί ότι το ίδρυμα έχει τοποθετηθεί ρητά αρνητικά ή θετικά σε διάφορα πιθανά σενάρια. Το ΔΙΠΑΕ ιδρύθηκε με άλλο σκοπό. Δεν υπήρχε λόγος να συγχωνευτεί με Τμήματα πρώην ΤΕΙ.

Περίεργα πρα΄γματα
|

@Φοιτητής τμ. Μηχ. Παραγωγής και Διοίκησης
Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κατέβασε την τελευταία μέρα μία εισήγηση που περιείχε εκτός από προτάσεις που είχαν συζητηθεί (π.χ. για το Τμήμα Νοσηλευτικής) και προτάσεις που αιφνιδίασαν τους πάντες. Στην προβλεπόμενη ψηφοφορία κάποιες προτα΄σεις του δεν έγιναν αποδεκτές (π.χ. συγχώνευση Τμήματος Μηχ. Πληροφορικές με το Τμήμα των Σερρών, μεταφορά Τμήματος Μηχ. Παραγωγής και Διοίκησης στις Σέρρες). Αντί να σταλεί στο Υπουργείο η πρόταση με τα σημεία που εγκρίθηκαν από την Διοικούσα Επιτροπή, έστειλε όλη την εισήγησή του και τα πρακτικά της συζήτησης.
Αυτό αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία, το κάθε Πανεπιστήμιο στέλνει τις τελικές προτάσεις του, δε στέλνει τις συζητήσεις που έγιναν για κάθε πιθανή πρόταση που εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε. Επίσης, είναι πρωτοφανές στο πρακτικό να μην υπάρχει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, θα πρέπει κανείς να διαβάσει όλα τα πρακτικά για να δει ότι η πρόταση απορρίφθηκε .
Τώρα γιατί ο ίδιος λέει ότι είναι απόφαση, ενώ από την ανάγνωση των πρακτικών προκύπτει ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν καταψηφιστεί, είναι μία καλή ερω΄τηση που μπορεί να απευθυνθεί στον ίδιο.

Φοιτητές Διπαε
|

@Αρθούρος το τμήμα μηχανικών πληροφορικής και ηλεκτρονικών συστημάτων εχει 7 οχι 3 ναι, το σχόλιο σου δεν είναι σωστό. Ο Κ. Καίσης χωρις να ρωτήσει καθηγητές και γενικώς τα αρμόδια άτομα για να παρθεί μια τέτοια απόφαση δεν εκτελέστηκε ποτέ. Μόνος του κίνησε μια τέτοια αισχρή απόφαση .

Καθηγητής ΔΙΠΑΕ
|

Για τον Αρθούρο.
Για το τμήμα Μηχ. Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων το αποτέλεσμα είναι αντίστροφο: 7 κατά και μόνο 3 υπέρ να πάει στις Σέρρες. Δεν διάβασες σωστά το ρεπορτάζ.

Φοιτητής τμ. Μηχ. Παραγωγής και Διοίκησης
|

Δηλαδή ο Πρόεδρος του ΔΙΠΑΕ που λέει ότι έχει αποφασισθεί η μεταφορά μας στη Σίνδο; Αυτός την αποφάσισε μόνος του;

Αρθούρος
|

Αυτά τα αποτελέσματα δεν ήταν γνωστά και οι εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί, ήταν τελείως διαφορετικές.
Επομένως τα μόνα τμήματα που θα καταργηθούν-συγχωνευτούν-μεταφερθούν με όρους πραγματικής πλειονοψηφίας επί των 14 που συμμετείχαν στις ψηφοφορίες είναι τα εξής:
1. Νοσηλευτικής γιά μεταφορά της έδρας στην Αλεξανδρούπολη με ψήφους 10 επί των 14, ποσοστό 71,428%.
2. Φυσικής Καβάλας γιά κατάργηση, με ψήφους 8 στους 14, ποσοστό 57,142%
3. Μηχανικών Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών Συστημάτων Σίνδου γιά συγχώνευση με το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Σερρών με ψήφους 7 στους 14, ποσοστό 50%. Όμως, είναι το μόνο που αφορά ομοειδή και συναφή αντικείμενα σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα που είναι συγχωνεύσεις απόλυτα διακριτών αντικειμένων.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, η πλειονοψηφία ακόμα και του 50% δεν επαρκεί γιά να δώσει στην ΕΘΑΕΕ εκείνο τον "αέρα" γιά να περάσει τις αποφάσεις της. Το καλοκαίρι που μας έρχεται είναι απόλυτα προεκλογικό και δεν είναι τώρα το 2020 και το 2021 που καταργούνταν τμήματα στην Πάτρα με συνοπτικές διαδικασίες. Οι φοιτητές και οι καθηγητές τους δε θα αφήσουν να τους "σφάξουν σαν πρόβατα στη σφαγή".

Καθηγητής ΔΙΠΑΕ
|

Γιατί λοιπόν, ο κ. Καίσης δηλώνει ότι η πρόταση του εγκρίθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή;
Η αριθμητική είναι πολύ απλή: 7 ΚΑΤΑ, 3 ΥΠΕΡ της πρότασής του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ