Μ. Βαρβιτσιώτης: Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι πρωτοπόρο στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την πράσινη ανάπτυξη!

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε σήμερα ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιδρύματος Παναγιώτη Καλδή.
Κατά τη συνάντηση, ο Αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία ανάπτυξη του Ιδρύματος και τον πολύτιμο ρόλο του στην αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής.
Παράλληλα, εξήρε την προσπάθειά του να καταστεί το πρώτο πράσινο πανεπιστήμιο στη χώρα και τόνισε ότι θέτει τις δυνάμεις του στη διάθεση του Ιδρύματος, προσφέροντας την αμέριστη στήριξή του στις δράσεις του και την εξωστρεφή του παρουσία.
«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι πρωτοπόρο στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την πράσινη ανάπτυξη. Μια κοιτίδα νέων επιστημόνων για όλη την Ελλάδα, στα δυτικά!» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καλδής από την πλευρά του ενημέρωσε τον Αναπληρωτή υπουργό για την πορεία του Πανεπιστημίου, τη σύνδεσή του με την κοινωνία και τις εξωστρεφείς του πρωτοβουλίες, ενώ τον ευχαρίστησε για την αρωγή του σε όλη την πορεία και τις δράσεις του Ιδρύματος.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Ρύθμιση ανώτατου ορίου φοίτησης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
- Ρύθμιση θεμάτων για τη διαδικασία αξιολόγησης των φοιτητών του Παν. Θεσσαλίας
- Μεταθέσεις στα Μουσικά Σχολεία χωρίς γνωστοποίηση των μορίων
- Πανελλαδικές 2023: Αλλαγές στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων
- Το ΕΚΠΑ ιδρύει δύο παραρτήματα του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας στα Ψαχνά και στη Μυτιλήνη
- ΕΑΠ: Ανοικτή επιστολή της ακαδημαϊκής κοινότητας προς την υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως
- Ερώτηση 45 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούν "κατάργηση της τιμωρητικής αξιολόγησης"
- Στο αστυνομική τμήμα ο ΔΔΕ Πειραιά για υποβολή μήνυσης- Ομάδα διαδηλωτών διέκοψε την ημερίδα για τα Ιδιωτικά Σχολεία
- Διευθυντές Σχολείων: Εντολή υπ. Παιδείας να "παγώσουν" οι διπλές Συνεντεύξεις των υποψηφίων στην ΔΠΕ Ξάνθης
- Παρουσία της ηγεσίας του υπ. Παιδείας η Σύνοδος Πρυτάνεων στην Κέρκυρα (Το πρόγραμμα)
Σχόλια (9)
Ακόμα και μέσα από τις αντιφάσεις που οδηγούν τη συγχώνευση του ΠΑΔΑ με την ΑΣΠΑΙΤΕ, το ΠΑΔΑ πάλι θα βγεί κερδισμένο. Όχι μόνο όσον αφορά την απόχτηση της περιουσία της ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά και την εξάπλωσή του σε όλη την Ελλάδα με την απόχτηση όλων των μεταπτυχιακών και μετεκπαιδευτικών του δομών που έχει η Παιδαγωγική του Σχολή(πρώην ΠΑΤΕΣ).
Η κουλτούρα των συγχωνεύσεων με ιδρύματα που υπήρχαν στην αγορά όχι όμως στο μηχανογραφικό όπως η ΕΣΔΥ και η Παιδαγωγική Σχολή της ΑΣΠΑΙΤΕ, καθιστά το ΠΑΔΑ πρωτοπόρο στις συνέργειες στο λεκανοπέδιο κι αυτό δεν περνά αδιάφορο από τα ελληνικά κόμματα. Μπροστά σε ένα πλήθος μονοθεματικών ιδρυμάτων που είναι μεν γνωστά στο χώρο τους, αλλά δε συνεργάζονται, προβάλλει και το παράδειγμα του ΠΑΔΑ έστω και με τη μικρή ιστορία των 4 χρόνων.
Το ΠΑΔΑ είναι το 4ο σε κατάταξη Πανεπιστήμιο στην Αττική , το 9ο στη χώρα και 709ο παγκοσμίως . Not bad για 4 χρόνια λειτουργίας...
Όπως τα πρώην Polytechnics, ανώτερες σχολές στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν έγιναν το ίδιο ελκυστικές ούτε για φοιτητές ούτε για ερευνητές με την ανωτατοποίησή τους πριν 30 χρόνια, έτσι και τα πρώην ΤΕΙ στην Ελλάδα είναι ένα πείραμα που δεν οδηγεί πουθενά. Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι όπου υπάρχει Πανεπιστήμιο (πχ. Κρήτη ή Πάτρα ή Ιωάννινα ή Θράκη) δεν είχε νόημα η ίδρυση σχολών ΤΕΙ, και το ίδιο φυσικά ισχύει για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Αυτές οι ρυθμίσεις δημιουργούν προβλήματα στους νέους πτυχιούχους και έγιναν μόνο για την αύξηση των θέσεων προσωπικού, όχι για την ουσιαστική ανανέωση της έρευνας και της διδασκαλίας - δε χρειάζεται ένα δεύτερο «πολυτεχνείο» η Αττική ούτε επιπλέον πανεπιστημιακά τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Οινολογίας...
Στόχος δεν είναι τα rankings αλλά η εκπαίδευση των νέων φοιτητών, που δεν πρέπει να είναι πολλαπλών ταχυτήτων:
Ας ενισχυθούν κατά προτεραιότητα οι Πανεπιστημιακές Σχολές σε Κρήτη, Θράκη, Θεσσαλία, Ιωάννινα και Πάτρα, αντί να δημιούργουνται πανομοιότυπα τμήματα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη - το ίδιο φυσικά ισχύει για όλα τα πρώην ΤΕΙ, πρέπει να απορροφηθούν και να σταματήσουν τα «διπλά προγράμματα σπουδών» όχι να λειτουργούν σχολές παράλληλα με άλλη ονομασία.
Προς (ΔΕΠ
07 Απρ 2022 09:34)
Το ΠΑΔΑ δεν είναι τόσο γνωστό όπως το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ, όποτε καλό είναι να αποφεύγονται οι βαρύγδουπες δηλώσεις εκ μέρους των αρμοδίων ωστόσο το ΠΑΔΑ κάνει πολλές προσπάθειες ώστε να ανταποκριθει στο στάτους του πανεπιστημίου και να αποκτήσει την θέση που του αξίζει στον πανεπιστημιακό χάρτη. Σαφώς αυτο απαιτεί πολλά χρόνια εξωστρέφειας και έρευνας ώστε να ανεβαίνει στα rankings.
ΟΚ, σε ποιούς τομείς ήταν "μπροστά" το ΤΕΙ Αθήνας ρε παιδιά; Σε ποιά αντικείμενα το γνωρίζουν ότι υπάρχει στο εξωτερικό; Πόσες δημοσιεύσεις σε περιοδικά με IF είχε ανά διδάσκοντα; Πόσες αναφορές ανά διδάσκοντα; Πόσο h-index ανα διδάσκοντα; Αυτά δείχνουν αν είμαστε "μπροστά" ή όχι.
Δεν έχετε τελείως άδικο. Το ΠΑΔΑ δεν είναι τόσο γνωστό όπως το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ, όποτε καλό είναι να αποφεύγονται οι βαρύγδουπες δηλώσεις εκ μέρους των αρμοδίων ωστόσο το ΠΑΔΑ κάνει πολλές προσπάθειες ώστε να ανταποκριθει στο στάτους του πανεπιστημίου και να αποκτήσει την θέση που του αξίζει στον πανεπιστημιακό χάρτη. Σαφώς αυτο απαιτεί πολλά χρόνια εξωστρέφειας και έρευνας ώστε να ανεβαίνει στα rankings.
@ΔΕΠ0 6 Απρ 2022 22:08
Ζηλεύουμε;;
Δεν ξέρω σε ποιο ΑΕΙ είστε αλλά το πρώην ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ήταν μπροστά σε πολλούς τομείς σίγουρα μπροστά και από το δικό σας.
Ρε παιδιά, γιατί πρέπει να υπερβάλουν τόσο πολύ πάντα... αν είναι δυνατόν... Πρωτοπόρο... Η αλήθεια είναι ότι καλή η εξωστρέφεια (ότι κι αν σημαίνει αυτό), αλλά τα πανεπιστήμια διεθνώς αξιολογούνται με βάση λίγους αντικειμενικούς δείκτες. Το ΠΑΔΑ καλώς ή κακώς είναι χαμηλά σε αυτούς. δεν είναι κακό, ήταν ΤΕΙ πριν λιγα χρόνια, ανασυντάχθηκε, κλπ κλπ, μπορεί στο μέλλον να γίνει λαμπρό. Απλά τώρα, διεθνώς δεν είναι από αυτά που έχει ακούσει ο μέσος ερευνητής/καθηγήτης/φοιτητής. Σε αντίθεση με μερικά άλλα Ελληνικά ΑΕΙ. Οπότε ας μην υπερβάλουμε...
Αν είχα 1 ευρώ κάθε φορά που ακούω τις λέξεις "καινοτομία" και "πράσινη ανάπτυξη" θα ήμουν πλούσιος...
Συγχαρητηρια στον Πρύτανη για ολες τις προσπαθειες του. Πραγματικα αγωνιστής