Νέο έγγραφο: Οι εκπαιδευτικοί να ολοκληρώσουν την εξεταστέα ύλη των μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές

Οι Συντονιστές Εκπ/κού Έργου να είναι σε άμεση συνεργασία με τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς, ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για τη διδασκαλία των μαθημάτων και την ολοκλήρωση της ύλης και να ελέγχουν την πορεία της

07/04/2022

Άκουσε το άρθρο

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξεταστέα ύλη των μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Τη νέα αυτή οδηγία απέστειλε σήμερα σε όλα τα Λύκεια της χώρας ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας Αλ. Κόπτσης.

"Μετά τη Δ ́ φάση της καταχώρισης της διδακτέας - εξεταστέας ύλης και προκειμένου να ολοκληρωθεί η ύλη όλων των μαθημάτων τα οποία εξετάζονται και πανελλαδικά, παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων για την εφαρμογή της με αρ. πρωτ. 29593/ΓΔ4/16-03-2022 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ." τονίζει ο Γενικός Γραμματέας και σημειώνει:

  • Οι Συντονιστές Εκπ/κού Έργου να είναι σε άμεση συνεργασία με τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς, ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για τη διδασκαλία των μαθημάτων και την ολοκλήρωση της ύλης και να ελέγχουν την πορεία της.
  • Για την παρακολούθηση και τον συντονισμό της ύλης των μαθημάτων της Γ ́ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και της Γ ́ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά στα «Διαδικτυακά Τμήματα» ισχύει η με αρ. πρωτ. 6250/Δ2/19-01-2022 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

 

Σχόλια (17)

Ερηνη
|

Όταν διορίζει σε επαλ καθηγητές τον Φλεβάρη κι τον Μάρτη ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΊ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΎΛΗ;;;; ΚΙ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΘΕΜΆΤΩΝ..... ΝΑ ΦΟΒΆΣΤΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΉ ΜΑΣ.

πού είναι το νέο έγγραφο;;;;;
|

Παρασκευή πρωί και δεν βλέπουμε στο esos νέο έγγραφο. απαράδεκτο , κ. ΓΓ ! θέλουμε τη δόση (χιουμορ κακού αλλά οκ), μη χαθεί η δόση και πάμε σε διπλή κυριακή βράδυ ! Συνέπεια , παρακαλώ !

OK
|

"Τονίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξεταστέα ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων".

"Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου να ... ελέγχουν την πορεία της".

Και πώς θα ελέγξουν οι συντονιστές, αγαπητέ κε Γενικέ, την πορεία της ύλης ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη των μαθημα΄των αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει πότε θα είναι αυτή η ρημάδα η λήξη των μαθημάτων;;;

Πώς θα πουν στους εκπαιδευτικούς "καλά πας" ή "τρέξε";

Μερικά πράγματα αδυνατώ να τα καταλάβω... Μάλλον θα πρέπει να λένε μόνο "τρέξε" μην τυχόν και "αἰφνίδιος ἐφ᾿ ὑμᾶς ἐπιστῇ ἡ ἡμέρα ἐκείνη" που λέει και το Ευαγγέλιο...

jim
|

Το υπουργείο επιμένει να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο για να περάσει ο πονοκέφαλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φυσική που με 3 ώρες την εβδομάδα, η ύλη δεν ολοκληρωνόταν ποτέ και φέτος η ίδια ύλη πρέπει να ολοκληρωθεί με 2 ώρες την εβδομάδα. Οι αρμόδιοι δεν διαθέτουν καν στοιχειώδη λογική.

Μπαλόνια
|

Μόλις ολοκληρώσω την ύλη,υπολογίζω κατά τον Ιούλιο, θα το γιορτάσω με μπλέ μπαλόνια γιατί έτσι μας τα κάνανε.

μια εκπαιδευτικός
|

το υπουργείο που κόπτεται για την ύλη ας λάμβανε υπόψη του τις ώρες που χάθηκαν λόγω ασθένειας μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω των εκδρομών που εσχάτως επέτρεψε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει εμπε΄δωση της ύλης, καθώς τα παιδιά λείπουν γιατί αρρωσταίνουν αφού επιστρέφουν από τις εκδρομές και σαν κορωνίδα ήρθε και η διεξαγωγή των εξετάσεων για αστυνομία, στρατιωτικές σχολές και λοιπά, κατά τη διάρκεια των οποίων λείπουν μαθητές για μια ολόκληρη εβδομάδα. Ρωτώ λοιπόν: δε θα μπορούσαν αυτές οι εξετάσεις να γίνονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς ή στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα για να μη διασπάται η προσοχή των μαθητών; Πώς να ολοκληρώσεις και να προχωρήσεις στην εμπέδωση της ύλης όταν υπάρχει μια γενικότερη διάσπαση και αναβρασμός στις τάξεις των μαθητών, οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί τι τους περιμένει μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης με τους μεγάλους βαθμούς και την απουσία των εξετάσεων;

Εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας
|

Τα αποτελέσματα της διοικητικής προχειρότητας και ανικανότητας έχουν τραγικό αντίκτυπο στους μαθητές. Οι εσπευσμένες νουθεσίες και οι κενές περιεχομένου συστάσεις από τους ιθύνοντες του ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνουν την βαθύτατη άγνοια τους για τα εκπαιδευτικά πράγματα.

Κατορθωμα
|

κα Κεραμέως υπήρχαν σχολεία και πριν την εθνοσωτήρια υπουργεία σας.

Κάθε χρόνο βγαίνει η ύλη στα σχολεία, αν καταφέρετε να μην βγει φέτος θα είναι δικό σας κατόρθωμα.

Anastasia
|

Όλοι εσείς που δεν βλέπετε προβλήματα που ζείτε; Σε Λύκειο του νομού μας αρρώστησε ο εκπαιδευτικός ΠΕ04 και πέρασε 1,5 μήνας να στείλουν άλλον. Και πόσα άλλα τέτοια σε ολόκληρη τη χώρα. Αλλά φταίνε οι ενώσεις γονέων που δεν πατάνε στο Υπουργείο μια μήνυση για άνιση μεταχείριση. Να πληρώσει πρόστιμα να καταλάβει τις ευθύνες του.

Δημήτρης εκπαιδευτικός
|

@ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ.
Δυστυχώς το υπουργείο είναι εκτός πραγματικότητας. Και ακόμα πιο πολύ εκτός πραγματικότητας, είναι οσοι σχολιάζουν ειρωνικά αυτά που γράφουμε, χωρίς να γνωρίζουν τι γίνεται στα σχολεία.

καθηγητης
|

"Οι Συντονιστές Εκπ/κού Έργου να είναι σε άμεση συνεργασία με τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς, ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για τη διδασκαλία των μαθημάτων και την ολοκλήρωση της ύλης και να ελέγχουν την πορεία της."

Πως ακριβώς θα βοηθήσουν? Θα κάνουν "πετάλι" ???
Αστειότητες. Οι διδάσκοντες ΞΕΡΟΥΝ οτι πρέπει να ολοκληρώσουν την ύλη, δεν περιμένουν τη διαταγή απο τους "από πάνω"...

@ @Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

ή πολύ αφελής ψηφοφόρος του σανού της κεραμέως ή δρ ιατρικής για να λες να βγάλουν πρωτόκολλα οι διευθυντές (αχαχαχαχα). να σε πάρει για σύμβουλο στο μαρούσι , ίδια τρικυμία στα μυαλά και ανικανότητα (εσύ μόνο στην κατανόηση και τα σχόλια προκαλώντας γέλωτα , η άλλη δημιουργεί προβλήματα)

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Οι ειδήμονες που βγάζουν αυτές τις στρατιωτικού τύπου εντολές οφείλουν να γνωρίζουν ότι η σωστή διδασκαλία δεν περιορίζεται απλά στο να "βγει" η ύλη, αλλά ολοκληρώνεται με τις κατάλληλες επαναλήψεις που θα διασφαλίσουν την ουσιαστική κατανόηση και εμπέδωσή της. Δεν μιλάμε για αγώνα δρόμου, αλλά για παιδεία. Ούτε και είμαστε στρατιώτες...Επιτέλους, σοβαρευτείτε εκεί στο υπουργείο!

@Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Οδηγίες και πρωτόκολλα αν δεν είχαν οι διευθυντές ας έβγαζαν δικά τους ή αν κωλλύονται νομικά ή φοβούνται, ας ακύρωναν τις εκδρομες ελλείψει οδηγιών από το υπουργείο. Σε λίγο θα περιμένουμε οδηγίες για το τι ωρα θα χρησιμοποιούμε τις τουαλέτες.

@Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Μια ζωή τα ίδια... "πρωτοφανής κατάσταση". Τη μια είναι πρωτοφανής για τον Α λόγο την άλλη για τον Β λόγο. Έτσι είναι η ζωή αγαπητέ/ή. Πρωτοφανής. Όποιος δε θέλει να ζυμώσει και να βρει λύσεις, κλαψουρίζει πάντα ότι δεν μπορεί γιατί..."πρωτοφανής".

δεν μπορούνε , έχουν μπαλόνια
|

να φουσκωσουν . γιορτάζουν τα μεθεόρτια του ενός έτους. στείλτε διαταγή αργότερα

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Η γνωστή εμμονή του υπουργείου που συνεχίζει να αγνοεί την πραγματικότητα. Και επισημαίνω ότι οι άσχετοι αυτοί άνθρωποι δεν μπορούν καν να αντιληφθούν ότι ήδη στα σχολεία επικρατεί πρωτοφανής κατάσταση με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων λόγω των σχολικών εκδρομών - για τις οποίες δε νοιάστηκαν να εκδώσουν οδηγίες και ειδικά πρωτόκολλα κι ας φωνάζουμε τόσον καιρό για το θέμα αυτό! Μέσα λοιπόν σ' αυτή την ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση με τις απανωτές απουσίες μεγάλου αριθμού μαθητών και εκπαιδευτικών πώς είναι δυνατόν οι γενναίοι του υπουργείου να συνεχίζουν απτόητοι να απαιτούν τα δικά τους αδιαφορώντας για την πραγματικότητα; Μόνο το θεαθήναι μας ενδιαφέρει; Έλεος πια!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ