ΒΟΥΛΗ

Ίδρυση νέων τμημάτων στο ΔΠΘ και νέας πανεπιστημιούπολης στο Διδυμότειχο ανακοίνωσε ο υφ. Παιδείας

Έχει εντοπιστεί η περιοχή όπου θα χτιστεί η νέα Πανεπιστημιούπολη Διδυμοτείχου και με τη βοήθεια της περιφέρειας εκπονούνται ήδη οι σχετικές μελέτες
Δημοσίευση: 08/04/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την ίδρυση νέων τμημάτων Ψυχολογίας στο  Διδυμότειχο και Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή, ανακοινωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Άγγελος Συρίγος, ενώ όπως είπε:

Τμήμα Ψυχολογίας: Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα στηρίξουμε και με άλλα μέτρα το Δημοκρίτειο. Θα δημιουργηθεί Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.

Πανεπιστημιούπολη Διδυμοτείχου: Ήδη υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ του δήμου και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει εντοπιστεί η περιοχή όπου θα χτιστεί η νέα Πανεπιστημιούπολη Διδυμοτείχου και με τη βοήθεια της περιφέρειας εκπονούνται ήδη οι σχετικές μελέτες.

Νέο Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή: Επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθεί –μετά δηλαδή το Τμήμα Ψυχολογίας Διδυμοτείχου- και Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή με απώτερο στόχο  να αγκαλιάσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο  Θράκης και όλη την Περιφερεια.

Νοσηλευτική  Διδυμοτείχου: Πότε άρχισαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα με τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου; Όταν έγινε πανεπιστημιακό τμήμα το 2019. Μετά το 2019 υποχρεωτικώς όλοι οι διδάσκοντες πρέπει να έχουν διδακτορικό δίπλωμα. Πού να βρεις ανθρώπους με διδακτορικό δίπλωμα στο Διδυμότειχο που να έχουν εξειδικευτεί στη Νοσηλευτική και πόσους μπορείς να βρεις; Αποτέλεσμα: Πλείστα μαθήματα της Νοσηλευτικής δεν διδάσκονταν στο συγκεκριμένο τμήμα λόγω ελλείψεως καθηγητών με διδακτορικό.

Στηρίζουμε το ΔΠΘ: Εμείς τι κάνουμε; Εμείς στηρίζουμε συνειδητά τη στρατηγική επιλογή της δημιουργίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Θεωρούμε ότι το Δημοκρίτειο πέτυχε στο έργο του. Αποτελεί εδώ και χρόνια ατμομηχανή αναπτύξεως της ευρύτερης περιοχής. Η στέρεη επιστημονική γνώση που προσφέρει, η παρουσία ενός μεγάλου αριθμού νέων ανθρώπων που φοιτούν στα τμήματα, το ακαδημαϊκό προσωπικό έχουν αλλάξει την περιοχή. Άνθρωποι οι οποίοι πήγαν στην Κομοτηνή τη δεκαετία του ’70 έχουν να λένε για το πώς έχει αλλάξει μέσα σε αυτές τις δεκαετίες πλήρως η εικόνα της περιοχής.

Αυξήσαμε τον αριθμό των θέσεων : Αυτή την επιλογή στηρίζουμε με συγκεκριμένα μέτρα. Αυξήσαμε τον αριθμό των θέσεων στο Δημοκρίτειο. Περιορίσαμε την ανεξέλεγκτη μετεγγραφή φοιτητών από ακριτικά πανεπιστήμια προς τα μεγάλα αστικά κέντρα ορίζοντας συγκεκριμένα αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και κοινωνικά δίκαια κριτήρια. Αυξήσαμε ειδικά στη Θράκη το στεγαστικό επίδομα για τους φοιτητές της περιοχής. Αυξήσαμε συγκριτικά με άλλα ΑΕΙ τον αριθμό των νέων μελών ΔΕΠ. Επίσης, στη Θράκη όλοι οι φοιτητές έχουν σίτιση.

Φοιτητικές Εστίες: Συνεχίζουμε με τη δημιουργία φοιτητικών εστιών και νέων υποδομών για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ούτως ώστε ένας γονιός να μην έχει να σκέφτεται πού θα μείνει το παιδί του όταν θα ανέβει πάνω. Σημειώνουμε τα όσα αναφέρονται και θα επεκτείνουμε το τεχνολογικό campus που θα έχει ως επίκεντρο την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και θα υποστηρίζει τις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Είναι αυτές οι επιχειρήσεις στις οποίες κάνουν πρακτική άσκηση οι φοιτητές.

Σχόλια (34)

 
Ανάγκη για συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ
11 Απρ 2022 18:29

Απαράδεκτη η προσθήκη νέων τμημάτων ΑΕΙ ακριβώς την περίοδο που χρειάζονται συγχωνεύσεις και απορροφήσεις στις Σχολές στα Πανεπιστήμια, οι οποίες στο σύνολό τους έχουν μειωμένο κατά 20% έως 30% καθηγητικό δυναμικό σε σχέση με το 2010.

 
Έρχονται Εκλογές
10 Απρ 2022 11:10

Αυτό λένε από το υπουργείο Παιδείας μιας και υπόσχονται νέα τμήματα και νέα Πανεπιστημιούπολη στο Διδυμότειχο. Πόσο δούλεμα πια.....

 
@Θωμας
09 Απρ 2022 19:58

Ρε φίλε Θωμά, αν είσαι με κατατακτήριες, τρίτη σχολή κλπ, τότε το Ελληνικό Δημόσιο το ρημάδι ΗΔΗ ΣΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ όλα για να σπουδάσεις δωρεάν! Για το πρώτο σου πτυχίο.
Αν θέλεις να συνεχίζεις να σπουδάζεις και 2ο και 3ο, μπράβο σου και καλά κάνεις, αλλά γιατί θα πρέπει να τα πληρώνει το κράτος και αυτά, εφ'όρου ζωής; Σου δίνει ήδη μια θέση να φοιτήσεις, βάλε και συ το χέρι στην τσέπη και πάρε κανα βιβλίο. Μην κλαιγόμαστε για τα πάντα και περιμένουμε το κράτος να μας σκουπίζει και στην τουαλέτα.

 
Το δούλεμα πάει συννεφο
09 Απρ 2022 12:08

Καλα κύριοι της ΝΔ, η πάγια πολιτική σας σε είναι να κλείσετε περιφερειακά τμήματα και να μειώσετε εισακτετους; Τι κωλοτουμπα είναι αυτή; Ολα στον βωμό των ψήφων και της καρέκλας. Αιδώς Αργειοι!

 
Πιτσιφλής
09 Απρ 2022 09:13

Ωπαα!
Πάμε όλοι μαζί:

Είναι η τρέλα μου ατού
του τη φυλάω του κόσμου αυτού
κι εσύ που τώρα μου γελάς
μια μέρα θα παρακαλάς
στο δίδυμο τείχο να πάς

Απ’ το τέλος θα μετρήσω
και ποτέ δε θα εξηγήσω
τα χαμένα λογικά μου
πρέπει να εξασφαλίσω.

Ωπαα!

 
Θωμας
09 Απρ 2022 07:38

Όλοι οι φοιτητές στο ΔΠΘ δικαιούνται αίτησης λέει.

Είμαι φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας στην Κομοτηνή αλλά δεν δικαιούμαι γιατί είμαι με κατατακτήριες άρα το ΟΛΟΙ πάει περίπατο.
Ούτε συγγράμματα δικαιούμαι .Κάνω τρίτη σχολή .
Στα καμία μέριμνα για όσους θέλουν να κάνουν περαιτέρω σπουδές.

 
Σώστης
09 Απρ 2022 07:20

Απογοήτευση! Ψηφοθήρες πολιτικοί Οι πιέσεις που ασκούνται είναι ισχυρές. Το γνωρίζουμε αυτό. Όποιος όμως δεν μπορεί να αντισταθεί, υπερασπιζόμενος το δημόσιο συμφέρον, να πηγαίνει σπίτι του. Ας αναλάβει καμιά άλλη δουλειά.

 
Θράκη και ΔΠΘ
08 Απρ 2022 22:32

Υψηλά τα ποσοστά της ΝΔ στην Θράκη οπότε φροντίζει πολύ έξυπνα, πρίν ακόμα ανακοινωθούν επίσημα πρόωρες εκλογές, να μαζέψει ψήφους......
Το έχουμε ξαναδεί το έργο κύριοι της κυβέρνησης!

 
Δημήτρης
08 Απρ 2022 21:34

Αρχικά ποίος θέλει να παει να σπουδάσει στο Διδυμότειχο απορώ πραγματικά... η κυρία κεραμεως θέλει να κλείσει ήδη υπάρχοντα περιφερειακά τμήματα ακριβώς επειδή δεν εχουν φοιτητές... πόσοι πραγματικά θα βαλουν 1η 2η επιλογή Διδυμότειχο ; θα χει και κει 20 εισακτεους οπως πολλα τμήματα φέτος και θα πληρώνουμε για το τίποτα λες και ως χωρα μας περισσεύουν... εγω προτείνω να στηρίξουμε τα υπάρχοντα που υπολειτουργουν και καταρρέουν λόγο έλλειψης κεφαλαίου και να αφήσουμε την επεκτατικη πολιτική.

 
Τζαμπα είναι δωστε
08 Απρ 2022 20:37

Εντάξει κκ. της ΝΔ το τερματίσατε. "Πανεπιστημιουπολη" λεει. Οι ψηφοφόροι σας σας ψήφισαν για να βάλετε τάξη και να κόψετε τα περιττά έξοδα, όχι για να πετάτε τα λεφτά μας σε τέτοιες ιστορίες. Είναι και αυτό "περιφερειακή ανάπτυξη";

 
ΔΕΠ
08 Απρ 2022 20:35

Έλεος. Αντί να γίνει συμμάζεμα γίνεται επέκταση στο...Διδυμότειχο;!
Ποιός φοιτητής θέλει να ζήσει εκει; Κανένας, ούτε καν αυτοί που είναι από Αλεξανδρούπολη. Πάλι τμήματα στο πουθενά.
Αντί να "χτίσουμε" πάνω σε αυτά που υπάρχουν στα αστικά κέντρα, εκεί που είναι και η μάζα των φοιτητών, και εκεί που υπάρχει "ζωή", πάμε στις εσχατιές.
Κρίμα τα λεφτά του κόσμου.
Ρωτήστε να μάθετε κ. Συρίγο πόσοι φοιτητές διαμένουν ΜΟΝΙΜΑ στο Διδυμότειχο. Α, και πόσα μέλη ΔΕΠ (άλλη πονεμένη ιστορία αυτό).

 
Themis Stathakis
08 Απρ 2022 20:23

Καλά τα νέα τμήματα, αλλά κάτι που να βλέπει περισσότερο το μέλλον.... αρα λιγωτερα και ποιοτικότερα τμήματα που να συνδέονται με τις τεχνολογίες πληροφορικής, διαστήματος, βιοιατρικής, εμβιομηχσνικης, κλπ.
..

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ
08 Απρ 2022 20:09

εδώ έχετε ξεχάσει την ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα και θέλετε να την κάνετε τριετή σχολή εφαρμογών από πενταετή Σχολή εκπαιδευτικών Μηχανικών και θυμάστε το Διδυμότειχο !!!

 
Φοιτητής
08 Απρ 2022 17:34

Σοβαρά τώρα; Τι θα τους κάνουμε τόσους ψυχολόγους; Δεν μας έφτανε η διάσπαση του ΦΠΨ του ΕΚΠΑ;

 
Αριθμητική
08 Απρ 2022 14:54

Αν δεν εξορθολογήστουν οι θέσεις εισακτέων στα κεντρικά Πανεπιστήμια που ασφυκτιούν, δεν έχει νόημα η αύξηση των θέσεων στο ΔΠΘ. Έχει περιοριστεί ο αριθμός των εισακτέων (ΕΒΕ). Όμως δεν έχει αναπροσαρμοστεί η κατανομή των θέσεων που προβλέπει το Υπουργείο. Όσο και να αυξηθούν οι θέσεις στα ακριτικά ΑΕΙ, οι εισακτέοι είναι τόσοι που θα συμπληρώσουν τις θέσεις στα κεντρικά και στα πλησιέστερα περιφερειακά ΑΕΙ, αλλά δεν θα αρκούν για φτάσουν στα ακριτικά.
Οι θέσεις στο 2ο και 3ο Επισ. Πεδ. είναι ήδη περισσότερες από τους εισακτέους. Τί νόημα έχει να προσθέτεις τραπεζοκαθίσματα σε μαγαζί που δεν γεμίζει;

 
Polar_Fish
08 Απρ 2022 14:47

Έχουμε ακόμα δρόμο. Να βγούν τα Προεδρικά Διατάγματα και να κτιστουν τα κτήρια.

 
Φαροφύλακας
08 Απρ 2022 14:47

Θυμηθείτε το τραγουδάκι "Διδυμότειχο blues"!
Κάτι λέει για "αγχωμένη"...

 
Φοιτητής Νοσηλευτική Διδυμότειχου
08 Απρ 2022 14:43

Επιτέλους μετά από χρόνια απαξίωσης ένα καλό νέο.
Μακάρι να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η μεταφορά του τμήματος στην Αλεξανδρούπολη και η ένταξη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 
Πιτσιφλής
08 Απρ 2022 14:39

Ήταν της τρέλας θέληση
κι ενός τρελού το τάμα
Εμείς οι δυο να σμίξουμε
και να γενεί το θάμα:
Σχολές ν' ανεβαίνουνε
ως τα ψηλά χωριά μας
Κι οι φοιτητές τους να πετούν
όπως και τα πτηνά μας
Ν' ανάβουν οι χωριανοί κερί
στη χάρη των δυονώ μας
Και τα πουλάκια να πετούν
στον κήπο των σπιτιών μας
Όλος ο κόσμος ν' απορεί
μωρέ τι να 'ν' και τούτο
Με το μπουζούκι να λαλεί
και το μικρό λαγούτο:
-Τα 'δατε τα μάθατε
μια σχολή που εγεννήθη
Άνθρωπος δεν την κατελεί
κι η Λογική ενικήθη.

 
Συριγος
08 Απρ 2022 14:35

Μέχρι το απόγευμα θα σποκαταστησει το esos παιδιά. Πρωταπριλιατικο είναι.

 
χαχαχαχαα, πρωταπριλιά
08 Απρ 2022 13:25

και στις 8/4 !

 
Κωλοτούμπα της Κυβέρνησης για το ΔΠΘ
08 Απρ 2022 12:53

Το πρόβλημα με τη διασπορά τμημάτων ανά την Ελλάδα συνεχίζει η κυβέρνηση παίρνοντας στο λαιμό της τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων φοιτητών, εξυπηρετώντας έτσι τις πολιτικές σκοπιμότητες της λόγω πρόωρων εκλογών...ντροπή ντροπή....

 
Thomas Paschalis
08 Απρ 2022 12:17

"Μετά το 2019 υποχρεωτικώς όλοι οι διδάσκοντες πρέπει να έχουν διδακτορικό δίπλωμα."

Μεγάλο ψέμα η παραπάνω δήλωση, και πριν το 2019 όλοι οι διδάσκοντες έπρεπε να έχουν διδακτορικό δίπλωμα. Για τις προσλήψεις μελών ΔΕΠ τόσο για τα τότε ΤΕΙ όσο και για τα πανεπιστήμια ίσχυε η ίδια νομοθεσία.

 
Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις!!!
08 Απρ 2022 12:15

Γιατί όχι πανεπιστημιόπολη και στο Σουφλί και στην πινέζα;

 
κανένας στρατηγικός σχεδιασμός
08 Απρ 2022 12:15

ότι θέλουν κάνουν, αλλού ανοίγουν και αλλού κλείνουν τμήματα όπως τους αρέσει, που είναι η μελέτες σκοπιμότητας, βιοσημότητας, οικονομοτεχνικές, swot και η γνωμοδότηση της ΕΘΑΑΕ
απορίας άξιο το πώς τους ανέχεται ακόμη ο πρωθυπουργός!

 
Φοιτητής μηχανικών διπαε
08 Απρ 2022 11:59

Για κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων πήγαινε το υπουργείο κατα τ'αλλα. Πάλι καλά. Μόνο τα τμήματα που έχουν κάνει ήδη συγχωνεύσεις μάλλον πρέπει να συγχωνευθούν αντί να ενισχυθούν.

 
ΔΕΠ
08 Απρ 2022 11:02

ενώ για εργοθεραπεία θα βρείτε διδάσκοντες με διδακτορικό στη Κομοτηνή. Για ρωτήστε το Τμήμα Εργοθεραπείας της Αθήνας και το νέο Τμήμα στο Δυτικής Μακεδονίας αν υπάρχουν διδάκτορες εργοθεραπευτές. Εκτός και αν νομίζετε ότι θα το κάνετε παράρτημα των ΤΕΦΑΑ που είναι και ο διακαής πόθος τους να μπουν στο χώρο της υγείας και της αποκατάστασης. Για γέλια είστε κύριοι. πραγματικά. Το ίδιο κάνατε και με τη Φυσικοθεραπεία στη Σπάρτη που δεν έχει καθόλου φορείς για κλινική άσκηση των φοιτητών και τρέχουν τώρα. Ότι νάναι, λες και στα επαγγέλματα υγείας πρέπει να γίνεται εκπαίδευση επί χάρτου και στο σπίτι. Για άλλη μια φορά δουλειές του ποδαριού..

 
Ιωάννης
08 Απρ 2022 09:59

Κι άλλα τμήματα λοιπόν τη στιγμή που η υπουργός και ο εσμός της δηλω΄νουν πως προτεραιότητά τους είναι οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Συνεχίστε να κοροϊδεύετε εφόσον υπάρχουν σανοφάγοι που σας πιστεύουν.

 
ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ
08 Απρ 2022 09:55

"Θα δημιουργηθεί Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο."
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 
Αναζητείται λογική και συνέπεια σε αυτά που λέμε...
08 Απρ 2022 09:27

Λέει ο Υπουργός:
"Μετά το 2019 υποχρεωτικώς όλοι οι διδάσκοντες πρέπει να έχουν διδακτορικό δίπλωμα. Πού να βρεις ανθρώπους με διδακτορικό δίπλωμα στο Διδυμότειχο που να έχουν εξειδικευτεί στη Νοσηλευτική και πόσους μπορείς να βρεις;"

Ερώτηση: Το Υπουργείο ανακοίνωσε την ίδρυση νέων Τμημάτων, το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο. Για αυτό το Τμήμα θα βρεθούν άνθρωποι με διδακτορικό δίπλωμα στο Διδυμότειχο;

Παλιότερα κάτι λέγαμε για σανό...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ