ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ο Σύλλογος του ΕΠΑΛ Νεάπολης Λασιθίου στηρίζει το θεσμό των πρότυπων ΕΠΑΛ

Δημοσίευση: 08/04/2022
Σχολείο
Alt Text: 
Σχολείο
Title Text: 
Σχολείο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για πρώτη φορά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα υλοποιείται, σταδιακά και με συστηματικό τρόπο, σειρά ρυθμίσεων αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων πλέον λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της οικονομίας σε επαγγελματικά προσόντα κατά τον ορισμό ειδικοτήτων και την κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών, προβλέπονται νέες μεθοδολογίες, κριτήρια ποιότητας σε πόρους και διαδικασίες.

Οι νέες μέθοδοι, οι αυξημένοι βαθμοί ελευθερίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, οι επιμορφώσεις των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών όλων των κλάδων στα Κέντρα Επιμόρφωσης που θα δημιουργηθούν εντός των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα στις νέες απαιτήσεις καθώς και η συνεχής παρακολούθηση, αξιολόγηση και επανατροφοδότηση του συστήματος, αναμένεται να συμβάλουν στη συνολική προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα μας.

Σε αυτή την προσπάθεια βελτίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης εντοπίζουμε μια σειρά από θετικά στοιχεία:

  • Θα συμμετέχουν περισσότερα παιδιά απ’ όλη τη χώρα και όχι μόνο από τα κέντρα της οικονομικής ζωής.
  •  Η λειτουργία των πρότυπων ΕΠΑΛ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και θα γίνει η προμετωπίδα μιας νέας δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, που θα βελτιώνεται συνεχώς με σχέδιο και κυρίως χωρίς διακρίσεις.
  •  Τα αποτελέσματα θα διαχυθούν στα υπόλοιπα σχολεία… Προφανώς η εξαιρετική  δουλειά που γίνεται σε αυτά και τα συμπεράσματα, σταδιακά θα μεταφερθούν σε όλη την επαγγελματική εκπαίδευση.
  • Θα γίνει επιμόρφωση των μόνιμων εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο ΕΠΑ.Λ., σε Κέντρο Επιμόρφωσης μέσα στο σχολείο, ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα στις απαιτήσεις της εξέλιξης της τεχνολογίας.
  • Θα γίνει αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού, της σχολικής μονάδας αλλά και της επίτευξης ή όχι των στόχων που τίθενται.

Ο σύλλογος του ΕΠΑΛ Νεάπολης στηρίζει το θεσμό των πρότυπων ΕΠΑΛ θεωρώντας ότι θα παρέχει μια στέρεη επαγγελματική εκπαίδευση με εύρος, που θα καλλιεργεί βασικές επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες σε πολλούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και επαγγελμάτων, που ανταποκρίνονται στις επιδιώξεις, τις κλίσεις και τις επιθυμίες των νέων, που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας μας.

Ακολούθως, έχοντας υπ’ όψιν την υπ’ αριθ. Κ3/58084 απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ., αποφάσισε κατά πλειοψηφία, με την πράξη 40/17-12-2021 του Συλλόγου Διδασκόντων, να προτείνει τη δημιουργία Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. στη Νεάπολη.

O  Σ.Δ.  του ΕΠΑΛ Νεάπολης Λασιθίου

Ετικέτες: 
ΕΠΑΛ

Σχόλια (3)

 
Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ
09 Απρ 2022 11:55

Μπράβο στο ΕΠΑ.Λ Νεάπολης Λασιθίου. Θαρραλέες απόψεις από συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι απλά επιλέγουν... την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια..

 
ΠΕ800
08 Απρ 2022 19:14

Είναι ενθαρρυντικό μέσα στη σημερινή θλιβερή εκπαιδευτική πραγματικότητα των ΕΠΑ.Λ. να ακούγονται φωνές και μάλιστα συλλογικές που να δηλώνουν το αυτονόητο. Υπάρχει ελπίδα τελικά...
Συγχαρητήρια γι αυτή την πρωτοβουλία στους εκπαιδευτικούς του συλλόγου διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ