Live/ Βουλή (4:30 μ.μ.): Συζήτηση για τη μείωση της Εξεταστέας Ύλης και τη διετία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Για , σήμερα Δευτέρα, στις 4:30 το απόγευμα, έχει προσδιοριστεί η συζήτηση στη Βουλή των επίκαιρων ερωτήσεων:
1. Του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη , με θέμα: «Μείωση της ύλης στις τάξεις του Λυκείου».
- Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ερώτηση
2. Του Βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, με θέμα: «Την κατάργηση της υποχρεωτικότητας διετούς παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού».
- Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ερώτηση
Στις επίκαιρες ερωτήσεις θα απαντήσει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.
Το esos συνδέθηκε διαδικτυακά με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτση:
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΠΑΔΑ και Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος
- Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας
- Οι δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών
- Συνέδριο: " Γκέοργκ Λούκατς. Ιστορία και ταξική συνείδηση: 100 χρόνια μετά"
- Καμία αναφορά του πρωθυπουργικό στο υπουργικό Συμβούλιο στο νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια
- Κ. Πιερρακάκης:Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μια από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας
- Αιτήσεις για αποσπάσεις εκπαιδευτικών ως επιστημονικό προσωπικό στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)
- Αιτήσεις για θέσεις Προϊσταμένων στο Ι.Ε.Π.
- Απολογισμός έργου του Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου
- Ενδοσχολικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης 3Χ3, Πετοσφαίρισης 4Χ4 (μικτών ομάδων), Ποδοσφαίρου 5Χ5 και Χειροσφαίρισης 6Χ6 μαθητ...
Σχόλια (12)
@Ήμουνα νιός και γέρασα...
Εσείς που θεωρείτε τον εαυτό σας αδικημένο;
Νωρίς τη θυμήθηκαν την μείωση της ύλης! Όταν προσέθεταν ύλη άνευ προηγούμενων και από φυσιολογικές χρονιές εκεί κανείς δεν βγήκε να μιλήσει. Αντί να κατακριθεί το τραγικό σύστημα με τις πανελλαδικές εξετάσεις ασχολούμαστε με μικροπρεπή πράγματα.. αυτή είναι η ελληνική κοινωνία..
Υπερβολή η διαρκής απαξίωση της νέας γενιάς στην Ελλάδα, ειδικά από τη στιγμή που οι φετινοί απόφοιτοι της Γ' Λυκείου υποβλήθηκαν σε μια ανευ προηγουμένου εκπαιδευτική δοκιμασία, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς καμία προεργασία, στα πιο κρίσιμα μαθητικά τους χρόνια (Α' και Β' Λυκείου).
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παρα΄δειγμα, τα δύο τελευταία έτη (2020, 2021) οι νέοι πρωτοετείς δεν είχαν υποχρεωτικά διαγωνίσματα στα 3 μαθήματα για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια (A-levels) και αξιολογήθηκαν με βάση τις σχολικε΄ς επιδόσεις και τις εισηγήσεις/βαθμολογία των καθηγητών τους.
Κανείς εκεί όμως δε μιλάει για υποβάθμιση ποιότητας, ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα καλά εδραιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα και υπάρχει εμπιστοσύνη στις διαδικασίες και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων - με όλες τις αναμενόμενες αδυναμίες και δυσκολίες που παρουσιάζονται διεθνώς. Μάλιστα, προτιμήθηκαν οι βαθμολογίες των καθηγητών σε σχέση με ένα αλγοριθμικό σύστημα που συνέκρινε τη γενική επίδοση του κάθε σχολείου.
Πάλι μείωση ύλης; Πέρσι η πανδημία πρόπερσι η εξ αποστάσεως, φέτος τι; Οι καταλήψεις;
Η έκταση της ύλης κανονικα δεν παιζει ρολο αφού όλοι εχουν την ιδια ύλη. Όμως φέτος στα σχολεία δεν καναν ολοι οι μαθητές την ιδια ωρα μαθημα.
Αυτό ακριβως ειναι το Πρόβλημα.. Και όχι η λουφα των μαθητων οπως πολλοι λενε.
B Λυκειου Επαλ μαθημα ειδικοτητας υπαρχουν αναρτημενες παρα πολλες ερωτησεις στη τραπεζα θεματων - διαβαθμισμενης δυσκολιας.Τι ομως μας ενδιαφερει ειδικα για τους μαθητες αυτους: παρα πολλες ερωτησεις-απαντησεις που μπορει να χαθει η μπαλλα......ή πολυ λιγοτερες και ποιοτικες πανω στο αντικειμενο για το οποιο ερχονται να παρουν το πτυχιο τους!πραγματικα θα χαθει η μπαλλα με τη τραπεζα θεματων της εφαρμογης της οποιας δεν ειμαι αντιθετος.
Αν είχα 1 ευρώ για κάθε φορά που κάποιος ζητάει μείωση της ύλης... Στην Ελλάδα έχουμε μάθει στην κλάψα και τη γκρίνια. Βρείτε μου ΕΝΑΝ ή ΜΙΑ που δε θεωρεί τον εαυτό του/της "αδικημένο" κάπου, σε κάτι.
Πέτρο, η ύλη μικρή ή μεγάλη είναι ίδια για όλους Αυτό είναι και το νόημα των εισαγωγικών εξετάσεων, εύκολα ή δύσκολα είναι ίδια η ύλη για όλους τους υποψήφιους. Κούραση και αναστάτωση υπάρχει πάντα, τη μια το ένα την άλλη το άλλο, την μια σεισμός, την άλλη φωτιές, την άλλη ιός. Απο κάποιον που τα πέρασε όλα αυτά πριν αρκετό καιρό, σου λέω ότι θα σε βοηθήσει στη ζωή σου να βάζεις το κεφάλι κάτω και να δουλεύεις με όλες σου τις δυνάμεις, ότι κι αν γίνεται γύρω. Είναι πιο αποδοτικό από το να ζητάμε διευκολύνσεις και να διαμαρτυρόμαστε και να γκρινιάζουμε. Ειδικά όταν οι συνθήκες είναι ίδιες για όλους, οπότε δεν τίθεται θέμα διακριτικής μεταχείρησης.
Καλή επιτυχία.
Πράγματι είναι παράλογο, όταν παντού βλέπουμε μόνο αυξήσεις....
Πάντα το ίδιο θέμα κάθε χρόνο . Και περσι και κάθε χρόνο ζητούν μείωση ύλης.
Η μείωση της ύλης είναι ένα αίτημα λογικό, αλλά για του χρόνου. Συγκεκριμένα, αναπροσαρμογή της ύλης απαιτείται! Όχι μεταφορά κεφαλαίων από τη μία τάξη στην άλλη. Προσδιορισμός μιας ύλης με στόχευση. Το άλλο αίτημα, ειδικά από το κκε, είναι αισχρό! Οι μαθητές των ακριτικών περιοχών δεν έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, κύριοι;
εκει φτάσαμε…κάτι τόσο αυτονόητο για τη φετινή χρόνια …μέσα σε τόσε ώρες που χάθηκαν , μέσα σε τόσο κρούσματα, σε τόση αναστάτωση που περάσαμε εμείς και οι καθηγητές μας …να πάρει πολιτική διάσταση η μείωση της υλης. Να δούμε λοιπόν τα επιχειρήματα της κ. Μάκρη.
Καμία σωτηρία για αυτό το υπουργείο…