ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΠ/ΚΗ

Προσφορά θέσεων μαθητείας από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα για το «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας» περιόδου 2022-2023

Δημοσίευση: 11/04/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ.Γιώργου Βούτσινου,  καλούνται οι φορείς του δημόσιου τομέα να προσφέρουν θέσεις Μαθητείας για το έτος 2022-2023, από 11/4/2022 έως 27/5/2022 στον ιστότοπο https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/ στηρίζοντας έμπρακτα τον θεσμό της Μαθητείας και επενδύοντας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των νέων.

Η φετινή πρόσκληση δημοσιοποιείται τρεις μήνες νωρίτερα σε σχέση με την περίοδο μαθητείας 2021-2022 στο πλαίσιο της εφαρμογής της «κανονικότητας των διαδικασιών» στην μετα-πανδημική εποχή και του σχεδιασμού για έναρξη των τμημάτων μαθητείας τον Οκτώβριο του 2022.

Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η διαδικασία για τη δήλωση θέσεων Μαθητείας από φορείς και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος  Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας . 

Σε ανακοίνωσή του , το υπουργείο Παιδείας τονίζει τα εξής:

  • Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελεί μοχλό ενίσχυσης των επαγγελματικών προσόντων και συμβάλλει στην ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας. Τo Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εστιάζει στην αναβάθμιση μαθησιακών διαδρομών που συνδέονται με την προσωπική ανέλιξη και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας για την παροχή επίκαιρης Ε.Ε.Κ. και την αντιμετώπιση αναντιστοιχιών. Ειδικότερα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον θεσμό της Μαθητείας, όπου οι φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αναλαμβάνουν να παράσχουν στον μαθητευόμενο μάθηση στον εργασιακό χώρο, σύμφωνα με επικαιροποιημένο Οδηγό Κατάρτισης, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μάθησης στην εκπαιδευτική δομή.
  • Το Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας αποτελεί ένα από τα πρωτοποριακά σχήματα μαθητείας ενηλίκων σε όλη την Ευρώπη, οι μαθητευόμενοι συνεργάζονται με επαγγελματίες του κλάδου, αποκτούν εργασιακή εμπειρία, πρακτικές και κοινωνικές δεξιότητες σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και μετά από την επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης λαμβάνουν αναβαθμισμένο επίπεδο προσόντων επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Ο θεσμός της Μαθητείας έχει θετική ανταπόκριση τόσο από τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όσο και από τους μαθητευόμενους και τους εκπαιδευτικούς.

Σχόλια (3)

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΠΑΛ
11 Απρ 2022 20:28

ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΙΕΚ!!!

 
Ερτ
11 Απρ 2022 14:19

Και εδώ παρατάσεις; Μητσοτάκη κάτσε κοίτα τους και μέτρα χαμένες ψήφους....

 
να βγάλει
11 Απρ 2022 12:20

προσκλήσεις υποδιευθυντών ΙΕΚ και εκπαιδευτών ΣΔΕ , άιντε με τις βλακείες και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ! μπάχαλο τα έχει κάνει

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.