ΜΑΘΗΤΕΣ

Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων

Δημοσίευση: 12/04/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται θέματα  Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων,

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ

Με τη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων (Μητρώο) επιδιώκεται ειδικότερα η ηλεκτρονική καταγραφή των εμβολίων για όλα τα νοσήματα, με όλα τα δοσολογικά σχήματα που χορηγούνται μέχρι και την εφηβική ηλικία, βάσει του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού για Παιδιά και Εφήβους της υποπερ. iii) της περ. Α’) της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4675/2020 (Α’ 54). Τα ανωτέρω λαμβάνουν χώρα σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, την εύκολη πρόσβαση των φυσικών, θετών ή αναδόχων γονέων ή των ασκούντων την επιμέλεια στις πληροφορίες σχετικές με τον εμβολιασμό των παιδιών τους και την υπενθύμιση με ηλεκτρονικά μέσα των εμβολιασμών, καθώς και την άμεση πρόσβαση των θεραπόντων ιατρών των παιδιών και των εφήβων στο ιστορικό εμβολιασμού τους.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.