ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ-ΚΞΓ

ΣΥΡΙΖΑ:Η κυβέρνηση κατά εκπαιδευτικών- εργαζόμενων στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Δημοσίευση: 13/04/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε μια πρωτοφανή επίθεση προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά εκπαιδευτικών- εργαζόμενων στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών διαλύοντας εργασιακά κεκτημένα και ανοίγοντας τον δρόμο για την καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας, των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, άλλα και όλων των αργιών και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Συγκεκριμένα με αιφνιδιαστική τροπολογία στο σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας με τον μάλλον σκωπτικό τίτλο «Δουλειές Ξανά, Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις» προβλέπεται η λειτουργία των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.

Υπό το σύνθημα “Δουλεία Ξανά” η ΟΙΕΛΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "Ο Βύρων" κάλεσαν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από τη Βουλή.

Η ΟΙΕΛΕ τονίζει ότι δεν έχει τέλος η παροχή «δώρων» στους επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καταγγέλλει τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη ότι, μετά τη νομιμοποίηση της «εθελοντικής» εργασίας στα ιδιωτικά σχολεία, τώρα, με αιφνιδιαστική τροπολογία, εννοείται χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους, ορίζει, με την απαιτούμενη «δημιουργική ασάφεια» ως εργάσιμη ημέρα την Κυριακάτικη αργία σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "Ο Βύρων" τονίζει ότι η τροπολογία είναι φωτογραφική και νομιμοποιεί την κατάσταση που προσπαθούν ήδη να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς οι φροντιστηριάρχες: “Να δουλεύουμε, χωρίς να έχουμε κανένα λόγο για το ωράριό μας, ακόμη και για την πληρωμή μας. Ήδη πολλά φροντιστήρια έχουν επιβάλλει τη δουλειά το Σάββατο και την Κυριακή, χωρίς καν να δηλώνουν και να πληρώνουν τους συναδέλφους, που καλούνται να είναι στο φροντιστήριο για να επιλύσουν τα λεγόμενα φύλλα εργασίας, να επιτηρήσουν διαγωνίσματα κ.α. Αυτή ακριβώς την παράνομη πρακτική που επανειλημμένα έχει καταγγείλει ο σύλλογος μας, έρχεται να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση".

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την προκλητική αυτή τροπολογία και καλέι το σύνολο των εργαζομένων σε επιφυλακή για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, απέναντι στην εντατικοποίηση, την υπερεκμετάλλευση και την απλήρωτη εργασία που προσπαθούν να επιβάλλουν η εργοδοσία και η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, η διάταξη αυτή προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων που θα καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ετικέτες: 
ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.