ΒΟΥΛΗ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη λειτουργία Φροντιστηρίων και ΚΞΓ τις Κυριακές και αργίες για τις εξετάσεις των μαθητών

Ειδικώς σε περιπτώσεις διεξαγωγής διαγωνισμάτων ή εξετάσεων
Δημοσίευση: 18/04/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στη Βουλή η τροπολογία με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία των  Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών  τις Κυριακές και τις αργίες  για τη διενέργεια  εξετάσεων και διαγωνισμάτων  των μαθητών κατατέθηκε, προς ψήφισση στη Βουλή, από τον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη.

Με τη νέα   ρύθμιση, στις εξαιρέσεις της παρ. 3 του άρθρου 9 του β.δ. 748/1966 (Α’179) στις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία και η απασχόληση προσωπικού κατά την ημέρα Κυριακή και κατά τις ημέρες αργίας, προστίθεται περ. ιβ) με την οποία εξαιρούνται και οι περιπτώσεις διεξαγωγής διαγωνισμάτων ή εξετάσεων των πάσης Φύσεως Φροντιοτηρίων ή Κέντρων Ξένων Γλωσσών, με στόχο να καταστεί δυνατή η λειτουργία και κατά τις Κυριακές και αργίες, των Σχολών αυτών, προς διευκόλυνση της διεξαγωγής των εξετάσεων ή/και διαγωνισμάτων των μαθητών, οι οποίοι έχουν επιβαρυμένο πρόγραμμα παρακολούθησης μαθημάτων εντός της εβδομάδας.

Ειδικότερα η νέα διάταξη έχει ως εξής:

Στην παρ. 3 του άρθρου 9 του β.δ. 748/1966 (Α’ 179), περί δυνατότητας λειτουργίας και απασχόλησης προσωπικού την ημέρα Κυριακή και κατά τις ημέρες αργίας, προστίθεται περ. ιβ) ως εξής:

ιιβ) Των πάσης φύσεως Φροντιστηρίων ή Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ειδικώς σε περιπτώσεις διεξαγωγής διαγωνισμάτων ή εξετάσεων..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ