ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Νέο έγγραφο: Να ολοκληρωθεί η ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων στα ΕΠΑΛ και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.

Οδηγίες του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 18/04/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Η εξεταστέα-διδακτέα ύλη πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη των μαθημάτων", ξεκαθαρίζει για μια ακόμη φορά ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας Αλ. Κόπτσης με σχετικό  έγγραφο .

Προκειμένου αυτό να καταστεί δυνατό, ο Γενικός Γραμματέας  συνιστά:

  • οι Διευθυντές/ντριες των ΕΠΑ.Λ. και των Λυκείων των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ., σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων να προβούν, όπου κρίνεται αναγκαίο, σε αναμόρφωση των ωρολογίων προγραμμάτων με στόχο την ομαλή ολοκλήρωση της ύλης όλων των μαθημάτων. Υπενθυμίζεται ότι στις 09/05/2022 ολοκληρώνεται και η τελευταία φάση της παρακολούθησης της ύλης.
  • οι Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου και οι Συντονιστές/στριες Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, να βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς, ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στη διδασκαλία και ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης.
  • οι Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου και οι Συντονιστές/στριες Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, που συμμετέχουν στις Επιτροπές Παρακολούθησης και Συντονισμού της ύλης για τα «Διαδικτυακά Τμήματα», να είναι σε άμεση συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε αυτά, ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για τη διδασκαλία των μαθημάτων προκειμένου η διδακτέα ύλη να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αρ. πρωτ. Φ5/18737/ΓΔ4/ 18.02.2022 εγκύκλιο των υπηρεσιών μας.
  • οι Περιφερειακοί Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους/τις Διευθυντές/ντριες Β/βαθμιας Εκπ/σης, τους/τις Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου και τους/τις Συντονιστές/στριες Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες, δηλαδή αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διδακτέα ύλη στα «Διαδικτυακά Τμήματα».

Σχόλια (10)

 
Ας μην ξεχναμε
19 Απρ 2022 07:37

Οι προχειρότητα στο μεγαλειο της. Α ακόμη περιμενουμε το voucher εκπαιδευτικών

 
Άυλος
19 Απρ 2022 00:16

Τι είναι ύλη; Μην είναι κάθε τι που βλέπουμε, ακούμε, νιώθουμε; Μην είναι η θάλασσα και τα βουνά;

 
Κώστας Σπανός
18 Απρ 2022 21:28

Τι σημαίνει ολοκλήρωση της ύλης άραγε; Οι παροικουντες στα σχολεία ξέρουν ότι είναι μια φράση χωρίς νόημα.

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
18 Απρ 2022 20:33

Προκειμένου να υπάρξει μείωση στην ύλη της Α’ και της Β’ Λυκείου θα έπρεπε να είναι γνωστό πού έχει φτάσει η ύλη σε κάθε σχολείο. Ωστόσο, καμμία καταγραφή της ύλης δεν έχει πραγματοποιηθεί (σε αντίθεση με τη Γ’ Λυκείου, όπου η πρόοδος της ύλης καταγράφεται σε μηνιαία βάση). Συνεπώς, κάποια στιγμή, έστω και εκ των υστέρων, πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από όποιον όφειλε να ζητήσει/επιβάλλει την καταγραφή της ύλης. Εν τω μεταξύ, η τράπεζα θεμάτων σώζεται μόνο αν δεν «πέσουν» θέματα από τα τελευταία (πόσα τελευταία;) κεφάλαια και αν, επιπλέον, η βαθμολόγηση είναι επιτηδευμένα επιεικής.

 
Ανθή
18 Απρ 2022 16:05

Κύριε Γενικέ, καλή Ανάσταση εύχεται ο κόσμος αυτές τις μέρες ...

 
Voucher πριν το Πάσχα
18 Απρ 2022 16:04

Εγώ χωρίς voucher 200€ δε θα μπορέσω να ολοκληρώσω την ύλη...

 
ποιες ειναι οι κατάλληλες ενέργειες; πάλι τα ίδια;
18 Απρ 2022 15:56

(από το μπλε μπαλόνι πίσω δεξιά η δυσφορία και τα ρωτήματα)

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
18 Απρ 2022 15:15

Αυτές οι απανωτές εντολές του ΓΓ για την ύλη προδίδουν την ανησυχία τους ότι η ύλη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί κι επομένως θα αναγκαστούν να βάλουν τελικά νερό στο κρασί τους και να τη μειώσουν αμέσως μόλις ξανανοίξουν τα σχολεία! Φυσικά προτεραιότητα γι' αυτούς έχει η εμμονή τους και η αυταρχική επιβολή του παραλογισμού, ενώ θα έπρεπε να δείχνουν την απαιτούμενη ενσυναίσθηση για το μαθητικό πληθυσμό που πορεύεται προς τις εξετάσεις μέσα από απίστευτα δύσκολες συνθήκες που κάθε άλλο παρά συνιστούν ομαλή λειτουργία των σχολείων.

 
Εκπαιδευτικός λυκείου
18 Απρ 2022 12:45

Όταν η διοικητική ακαταλληλότητα και η βαθύτατη άγνοια περί των εκπαιδευτικών ζητημάτων μετατρέπονται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα (ίσως λόγω πασχαλινού κλίματος!). Προσπαθούν, τώρα στο παραπέντε, να μετατοπίσουν τις βαρύτατες ευθύνες του ΥΠΑΙΘ (τουτέστιν, της πολιτικής του ηγεσίας) σε κατώτερα επίπεδα. Όμως, οι ευθύνες και τα λάθη είναι ολοκληρωτικά και μόνο δικά τους. Τι να πει κανείς για την αδικαιολόγητη και πρόωρη λήξη των μαθημάτων, τον ελλιπή προγραμματισμό, την κακή οργάνωση και τις γνωστές πιέσεις σε ανόητες γραφειοκρατικές εμμονές (βλ. αξιολόγηση). Και τώρα έρχονται να μεταθέσουν τις βαρύτατες ευθύνες τους στις κατά τόπους διοικητικές δομές των ΔΔΕ, τους διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές, οι οποίοι δεν θα διδαχθούν πλήρως και επαρκώς ορισμένα μαθήματα για να βγει η ύλη σε κάποια άλλα!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ